1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napędu w NIE PRZEROBIONEJ konsoli!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez headake, Październik 21, 2011.

  1. headake

    headake Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powitać!
    Mam pytanie odnośnie wymiany napędu w konsoli, a że się naszukałem i nie znalazłem - otwieram ten temat.
    Obczytałem kilka wątków na ten temat ale wydaje mnie się, że wszystkie dotyczą PRZEROBIONYCH konsol. U mnie natomiast jest NIE PRZEROBIONA i laser padł. Chciałbym go wymienić na nowy ( cały napęd ) i tu się rodzi zasadnicza kwestia czy:
    - przy wymianie napędu w nie przerobionej konsoli także wymagany jest klucz poprzedniego by wszystko działało poprawnie???
    - czy to nie ma znaczenia, że pudło jest nie przerobione i jednak ten klucz trzeba teleportować ze starego napędu??

    Nie mam zamiaru przerabiać konsoli. Jeśli ktoś orientuje się w temacie bardzo bym prosił o odpowiedz.
    Podziękował!
    PAX
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. headake

    headake Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. maxrozrywka

    maxrozrywka Banned

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    -tak
    -tak

    Jaki to napęd bo jak liteon będziesz musiał zrobić PMT HACK a i czemu nie chcesz wymienić samego lasera?
     
  5. headake

    headake Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bo się obczytałem, że lepi bezie zapikować już nowy napęd - ale nie widzi się mnie to , chociażby z tego względu iż nie mam zamiaru się dupcyć z czymś o czym nie mam bladego pojęcia a także nie chcę by mi ktokolwiek grzebał w bebechach konsoli.
    Zapytałem profilaktycznie i widze, że z wymianą lasera żadne nieprawidłowości mieć miejsca nie powinny??
    Podziękowania za odpowiedz.
    PAX

    P.S.
    Napęd to Liteon.
    - wiecie może ktora to srubeczka odpowiada za dvd, co by skalibrować laser??
    Też się obszukałem i znalezć nie mogłem.
     
  6. maxrozrywka

    maxrozrywka Banned

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Masz dwa potencjometry tak jak tu: http://www.google.pl/imgres?q=laser...7&tbnw=196&start=0&ndsp=26&ved=1t:429,r:4,s:0 z tego co wiem to kręcisz je zgodnie ze wskazówkami zegara ale do tego powinieneś mieć miernik, ja bym się na twoim miejscu nie bawił w kalibrację tylko kupił nowy laser bo tą metodą może pochodzi z miesiąc, ostatnio na allegro po 30 zł były więc to chyba nie majątek?
     
  7. headake

    headake Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Owszem, że żaden majątek. Ale wiesz zaliczyło badziew padake, a chciałoby sie pograć z wieczora jak już się nie ma co do roboty :) A nim przybędzie nowy laserek, trochę zejdzie.
    Liteon ma inne ustawienie śrubek ( http://www.google.pl/imgres?q=liteo...tbnw=200&start=90&ndsp=15&ved=1t:429,r:6,s:90 ), właśnie w tym sęk, że to troche podupcone :)
    Dzięki za informejszyn kolego.
    Sayo do zo!
     
Wczytywanie...

Poleć forum