1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wymiana napędu

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez krishnamishna, Styczeń 21, 2009.

  1. krishnamishna

    krishnamishna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    Witam,

    Mam dylemat w chwili obecnej mam w moim klocku liteona konsola nie jest przerobiona. Za małe pieniądze niecałe 100pln mogę kupić Napęd BenQ Wgrany iExtreme 1.4.

    1. Czy zmieniając napędy konsola będzie bez problemu funkcjonować.

    2. Czy mogę zrobić aktualizację oprogramowania do iExtreme 1.5.

    Dzieki za info
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    jak chcesz zamieniać napędey to musisz zrobić spoofa. ja na Twoim miejscu flashował bym LiteOna. Nowszy napęd, sprawniejszy itp. Oczywiście możesz brać pod uwagę jeszcze to że jak coś padnie to możesz wyjąć Benq i włożyć Litka i wtedy wysłać, ale po co? więcej zabawy...
     
  4. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Taka zmiana ci nic nie da, bo i tak gry nie będą działać. Lepiej przerobić Liteon'a - taniej i bez kombinacji.
     
  5. krishnamishna

    krishnamishna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wałbrzych
    Prosze o info "spoofa" jakis tutek czy cos naped nabylem za 20pln to chyba sie oplaca
     
  6. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    w tym wypadku sie oplaca bo przerobka litka jest nieco drozsza a nie przerobionego litka mozesz uzyc do Gwarancji.
    1 zmieniajac naped podgrzej plombe jak juz ja sciagniesz naklej np na papierek po naklejce.
    2. zeby inny naped dzialal prawidlowo w konsoli musisz zczytac FW z oryginalnego napedu i wgrac do np tego nowego tak aby konsola myslala ze naped jest ten co byl.
    oczywiscie z iextreme.
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  8. kwiatasek

    kwiatasek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    W moim Xbox360 klęka laser chciałbym wymienić DVD rom Samsung na nowy Samsung. Wiem, że napędy posiadają unikalne klucze, które można wyciągnąć i wgrać do nowego napędu. Jednak nie znam się na tym za bardzo i wolałbym prostszą metodę a mianowicie przemianę Logic Board między napędami tak jak to jest pokazane na tych tutorialach:

    http://www.youtube.com/watch?v=5XiYS...eature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=T_xSs...eature=channel

    Czy jest to możliwe i czy wszystko będzie działać bez zarzutu?


    Do obecnego napędu Samsung (ten z padającym laserem), jest wgrany flash ixtreme 1.41!!!. Czy jeżeli podmienię Logic Board z kupionego nowego napędu to będzie wszystko działać? i czy ten nowy napęd z podmienionym Logic Boardem będzie również posiadał ixtreme 1.41?

    NIE WIEM CZY TAKA OPERACJA NIE JEST SKUTECZNA W PRZYPADKU TYLKO W PRZYPADKU WYMIANY LOGIC BOARDA NIE FLASHOWANEGO NAPĘDU!!!

    Czekam na odpowiedź jesli ktoś juz przeprowadzał taką operację
     
  9. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    za dużo zabawy, prościej jest przełożyć klucz do nowego firmware ew. spoof i flash napędu który chcesz podmienić
     
  10. jimmy84

    jimmy84 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moze i dużo zabawy ale, jak ktoś nie ma jak zczytać klucza napędu to to chyba jedyna rozsądna opcja tylko nie rozwiałeś tutaj moich wątpliwości czy taki zabieg jest faktycznie skuteczny w przypadku podmiany flashowanego Logic boarda do nowego napędu?
     
  11. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    nie mam pojęcia czy jest skuteczny ponieważ przez 2 lata nigdy się z tym nie spotkałem i tutaj raczej nikt Ci nie pomoże, chyba ze juchy
     
Wczytywanie...

Poleć forum