1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napędu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kanonierzyk, Grudzień 11, 2012.

  1. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kupiłem xboxa z napędem toshiba samsung który ma LT 2.0 ale już jest zużyty i nie czyta płyt i czy jak kupie napęd tej samej firmy czyli toshiba samsung z LT 2.0 bądź 2.01 będzie on czytał gry XGD3?? podobno tak bo musi być podobno tylko taka sama firma żeby czytał gry XGD3 i żeby dobrze działał to wywnioskowałem z poradnika z przeróbką proszę tu cytat

    Nie da się odpalić gier XGD3 na spoof'owanym napędzie (wymiana napędu na inny niż taki jaki był fabrycznie w konsoli - model nie jest ważny, tylko marka się liczy, np. Liteon).
    Jeśli chcesz uruchomić gry XGD3 na konsoli po spoof'ie to:
    1.Wymień napęd na taki jaki był fabrycznie.
    2.Wgraj do niego najnowsze LT ze starym kluczem (z pierwszego napędu, który był wstawiony fabrycznie).

    No właśnie chce wstawić taki jaki był fabryczny i czy odpale XGD3 na nowym napędzie dobrze zrozumiałem??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Wymiana napędu

    Jeśli w tej konsoli był samsung od nowości to po wystawieniu innego samsunga będzie wszystko działać.

    Ale nie wymieniaj całego napędu tylko laser, wyjdzie to taniej.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  4. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki za pomoc ale mam do kupienia napęd za 55 zł z przesyłką i napęd łatwo jest wymienić a laser będzie też z 30-50 zł a nie wiem czy będę umiał wymienić
     
  5. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    dojdzie do tego jeszcze zgranie klucza i wgranie do nowego napedu. slyszalem rowniez ze jezeli byl samsung to mozna wstawic nawet liteona i xgd3 bedzie czytac bo plyta gl ma w sobie sama zeby ignorowac ap 2.5 i xgd3 ale to nie potwierdzone info.
     
  6. remi82

    remi82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Wymiana napędu

    U mnie w samsung padł prawdopodobnie laser, gdzie można takowy dostać?

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    allegro. ewentualnie ja mam ms28 samsunga jak chcesz, czyta płytki wyśmienicie :p jak coś PW z propozycją ceny.
     
  8. remi82

    remi82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Wymiana napędu

    A trudna jest wymiana napędu, nie mówię tu o rozbieraniu konsoli tylko o zmianie klucza, nigdy nie zmieniał dla tego pytam

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    potrzebujesz tak naprawde kompa z portem sata na płycie głównej i odpowiedni chipset. potem już poradniki Cie pokierują bez problemu. nie ma wielkiej filozofii.

    Napisz jaką masz płyte główną w pc to powiem Ci czy dasz rade zgrać i wgrać klucz napedu.
     
  10. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Co ty gadasz jakie zgranie klucza ja nic nie robię kupuje samsunga z LT 2.0 żebym nie musiał wgrywać żadnego klucza wypinam tylko stary napęd i wpinam nowy i XGD3 będą działać tylko z tego powodu kupuje napęd samunga bo nic nie będę musiał robić
     
  11. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    kanonierzyk to sie zdziwisz! kazda konsola ma zaprogramowany kod który posiada napęd. Jeżeli klucz w napedzie bedzie sie roznił odpalisz na konsoli jedynie film dvd, nic wiecej.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Wymiana napędu

    Muszą się klucze zgadzać ;-) wiec bez flasha się nie obedzie ;-)

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  14. NiePoTwarzy

    NiePoTwarzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2012
    Posty:
    130
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz, Poland
    kanonierzyk klucz musisz miec taki sam jak wczesniej w tamtym napedzie poniewaz nie odpalisz zadnej gdy... wymien sam laser wyjdzie taniej a rezultat ten sam... do wyciagniecia bedziesz potrzebowal proby i komputera.. jezeli nie znasz sie na elektronice to zlec to jakiemus fachowcowi..
     
  15. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  16. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wymiana lasera w XBOX 360 - YouTube
    Na filmiku jest taka zielona płytka i umie ona też jest ale na 100% przyczepiona na odwrót
     
Wczytywanie...

Poleć forum