1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wymienony naped i problem nadal jest!

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Fiorek, Październik 23, 2010.

  1. Fiorek

    Fiorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam!
    Panowie posaidam xboxa elite z przerobka extreme 1.6
    Po 2 latach uzytkowania zaczely sie problemy z czytaniem plyt. Wsadzalem plyte do napedu, naped zaczyna glosno chodzic, mozna powiedziec ze troche stuka po czym wyskakuje komunikat "otworz naped" Sprawdzone na kilku plytach:///

    Z tego co mi pisano naped padl. Pojechalem dzis do katowic do serwisu, tam za 190 zl wymieniono mi naped na - podobno - nowego liteona do tego wgrano mi najnowsza przerobke. Jako ze zaraz po powrocie musialem jechac do pracy, nie bylem w stanie sprwadzic konsoli. Wracam z pracy odpalam szczesliwy konsole i TO SAMO!!!! Ten sam komunikat! Naped jak chodzil tak chodzi! Panowie pomocy! Musze czekac do poniedzialku, bo sklep jest jutro otwarty. Co to moze znaczyc?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. infi2009

    infi2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pszczyna
    Witaj! Miałem tak samo po zainstalowaniu nowego napędu w konsoli. Kilka razy się tak stało, a potem wszystko było okej, napęd musi się "rozgrzać". Spróbuj i napisz co z napędem. Pozdrawiam iNFi2009:rolleyes:
     
  4. Fiorek

    Fiorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ale ja odpalilem z 30 gier z tego przy 25 wyskakuje komunikat "otworz naped' a jak juz jakas gra sie odpali to po chwili wyskakuje komunikat "wyczysc plytke scierka"://///
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No napęd zajechany, lub wyczyścili twój. Do tego pięknie cię skasowali za to!.
     
  6. Fiorek

    Fiorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jutro mam jechac tam zostawic konsole i kilka gier, ktore nie chca odpalic. Zobaczymy co z tego bedzie. W razie czego uprzedzam przed tym sklepem w Katowicach na Mariackiej. Sklep nazywa sie Ml-LAND. Rowniez sa oni na allegro.
     
  7. MatrixEk

    MatrixEk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    190 zł za "wymianę napędu" ? - nieźle
    U mnie czasami liteon odmawia posłuszeństwa
    spróbuj 3 sposobów :
    - zresetuj napęd gdy nie chce odczytać płyty (open/close tray)
    - zresetuj konsole z płytą w środku
    - użyj lub kup sobie Płytę czyszczącą laser (ok. 10 zł w sieciach handlowych)
     
  8. Fiorek

    Fiorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Panowie poki co nagrywam Medal Of Honor 2 z predkoscia 2,4x na emtc. Facet twierdzi ze to wina plyt, ale czemu na wczesniejszym napedzie one chodzily ?
    Cena 190 zl za rzekomo NOWY naped liteon, wymiana oraz wgranie najnowszego softu LT.
     
  9. RastaSoldat

    RastaSoldat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jaworzno
    też tak mam ale kupiłem konsolę przerobioną już także nie wiem o przeszłości, pomaga to jak wyciągniesz płytę i bez płyt w napędzie uruchomisz konsolę i dopiero po restarcie wsadzasz płytę i już działa
     
  10. andiko

    andiko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    post, ktory nie jest durny, ale jedynie ma mnie przyblizyc do tworzenia tematow w gieldzie
     
  11. Fiorek

    Fiorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  12. radi81130

    radi81130 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. Fiorek

    Fiorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja w takie rzeczy bawic sie nie bede. Jutro zawoze konsole do serwisu i niech robi z nia cos, bo w koncu za darmo 190zl mu nie dalem....
     
  14. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Nie rozumiem ludzi, ktorzy oddaja sprzet w tak banalnych sprawach do serwisu i do tego placa ciezkie pieniadze. Masz rozum, 2 sprawne rece i umiesz czytac ze zrozumieniem? To bys sobie to zrobil sam.
     
  15. Fiorek

    Fiorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Banalna sprawa powiadasz. Moze i tak, ale nie mam srubokretow torx. To raz. Nawet jak bym rozebral konsole i wyciagnal naped to do przerobki tez potrzebuje rozne kable. Druga sprawa. Sam nowy naped na allegro 120zl plus wysylka 20 zl. To jest 140zl. Sama przerobka ok 50zl wiec sumujac wyjdzie na to samo.
     
  16. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    bgszef: poza tym nie każdy potrafi i nawet niektóre osoby nie mają możliwości manualnych żeby to zrobić, jak on nie ma torx'ow a co dopiero multimetra. U mnie np. to nie problem mój ojciec jest elektronikiem więc pewne rzeczy przeszły z rąk do rąk. Ale sam powiem szczerze - poddał by się i tylko nadenerwował gdybym nie miał o czymś pojęcia a do tego jeszcze potrzebna duża cierpliwość. Popieram ludzi co mówią wole zapłacić (w tym przypadku dał 190pln ale jeśli mu zmienili napęd warty na allegro 120 o ile to zrobili to nie zapłacił tak dużo 70pln, patrz koszy zaplacenia zus, podatku, wynajmu lokalu) Mówię oczywiście o ludziach co robią to w miarę profesjonalnie bo pełno jest pseudoserwisów. Prawdziwy serwis się ceni i nie musi słuchać marudzenia klienta że robi coś żle bo robi to po prostu PROFESJONALNIE I DOBRZE. Mecz ich niech naprawiają, a że się za to wzieli, zawsze mogli odmówić muszą zrobić to dobrze.
     
  17. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wystarczyłaby kalibracja lasera można ja zrobić samemu jak się umie wg.poradnika
    lub w serwisie koszt około 50-60zł i napęd jest jak nowy ...
     
  18. Mózg100

    Mózg100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam,

    Czy ktoś jeszcze korzystał z usług tych super elektroników co to siedzą w tym naście lat ??

    Sklep ML Land na ulicy Gliwickiej 3 - Katowice
     
Wczytywanie...

Poleć forum