1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napędu z samsung na liteon

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kakulukia, Październik 16, 2011.

  1. kakulukia

    kakulukia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam .
    Z powodu braku rozwiazania gier xd3 na spoofowanym samsungu .
    Posiadam key z samsunga oraz na wszelki wypadek stary FW.
    Mam port VIA 6241 . Czy cos jescze potrzebuje do wymiany i flasha ?
    I jak powinna wygladac zmiana napędów .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maxrozrywka

    maxrozrywka Banned

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak masz samsunga nie masz go spoofować jako inny napęd tylko ma być jako samsung wtedy nie będzie problemu z grami xgd3.
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ciekawa teoria...wiesz to z praktyki czy poczytałes bzdurne posty?? bo ja sprawdzałem i cos takiego mi nie działa
     
  5. kakulukia

    kakulukia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To co napisales to jest brednia :)
    Bo Gdy go po prostu "nie spoofujesz" to mozesz ainstalowac nowego dasha oraz nie ma bledu E66 tylko podczas wlozenia do napedu gry XD3 widzimy tytul ikone , nawet mzemy ją zainstalowac tylko gdy klikniemy "graj" to prosi o wyczysczenie plytki szmatką :)
    więc powracam do pytania co potrzebuje do zmiany i jak powinna ona wygladac :)
     
  6. kakulukia

    kakulukia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nikt nie pomoże ?
    bo jutro max we wtorek bede mial napęd i chcialbym od razu się z tym uporać :D
    Dark Souls czeka :D
     
  7. Ivalhoe

    Ivalhoe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napisales malo przejrzyscie. Jaki naped byl orginalnie w konsoli. Liteon czy samsung ? Podaj date produkcji konsoli najlepiej
     
  8. kakulukia

    kakulukia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Już piszę .
    Był LiteOn , wtedy co nie dało się go flashować , więc został wymieniony na Samsunga ms28 . A teraz na tym samsungu nie działają gry XD3 i potrzebuję wrócić do LiteOna . Mam oryginalny key ze spoofa . Data produkcji 2008-07-14
     
  9. Ivalhoe

    Ivalhoe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to po kolei. Jesli masz klucz :

    1. Wrzucasz do konsoli liteona z orginalnym softem (nieprzerabiany)
    2. Update'ujesz z pendive dasha do 13604
    3. Wgrywasz JungleFlasherem soft LT 2.0 do liteona i grasz

    ;)
     
  10. kakulukia

    kakulukia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dash juz jest :)
    Ufff , to rozumieme ze nie potrzebuje zadnych specjalnych przyrzadow tylko wystarczy port VIA ?:)
    I wrzucam key tzn do FW oryginalnego dopisuje klucz po prostu ? a potem flash
     
  11. Ivalhoe

    Ivalhoe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wystarczy port SATA. Jesli JF zacznie sie krztusic wywal z katalogu WINDOWS'a jeden plik (viaraid chyba - pisze z pamieci, na forum bez problemu znajdziesz o jaki plik chodzi i gdzie go znalesc dokladnie).

    Wczytujesz Twojego dummy.bin jako source, jako target podajesz soft z LT 2.0, klikasz na spoof (przepisujesz Twoj klucz do softu LT) i potem w mtk flash - liteon erase - intro ID - write ;)

    Bardziel lopatologicznie juz chyba sie nie da ;)

    Powodzenia
     
  12. kakulukia

    kakulukia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok , dzieki .
    O to własnie mi chodziło :)
     
  13. ciolas2

    ciolas2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mozesz poczekać z tym. Podobno c4eva pracuje nad poprawieniem tego w samsungach zeby czytaly xgd3. ma wyjsc LT 2.01 i tam podobno bedzie to poprawione. Nie ma co ladowac kasy w naped. Pozdro : )
     
  14. wonsz

    wonsz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    A jeśli w analogicznej sytuacji co ma autor wątku brakuje oryginalnego napędu liteon? Posiadamy tylko samsung zespoofowany (wiadomo, spoof e66, bez = szmatka). Czy z samym kluczem z samsunga i ewentualnie nowym napędem liteon da rade coś zdziałać odnośnie xgd3?
     
  15. maxrozrywka

    maxrozrywka Banned

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sam to robilem
     
  16. wonsz

    wonsz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    I działa Ci normalnie GOW3?
     
  17. maxrozrywka

    maxrozrywka Banned

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Z GoWem nie próbowałem ale Driver San Francisco działa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum