1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napędu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Paweł Traczewski, Maj 9, 2016.

  1. Paweł Traczewski

    Paweł Traczewski Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Witam,
    Niestety napęd w mojej konsoli umarł :<
    Kupiłem nowy, na OLX za drobną sumę, używany. W każdym razie niestety wiem o tym całym kluczu napędów itd. Czy ktoś mógłbym mi pomóc to zrobić ? Zepsuty napęd to Lite-On, a nowy to Hitachi.
    Jeżeli już to kiedyś było to przepraszam
     
    Ostatnia edycja: Maj 9, 2016
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kupiłeś zły napęd

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  4. Paweł Traczewski

    Paweł Traczewski Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Nie mogę zgrać klucza napędu i dać go do tego drugiego ? Z zagranicznego forum wyczytałem, że to możliwe :)
     
  5. EpicAmnestic

    EpicAmnestic Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2016
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Trzeba mieć oryginalny napęd. Takie życie :)
     
  6. Paweł Traczewski

    Paweł Traczewski Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Ale kto powiedział,że nie mam oryginalnego napędu :)
    Lite-On nie czyta płyt ale elektronikę ma chyba sprawną, jak go podłączyłem do PC to jest widoczny w BIOS-ie
     
  7. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3466
    Polubienia:
    1234
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie masz oryginalnego napędu jak sam napisałeś ""Zepsuty napęd to Lite-On, a nowy to Hitachi.""
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Napęd nie zgodny ze starym, klucz nic nie da. Kup liteona i dopiero kombinuj

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  9. Paweł Traczewski

    Paweł Traczewski Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Czyli nie można zczytać klucza z Lite-Ona i wrzucić go na Hitachi ? :<
    //Edit//

    Na tym filmiku widać jak po wklepaniu klucza DVD wsadza inny napęd
     
    Ostatnia edycja: Maj 10, 2016
  10. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Wsadzić możesz np benq zamiast liteona a nie hitachi

    XBOX 360 - LT3.0/LTU2/RGH/RGH1.2/RGH2.0/SRGH - KALISZ
     
  11. Paweł Traczewski

    Paweł Traczewski Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    A nie mogę z-spoofować napędu?
     
  12. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Nie na hitachi już nie jedna osoba ci pisałem że napęd nie ten nic z nim nie zrobisz

    XBOX 360 - LT3.0/LTU2/RGH/RGH1.2/RGH2.0/SRGH - KALISZ
     
  13. Paweł Traczewski

    Paweł Traczewski Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Ostatnia edycja: Maj 10, 2016
  14. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Kolego w temacie który podałeś chodzi o spoof z hitachi na liteona a nie z benq czy liteona na hitachi

    XBOX 360 - LT3.0/LTU2/RGH/RGH1.2/RGH2.0/SRGH - KALISZ
     
  15. Paweł Traczewski

    Paweł Traczewski Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Ostatnia edycja: Maj 10, 2016
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Od 2011 (od aktualizacji zmieniającej fw napedu) nie można wymienić napedu na jaki się chce.

    Napedy w grubych konsolach można podzielić na 2 grupy:
    Grupa 1: Samsung, Hitachi ( 32, 36, 40, 46, 47, 58 i 59)
    Grupa 2: Liteon, Benq, Hitachi 78 i 79

    Naped możesz wymienić na inny z tej samej grupy, ale nie np naped z grupy 1 na naped z grupy 2 i odwrotnie.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  17. Paweł Traczewski

    Paweł Traczewski Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Dexter wytłumaczyłeś mi to wyśmienicie ! Idę zobaczyć jaką wersję napędu Hitachi posiadam
     
Wczytywanie...

Poleć forum