1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napędu w Xbox-ie 360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Paweł Traczewski, Maj 12, 2016.

  1. Paweł Traczewski

    Paweł Traczewski Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Witam,
    Ostatnio zepsuł mi się napęd w konsoli FAT. Napęd to BenQ, jak go wymienić ? Kupić drugiego BenQ i przełożyć elektronikę ? Niestety ostatnio kupiłem napęd Hitachi i nie wiedziałem jeszcze nic o dvd keyach itp. Teraz xbox służy mi jedynie jako odtwarzacz DVD. Proszę o pomoc i przepraszam jeżeli umieściłem to w złym dziale.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To może kupić laser :), jeśli on zepsuty

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  4. Paweł Traczewski

    Paweł Traczewski Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Właśnie nie wiem co się zepsuło, czy to silnik czy laser. Po czym mogę to rozpoznać ?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie uważasz że taniej było by oddać do serwisu ta konsole. Mamy części na stanie szybka diagnoza i wymiana uszkodzonej części. Nie wiem co u ciebie nie działa. Trzeba rozebrać i zobaczyć

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  6. krzysztof505

    krzysztof505 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2016
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Pruszków
    Witam przyłączę się do tematu. Mam x360 phat falcon. Oryginalny napęd powinien być liteon dg 16d2s natomiast ja mam benq vad 6038. Chciałbym włożyć tego vad'a zamiast liteka ale nie chcę spoofować bo nie będę mógł zrobić lt 3.0 i teraz moje pytanie brzmi czy można edytować nand konsoli i zmienić w nim napęd na benq. Oczywiście nie biorę pod uwagę przeróbki rgh bo chcę grać online. Próbowałem zrobić patch nand w jrunnerze i zmieniałem napęd ale po wgraniu nanda konsola odpala ale mrugają na przemian dwie czerwone diody z dwoma zielonymi zamieniąjąc się miejscami po przeciwnych stronach.
    Czy jest na to jakiś sposób tak aby konsola widziała jakby to był oryginalnie montowany napęd (vad6038). Z oryginalnym napędem nie wiem co się stało bo taką konsolę kupiłem napęd był włożony na sztukę a klucz do napędu nawet nie był dograny. DVD key i CPU key wraz z oryginalnym nandem mam zgrany.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wgraj klucz z liteon wrzuć lt 3.0do benq. Wszystko będzie działać, patchowac kv nie można

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  8. krzysztof505

    krzysztof505 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2016
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Pruszków
    Ale chyba konsola nie odpali bo to przecież benq a w onsoli jest zapisane że naped to liteon

    Tego liteona nawet nie mam, klucz mam wyciagniety przez rgh...
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Listopad 21, 2016
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wystarczy że masz klucz może być użyty benq

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum