1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana Napędu

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez SoK0L, Luty 23, 2009.

  1. SoK0L

    SoK0L Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam taki problem. Miałem w swojej konsoli napęd Samsung. Był przerobiony Ixtreme 1.41 lecz niestety padł, więc kupiłem identyczny Samsung, również przerobiony Ixtreme 1.41 i mam pytanie czy napęd po włożeniu do konsoli będzie działał?? Słyszałem coś o wyjmowaniu jakiś kluczy ale jestem w tym kompletnie zielony więc jeśli ktoś mógłby to opisać byłbym bardzo wdzięczny.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Musisz miec klucz ze starego napedu. Inaczej konsola nie bedzie pracowac z nowym.
     
  4. SoK0L

    SoK0L Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale jak wyciągnąć ten klucz z napędu?
     
  5. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Podczas flashowania powinienes dostac kopie klucza.
     
  6. SoK0L

    SoK0L Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale nie mam jej. Jest jakiś sposób by zdobyć ten klucz?
     
  7. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Jesli elektronika od napędu dobra to można go odzyskać.
     
  8. SoK0L

    SoK0L Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A mógłbyś dokładnie napisać jak? Bo jestem zielony w tym temacie. Tak krok po kroku.
     
  9. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    podłącz naped pod PC i odczytaj firmware ten co tam jest wgrany, pozniej firmware.bin do programu JUNGLEFLASHER i odczytasz klucz.

    nie straszcie chlopaka ze sie nie da ;). musisz miec sprzet ktory ma kontroler sata na VIA np. jakis stary GIGABYTE albo isc do kogos kto przerabia konsole i ci to zrobi ;) , ewenementem jest gdy napęd jest SPALONY i podłączenie go do PC nie nie daje wowczas to masz problem ;)
     
  10. SoK0L

    SoK0L Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale czym podłączyć ten napęd i jak zgrać ten firmware. I o co chodzi w tym: "musisz miec sprzet ktory ma kontroler sata na VIA np. jakis stary GIGABYTE"
     
  11. SoK0L

    SoK0L Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wogóle zauważyłem że da sie ściągnąć orginalny firmware do samsunga. Da sie z niego odczytać klucz czy coś?
     
  12. SoK0L

    SoK0L Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dodatkowo chce zadać pytanie do poprzedniego napędu. Grałem na nim dość długo a teraz czyta on filmy itp ale gier niestety niechce bo od razu jest "Otwórz napęd" dodatkowo dodam że trik z gumką nie działa. Czy może to być wina lasera?? Ale przecież czyta on DVD. I czy są jeszcze jakieś tricki na ten błąd oprócz gumki.
     
  13. Partyzant

    Partyzant Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ozorków
    Klucz musisz mieć ze swojego napędu tak czy siak.
     
  14. mateusz232

    mateusz232 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam ten sam napęd ten sam problem i ja się zastanawiałem poprostu nad przełożeniem biosu z jednego do drugiego napędu nie wiem czy na 100% zadziała
     
  15. xbox666szatan

    xbox666szatan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    najprostsze rozwiazanie to zaniesienie konsoli z tymi dwoma napedami do jakiegos serwisu... chlopaki sobie poradza, mozesz chyba tez wymienic soczewke w tym padnietym napedzie.
     
  16. SoK0L

    SoK0L Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Taa. Byłem w serwisie i jak mi koleś powiedział że za to chce 80 zł to zwątpiłem.
     
  17. xbox666szatan

    xbox666szatan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    to podmien laser z tego dzialajacego. sam powinienes sobie poradzic.
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To nie są jakieś duże pieniądze za działającą konsolę ja robię to za 60:p. Lub posłuchaj kolegę wymiana lasera
     
  19. SoK0L

    SoK0L Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale jaką moge mieć pewność że to wina lasera. Filmy DVD on czyta.
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Grzebałeś coś w napędzie? Tak sie dzieje jak nie ma klucza w napędzie.
     
  21. SoK0L

    SoK0L Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie. Nie grzebałem nic w napędzie. Nagle przestał czytać gry poprostu. Znaczy nie wiem jak z orginałami bo nie mam do przetestowania.
     
Wczytywanie...

Poleć forum