1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana napędu

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez nikroy, Czerwiec 22, 2010.

  1. nikroy

    nikroy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Okolice Rzeszowa
    Witam,
    Na początku może powiem coś o moim X'ie:
    Falcon, napęd Liteon, przeróbka 1.4, nigdy nie podłączany do internetu (nie ma bana itp.)
    Otóż, Chcę zacząć grać "na legalu" na necie. Mam pare pytań odnośnie tego.
    1. Czy jeżeli kupię i wymienię napęd, na nieprzerobiony, będę mógł bez stresu grać przez internet? (Oczywiście, na ORYGINALNYCH grach)
    2. Czy samemu trudno jest wymienić napęd.
    3. Czy muszę jakoś "dobrać" napęd do mojego X'a, by wszystko było dobrze i żebym mógł grać na XBL, bez obawy przed banem?
    Podkreślam - Konsola nie była do net'a podłączana jeszcze.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    1. Mój kumpel gra tak od 3 lat i nie dostał jeszcze bana.
    2. Liteona tak ponieważ trudno jest zczytać klucz napędu.
    3.Najlepiej bierz takiego samego czyli litka, oczywiście możesz wziąść iny ale wtedy będziesz musiał zrobić tak zwanego spoofa czy jakoś tam
     
  4. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    1. Czy jeżeli kupię i wymienię napęd, na nieprzerobiony, będę mógł bez stresu grać przez internet? (Oczywiście, na ORYGINALNYCH grach)

    -Tak da radę tak zrobić jedyne co musisz zrobić to spoof klucza ze starego napędu do nowego

    2. Czy samemu trudno jest wymienić napęd.

    -Nie :) Musisz otworzyc konsole i w środku wypiąc kabelki - SATA i od zasilania

    3. Czy muszę jakoś "dobrać" napęd do mojego X'a, by wszystko było dobrze i żebym mógł grać na XBL, bez obawy przed banem?

    Nie, ale jak nie chcesz się bawić w zamiany napędów co chwila wgraj do liteona ixtreme LT narazie chroni teoretycznie przed banem, musisz tylko odpowiednio patchować gry,jeżeli wymienisz na tego samego liteona to ok,a jak na inny naped będzie trzeba robić manual spoofa

    PS. Tak czy siak nie ominie Cię rozbieranie konsoli i ingerencja w napędy
    Musisz zczytać klucz z pierwszego ,i wgrac spoofa do nowego napędu
     
  5. nikroy

    nikroy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Okolice Rzeszowa
    A dzięki za info. Czyli Litka trochę trudniej jest samemu zmienić... No troszkę nie ciekawe :). Trzeba będzie do kogoś kto się zna pójść.
     
  6. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    jezeli masz juz przerobionego liteona to do wyciagniecia klucz potrzebujesz tylko saty i jungleflashera :

    . rozkladasz konsole.
    2. odlaczasz sata od napedu
    3. wlaczasz konsole, wysuwasz tacke
    4. wyciagasz kabel od zasilania
    5. wsuwasz tacke do polowy, podlaczasz zasilanie napedu
    6. podlaczasz naped kablem sata do pc
    7. w jungleflasher przechodzisz do zakladki dvdkey32, ustawiasz port sata
    8. klikasz dummy from ixtreme by wydostać klucz.

    Do drugiego wgrywasz oryginalny fw z kluczem z pierwszego(wykonujesz operacja w jungleflasherze) za pomocą dosflasha najlepiej
     
  7. nikroy

    nikroy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Okolice Rzeszowa
    A jeżeli Liteon mój aktualny Liteon jest v1, a nowy będzie v2 (innego nie mam jak zdobyć :/)?

    A co z kontem? Mogę dalej grać na tym samym co przedtem? Coś oprócz wymiany napędu powinienem zrobić, aby się w pełni "zalegalizować"?
     
  8. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    jezeli zdobędziesz V2 to musisz zrobić manual spoof tak by lioten v2 widziany byl jako v1
     
  9. nikroy

    nikroy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Okolice Rzeszowa
    Szczerze mówiąc, to konsolę oddaję w inne ręce, ale wciąż się o nią boję.
    Jeżeli się nie zrobi manual spoof'a to co? - Gry się nie odpalą, czy coś?
     
  10. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    np. napęd się nie otwiera lub, świeci się znaczek power na czerwono.
    Przecież czlowiek wie co robi, tylko powiedz ze chcesz podmienić V1 na V2
     
  11. maciek267

    maciek267 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A po co kupowac nowy naped? Nie lepiej przywrocic w starym oryginalny firmawre? :p
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    heh żadnych spoofów manualnych nie trzeba robić;). Wgrywasz do napędu z fwv2 firmware z v1.:)
    Jak coś ma do sprzedania lite-ona oraz benq
     
  13. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    manuala lepiej jest zrobić przy wymianie, bynajmniej ja tak robię aby ,nie było żadnych problemów bo już 2 razy zdarzyło mi się że napęd nie był rozpoznawalny, trzeba byo robić manuala tak samo jeden z uzytkowników miał podobny problem przy wymianie V1 na Benq musiałem mu pomóc na gg , bo wywalało e64 a raz naped sam sie wysuwał i zamykał. Po zrobieniu manuala w JF wszystko było ok. Może przy liteonach nie jest to wymagane jednakże lepiej zapobiegać niż leczyć :)
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie jest wymagane po każdy litek to taki sam napęd niczym się nie różni, prócz FW
     
Wczytywanie...

Poleć forum