1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymiana wewnętrznej pamieci 4GB na płycie Corona

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Edzio666, Czerwiec 26, 2014.

  1. Edzio666

    Edzio666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.

    Z tego co się orientuję to w konsolach Trinity 4GB pamięć była wpinana w płytę i można było sobie wlutowac w to miejsce pendrive 32GB.
    Jak to się ma w przypadku płyt Corona 4GB?
    Oglądając zdjęcia płyty w sieci to nie widzę tam żadnej wpinanej pamięci, nawet niema złącza.
    Gdzie zatem mieści sie ta pamięć? Z góry jest tylko NAND.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    Widziałeś może żeby ktoś praktykował takie dzialanie?

    Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalk
     
  4. Edzio666

    Edzio666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak, w sieci jest pełno opisów.
     
  5. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    A myślisz że warte jest to pracy, wydaję mi się że można to łatwo spieprzyć

    Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalk
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Pokaz jakiś....bo ja kiedys sie tym interesowalem ale nie bylo opisow...

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
  7. Edzio666

    Edzio666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Niewiem czy wiesz ale pamięć w trinity jest WKŁADANA w złącze, wymiana jest prosta jak włożenie wtyczki do kontaktu. Żeby tutaj cos spieprzyc trzeba być wybitnie uzdolnionym.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    W coronie 4gb pamięć nand ma 4gb, nie ma dołączonej kości. Za to obok niej jest złącze USB wewnętrzne, wystarczy doładować złącze i mozna tam wpiąć pena.
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Rozmawiamy o coronie a nie o trince

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    W trinity działa to tak [​IMG]

    w Coronie też nic o tym nie słyszałem, jednak nie wiem czy sens bawić się i jeszcze coś uwalić, bo pamięć i tak będzie działać i wykrywana tak samo jak pod USB, więc co za problem wpiąć pena 32GB w USB i jest to samo, owszem jedno USB na zewn. odzyskasz ale i tak ich razem masz 5 na zewn. więc jedno mniej nie zrobi problemu myślę
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie, w trinity można tam wylutować złącze USB, podlaczyc dysk USB i po formacie będzie cala pojemność, np 500gb.
     
    1 osoba to lubi.
  12. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Mając RGH to się zgodzę, na stocku i tak wykryje max 32GB,
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  14. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nie jest oczywiste, dlatego uważam że poinformowałeś nie dostatecznie szczegółowo bo nie każdy wie co RGH daje, trzeba było dopisać że przy RGH wykryje 500GB, a pod Stocku aby 32GB (Ograniczenie softu),

    Czyli inaczej mówiąc działa złącze wewnętrzne tak samo jak aktualnie porty USB zewnętrzne, więc owszem nic nowego i po co babarać się w lutowania gniazd i można coś uwalić, i niech mi nikt nie pisze że nie da się nie uwalić bo to proste jest, ktoś kto nie zna podstaw lutowania może uwalić, zamieni Plus z Minusem i nieszczęście gotowe, lutowanie takiego pena czy dysku wewnątrz płyty nic więcej nie da więc uważam nie ma sensu, skoro się ma 5 portów USb i działają one tak samo, jak dodatkowy wewnętrzny USB.
     
  15. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
    Witam
    Trinity z dyskiem 250gb (teraz bez). Po wpięciu pamięci flash 4gb nie jest wykrywana nxe, ani w xex czy menager w fsd.
    Co trzeba zrobić by pamięć była wykryta przez X*a???
     
    Ostatnia edycja: Sierpień 2, 2015
  16. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    to myślę że dla osób które mają dwie lewe ręce do lutowania ani nie wiedzą co daje RGH cały ten post jest zbędny.
    jest to temat dla tych co mają chociaż cząstkowe pojęcie o tym co się robi a kto nie wie o możliwościach RGH niech najpierw się doinformuje albo zostanie przy oryginalnym sofcie.
    Chyba tylko idiota zabierałby się za lutowanie nie umiejąc odróżnić plusa od minusa..... :/
     
  17. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zbuduj z dawcy 4gb

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum