1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napędu POMOCY!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Aras64, Grudzień 5, 2009.

  1. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    Witam! Mam pytanie odnośnie wymiany napędu. Oczywiście wiem jak go podłączyć do Xboxa ale czytałem, że trzeba znać jakiś oryginalny klucz czy to prawda? Jeśli tak to czy dam rade zrobić to samemu (jakiś poradnik) czy może lepiej dać specjaliście z Allegro który za 150zł wymieni mi napęd (na nowy) oraz wgra iXtreme 1.61.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Lepiej daj komus kto sie na tym zna ;)
    Mam po 100zl litoeny z wymiana wiecej na priv.
     
  4. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    przy wymianie napedu na inny/nowy musisz zapodac mu swoj klucz i spoof na model starego napedu inaczej wyskoczy error 66
     
  5. billythekid

    billythekid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2007
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie chcę zakładać nowego wątku więc napiszę tutaj. Otóż ostatnio mam problemy, chyba z napędem. Zauważyłem ostatnimi czasy takie objawy: w niektórych grach wolno doczytują się tekstury (a w takim MC: LA to już w ogóle masakra), czasem napęd tak jakby wolno obracał płytkę. Mam jedna grę nagraną na płycie EMTEC, kiedyś chodził bez problemów, teraz już konsola wyświetla komunikat że płytka jest zabrudzona. Powiem od razu że kiedyś nie miałem problemów z teksturami (MC: LA mam oryginalne). Mam napęd Lite-ON.

    Pozdrawiam
     
  6. Dixon37

    Dixon37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    To nie jest problem z napędem tylko z kiepskiej jakości płytami. Zmnień na Verbatim i będzie działało. taki sam problem jest z gta 4. Zaistaluj gre na dysku i napewno będzie działać.
     
  7. billythekid

    billythekid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2007
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale ja wszystkie gry mam na Verbach poza jedną jedyną:) poza tym napisałem że wcześniej nie było tych problemów z tymi samymi grami.
     
  8. Dixon37

    Dixon37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Odczyt z podróbu jest wolniejszy niż z orginału. Dlatego najlepiej będzie jak zainstalujesz na dysku.
     
  9. billythekid

    billythekid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2007
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem o tym, ale nie mam dysku i chciałbym zdiagnozować co się dzieje. Ciężko się z tobą dogadać. Mówię że takie rzeczy zaczęły się dziać dopiero ostatnio (z tymi samymi gram, z tymi samymi płytkami) a ty ciągle starasz mi się wmówić że coś źle robię.
     
  10. billythekid

    billythekid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2007
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy ktoś może mi odpowiedzieć? Czy trzeba wymieniać cały napęd czy też może sama regulacja lasera wystarczy?

    pozdrawiam
     
  11. kwiatasek

    kwiatasek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    regulacja lasera nie polecam

    (laser 35zł) nie wiadomo jakiej jakości, rozbieranie napędu, wymiana, kalibracja, trzeba uważać na soczewki.

    (wymiana napędu - 90-100zł) zczytanie klucza i podmianka napędu spoof, masz pewność, że napęd nowy nic nie było grzebane i że starczy ci na długi okres

    Wymiana laseru niesie za sobą tylko problemy, także nie żałujcie dopłacić do nowego napędu!!!
     
  12. heavybob18

    heavybob18 Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    regulacja lasera to tez kosztuje a jak bys chcial sam to zrobic bys musial kupic sprzet do tego a po 3 miesiacach by znowu byl ten problem albo jeszcze szybciej najlepiej kupic nowy naped ja tez tak mialem jak kupujesz na allegro naped poszukaj takiego co wgrywa za free klucz i tylko zmieniasz w konsoli i masz
     
  13. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Jesli laser jest padaczka to tylko mozna go na chwile zreanimowac i tak trza bedzie kupic nowy laser lub naped.
     
  14. billythekid

    billythekid Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2007
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK, czyli diagnozujecie że to jednak jest problem z napędem. Spoko, więc wymienię napęd i będzie może już po problemie. Dzięki wielkie za odpowiedzi!
     
Wczytywanie...

Poleć forum