1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napędu po spoofie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez birdos, Kwiecień 3, 2011.

  1. birdos

    birdos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Silesia
    Witam
    Kupiłem 3 lata temu Arcade z HDMI, wtedy jedyną opcją była wymiana napędu i tak też zrobiłem mam napęd benq z softem 1,4 chyba(muszę gry przerabiać na wave3). Wszystko co czytałem i się dowiaduję to takiego napędu nie można sflashować na LT+ , więc moje pytanie brzmi, jeśli muszę wymieć na napęd to jaki dokładnie ma być(model ) czy może to być dowolny liteon jak np. DVD LiteON iHDP118-18 ATA gdzie mogę kupić takie napędy? może jest jakiś inny sposób przeróbki.
    Dzięki za odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. birdos

    birdos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Silesia
    to był na 100% liteon pierwsza wersja wówczas nie przebialna
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    no to mozesz normalnie do benq walić lt+ i bedzie wszystko działać....
     
  6. birdos

    birdos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Silesia
    hmm to w piątek dzwoniłem do gościa który flas***e konsole i powiedział że nie da rady tylko muszę wsadzić liteon . możesz mi dać jakiś link jak to zrobić( z ciekawości na pewno sam się nie zabiorę) chciałbym się tylko upewnić że moja konsola z spoof benq (oryginał liteon) będzie dało wgrać LT+
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    bedzie dzialać......dział firmware napędów....tam jest temat o benq...i nawet o takim spoofie jak ty masz
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Widocznie gość nie wiedział że można robić spoof lecz zasadą taką obsługujący ap2.5 za ap2.5 i alternatywnie nie obsługujący za nie obsługujący. Zadzwoń do niego i powiedz że masz napęd benq do flashu nie mów że był zamieniany;) Zrobi ci flash osiągniesz to co cchesz:)
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ale po co akir

    benq jest prosty do flashu nie sam spróbuje

    pamiętaj o kluczu.....
     
  10. birdos

    birdos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Silesia
    dzieki za info chłopaki, chętnie bym sam spróbował ale z tego co wiem potrzeba trochę rzeczy do tego. Poczytam i się dowiem
    Akir o co chodzi z tym zasadą taką obsługujący ap2.5 za ap2.5 i alternatywnie nie obsługujący za nie obsługujący bo mnie właśnie chodzi aby działoło ap2.5 bo w sumie chodzi mi o ACB
     
  11. zorro262

    zorro262 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Roscommon
    benq jest prosty do flashu na yt sa filmiki jak sflashowac potrzebujesz jedynie kabelek sata do flashu gry jak assassins creed brotherhood maja ap25 ale abgx360 1.0.5 bodajze i on dogra ci ap25 do gry ;) sam sprobuj kabelek na allegro kupisz tanio ;)
     
  12. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Chodzi o to że teraz spoof napędów można robić tylko:
    - napęd który obsługuje AP 2.5 czyli Liteon za BenQ bądź odwrotnie
    - napęd który nie obsługuje AP 2.5 czyli Hitachi za Samsung i odwrotnie
    bo inaczej, jeżeli zamiast Liteona np. dasz Samsunga to Ci wykryje spoofa i dash go zablokuje ;)
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    hex poprawka

    hitachi 78/79 obsługuja ap więc mozna je dać za litka lub benq...ale tylko 78/79
     
Wczytywanie...

Poleć forum