1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napędu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bugal, Maj 31, 2014.

  1. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Dane mojego X360
    Model: X360 Arcade Jasper
    Data prod: 2009 8 sierpień
    Napęd: LiteOn (żółte kabelki)

    1. Nowy napęd LiteOn DG-16D2S 74850c do Xbox 360 Fat (4268385898) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Czy zadziała u mnie bez spoofa?

    2. Jak wygląda proces wymiany napędu? Jaki program polecacie do czytania keya napędu LiteOn?

    Z tego co wiem to trzeba Stary napęd podłączyć do komputera, programem odczytać Key, jakiś plik(?) zapisać na komputerze, podłączyć nowy napęd i wrzucić tam ten plik?

    Dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jungleflashera potrzebujesz pmt hack do wyciągnięcia klucza. Po co zmieniasz naped?

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  4. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Ale po co wymiana napedu? Jak ci nie czyta plyt wymien tylko laser. Z calym napedem jest mniej bezpieczniej bo jak nie umiejetnie cos xczytasz lub uwalisz to aby pogorszych no i caly naped drozej

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  5. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Jungleflasher słyszałem ale konkretnie co on zrobi?
    Pmt hack sam wyciągnie klucz?

    Sory za te pytania ale jak szukam coś o tym to znajduje nie zbyt dobrze wytłumaczone.

    Wymieniam bo nie czyta często płyt, rysuje je i się zacina, wymiana na nowy da mi gwarancję że będzie wszystko w porządku niż naprawa tego.

    A nie wiesz czy ten napęd z linku będzie dobry? (mi się wydaje na 99% ale wolę mieć pewność bo wy znacie się lepiej)

    Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    W jasperach sa napedy liteona 16d2s wiec zadziala. Junglefladher to jest wlasnie program ktorym zrobisz wszystkie napedy i wszystko co potrzeba. Naped liteona 16D2S jako jedyny aby wejsc w tryb odczytu pamieci spi tryb sie nazywa vendor mode potrzebuje przerobionego kabelka zasilania ktory sie nazywa PMT hack, sa od tego tez Usb probe, x360usb pro jak i lizard360, ale pmt hack mozesz zrobic sam z kabelka zasilania i po modzie kabel wyglada jak oryginalny zasilajacy neped od konsoli ale ma przelacznik i kabelek z szpilka, te szpilke przytyka sie w odpowiednim czasie w punkt MPX01 na plytce napedu. W programie jungleflasher masz katalog instructions i tam masz 8, 4mb PDFa w ktorym masz instrukcje.

    A tak szczerze. Kup naped i podmien plytke elektroniki i po robocie, bez flashowania napedu i nic nie uwalisz zbytnio. Przelutowac tylko musisz 5 przewodow i 3 tasiemki flex wpiąć.

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  7. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Pytanie z innej beczki.
    Laser w napędzie jest w spoczynku podczas grania w grę, zapisaną na dysku dysku, napęd też w spoczynku więc nie ma opcji żeby był błąd odczytu gry.
    Więc mogę kupować gry, instalować (zrobią się 2-3 rysy przez ten czas) i wszystko gra nie? :-D

    I co odpowiada za czytanie gry, która jest na dysku?

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.



    Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dysk

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  9. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    przed wymianą napędu spróbuj go przeczyścić i przeprowadzić kalibracją lasera - gwarantuję że to wystarczy, no i bez żadnych kosztów :)
     
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Mario1500 w 90% Tez ma racje. Czesto pomaga czyszczenie soczewki lasera, czasem i trzeba zrobic kalibracje. Ale Bugal sie uparl na caly naped

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  11. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Dobra, dzięki temu będzie czytał płyty. Ale oprócz tego musiałbym dojść, co rysuje płyty i to naprawić więc trochę zabawy jest.

    Więc znalazłem najlepszy pomysł. Kupię dysk twardy, gry będę na nim instalował i wszystko w porządku

    Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
     
  12. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Kolejne pytania.
    Wyczytałem że podczas grania w grę zainstalowaną na dysku trzeba mieć płytę w tym czasie w napędzie, czy jest ona wtedy CAŁKOWICIE w spoczynku?

    Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    O ile dobrze pamiętam to przy grach XGD2 płyta jest cały czas w spoczynku. Przy grach XGD3, co jakiś czas napęd kręci płytą na chwile, jest to tzw. "weryfikacja" płyty

    Wysłane z mojego Live With Walkman przy użyciu Tapatalk 4
     
  14. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    A jak rozpoznać grę XGD2 i XGD3?

    Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
     
  15. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Już rozumiem XGD2 < 8GB, XGD3 > 8GB. Tak?

    Czyli rozumiem że GTA 5 oraz NFS Rivals to XGD3?

    Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
     
  16. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak

    Tak, praktycznie wszystkie po wrzesień 2011 to XGD3, bodajże 5 gier po tej dacie to XGD2

    btw. Nie pisz posta pod postem, używaj EDYTUJ



    Wysłane z mojego Live With Walkman przy użyciu Tapatalk 4
     
  17. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Dzięki, widzę że nie masz mnie jeszcze chyba dość więc pomęcze :-D

    Martwi mnie tylko ze np. Płyta od GTA 4 wygląda tak jak na załączonym zdjęciu, tzn. Cała powierzchnia w rysach w kształcie łuków więc nie możliwe żeby powstały przeze mnie (dbam o płyty).[​IMG]
    Podejrzewam że to przez napęd bo kiedyś podczas grania w fife (ma takie same rysy jak GTA 4) uderzyłem konsole piętą (wiem żałosne) mniej więcej tam gdzie jest napęd i momentalnie błąd odczytu gry.
    Rysy są tylko na FIFie i GTA a na innych nie ma a gram na innych tyle co np na GTA. Dziwna sprawa

    Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
     
  18. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, przez napęd. Konsoli nie rusza się gdy kręci się płyta.
    I tak masz szczęście ze działają bo przeważnie od ruszenia robi okrąg i płyta już nie działa.

    Wysłane z mojego Live With Walkman przy użyciu Tapatalk 4
     
  19. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Okrąg = ring ;-)

    To w sumie wszystko, przy zakupie nowych płyt będę nadzorował czy nie powstają rysy.
    A tak przy okazji mój arcade jasper ma 5 lat i jedyne co się popsuło to ten napęd i to przeze mnie.
    Najlepszy model

    Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
     
  20. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Proszę o szybką pomoc.
    Mam przed sobą Xboxa, rozłożony, chce wyjąć napęd. Czarny kabelek już wyjęty, nie wiem tylko jak wyjąć te czarne kabelki z białą końcówką. Gdy chcę wyciągnąć za białą część to strasznie ciężko. Czy mogę wyjąć to za czarne kabelki, mocno pociągnąć?

    Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
     
  21. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Ten od zasilania ciężko wychodzi, pociągnij, ale z umiarem żebyś nie powyrywał :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum