1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napędu - problem z wgraniem ixtreme

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez claudii, Lipiec 5, 2010.

  1. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    Chcę podmienić napęd Benq na Liteona, soft z kluczem bez problemu został zgrany z Benq, problem pojawił się przy wgrywaniu do liteona, teoretycznie cały zapis idzie bez problemu ale napęd nie czyta żadnych płyt, jest krótkie bzyknięcie i cisza, nawet nie mieli płyty. Nie wiem w czym jest problem, odczyt i zapis robiony jest pod dosem a podmiana klucza w JF 1.70. Czy to może być wina napędu, jak go można sprawdzić w inny sposób?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Wgraj jeszcze raz iXtreme, przez JungleFlasher.
     
  4. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    nie ma takiej możliwość, robię to pod laptopem. Z resztą to chyba nie powinno mieć znaczenia.
     
  5. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    zrób spoof w jf liteon as benq zapisz plik .bin wrzuć na pendrive razm z dosfleshem
    dosflash liteon e xxxx i tu gdzie xxxx numer portu sata przykładowo ec00 u mnie
    jak wyczyścisz liteona to wgraj i to na tyle powodzenia

    http://www.megaupload.com/?d=X0I9TGOZ

    strona
    163
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wszystko wskazuje na padniety laser w napedzie lub cos w tym stylu. Jakby byl zly spoof mialby blad E66.
     
  7. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    musisz wykonać manual spoofa dając do zrozumienia konsoli że wcześniej znajnował sę w niej benq ;) i dopiero wgrać FW

    na początku kiedyś też się tak machnąłem, i wcalenie miałem błedu tylko naped sam się otwierał i zamykał,kolejnym razem nie czytał płyt.
     
  8. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland

    nie do końca rozumiem o co Ci chodzi, mam wgrywać dwa razy?
    Był robiony manual spoofing: load key.bin oraz wybrany napęd jaki ma być udawany.
     
  9. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    w takim razie wporządku ,moze zobacz na innym ixtreme i sprawdz czy jest to samo
     
  10. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    oj był wgrywany 1.61 ns, lt i oryginalny ale nic, najwyraźniej napęd się zchrzanił. Do przeróbki poszedł oryginalny napęd. dzięki za porady no ale chyba Dexter miał racje ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum