1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napędu na nowszy

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez marceliii, Maj 18, 2010.

  1. marceliii

    marceliii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A więc pada mi już całkowicie mój Liteonik V1 , i dlatego przymierzam się do zakupu nowego , ale mam dwie wątpliwości .
    Po pierwsze to nie wiem co wybrać jako jego następcę , czy V2 czy może V3 , a może napęd innego producenta , który lepszy ?
    Drugim problem jest fakt samego flashu ixtreme , mam wyiągnięty klucz z mojego napędu i nie wiem czy teraz każdy inny zakupiony będę mógł samemu przeflashować w domu bez żadnych programatorów , czy mimo wszystko trzeba to będzie zrobić w serwisie ?
    ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Każdy lite-on to to samo, różnice w FW napędu. Mając klucz możesz sobie sam wgrać jeśli umiesz. Prościej będzie ci laser przemienić z nowego napędu;)
     
  4. marceliii

    marceliii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmmm , to dlaczego sprzedający przy sprzedaży rozdziela napędy na dwa różne modele , skoro to te same i różnią się tylko softem ?
    Klucz sam z swojego sczytałem i sam wgrałem ixtreme , więc z tym nie będzie problemu .
    Więc ewentualnie jakie napęd najlepiej zakupić , a jeśli to Liteon , to mam rozumieć że najlepiej mu wgrać firewere V3 scalony z moim kluczem , czy jednak do V1 nie da się wrzucić oprogramowania V3 ?
    :)
     
  5. matrixxp7

    matrixxp7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a czy można wymienić napęd bez wyciągania klucza?
     
  6. marceliii

    marceliii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bo każda konsola ma przypisany jeden indywidualny numer który musi odczytywać w napędzie , bo inaczej z nim nie zadziała , coś jak IMEI w telefonie , którego też się nie da zmienić w większości przypadków .
    Trzeba go sczytać bo inaczej nie będzie na podstawie czego stworzyć odpowiedniego softu do napędu .
    :)
    Swoją drogą to kupiłem jednak sam laser , koszt dużo tańszy , i sobie faktycznie przełożę .
    Zostaje tylko kwestia softu , czy mogę wgrać fireware z V2 do V1 ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum