1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wypalanie gier na "starym" X 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez AkTyN, Grudzień 11, 2011.

  1. AkTyN

    AkTyN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, ostatnio odkurzyłem mojego iksboksa i noszę się z zamiarem kupna kinecta. Zacząłem ogarynać gry związane z nim, ale okazało się, że nie rozumiem o czym są wszystkie artykuły... kiedyś by wypalić grę wystarczył XDvd Mulleter (czy jakoś tak) i IMGburner... każda gra chodziła, każdy był happy... nie byłem w temacie jakieś trzy lata i są teraz jakieś inne przeróbki, dashe i wiele więcej trudnych słów, a większość opiera się na tym, żeby nie dostać bana na live... bany mnie nie interesują, gram cały czas offline. Nie wiem jaki mam iXtreme, ale z tego co wyczytałem będzie to wersja 1.51 (kupiłem na początku wakacji 2009). Czy w związku z tym muszę się martwić aktualizacjami i całą otoczką, czy wystarczy mi obniżyć wave gier do 3 i będzie chodzić? jest to dla mnie dość ważne, bo nie chciałbym kupić kinecta a potem nie mieć w co grać...

    z góry dziękuję wszystkim którzy się zainteresowali tematem, a jak masz zamiar odsyłać mnie do google to daruj sobie - wiem gdzie to jest :)

    PoZdrawiam, AkTyN
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Będziesz musiał przerobić konsole do LT 2.0 + Dash 13604 z pendrive ale bym się z tym wstrzymał do wyjścia LT 3.0 .
     
  4. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Dokładnie, trik z obniżaniem wave już nie działa - przynajmniej na nowe gry.
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak zapłacisz za kinecta 500zł to cię nie zbawi jeszcze 50 na przerobke do lt+3.0 + (Jak kolega pisał nowy dash ale już z serii x14.xxx) i wszystk
    e gry będą dzoalac

    Ps dobrze zaopatrzyc się w nagrywarke liteon iHAS 124B

    Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak zapłacisz za kinecta 500zł to cię nie zbawi jeszcze 50 na przerobke do lt+3.0 + (Jak kolega pisał nowy dash ale już z serii x14.xxx) i wszystk
    e gry będą dzoalac


    Ps dobrze zaopatrzyc się w nagrywarke liteon iHAS 124B

    Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
     
  7. AkTyN

    AkTyN Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niech przeklęci będą ci, którzy ustalają ceny gier :/

    dzięki wam za szybką odpowiedź, dostajecie po [​IMG] a ja w tygodniu pójdę w miasto i dowiem się co gdzie jak i za ile :)
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jakby było drogo, to zapraszam do mnie :)
     
  9. bartoszczaku

    bartoszczaku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ten sam problem co kolega. Ja rowniez odpaliłem konsole po około 3 latach , konsole mam z 2006 roku a chyba w 2007 przerabiałem.
    Przyznam ze poczytałem sporo ale tak jak kolega wyzejniewiele rozumiem. pościągalem parę nowych gier ale gdy wypaliłem imgburnem(wcześniej iso wrzucilem do abgx360) moja konsola widzi gre jako dvd. Rozumiem ze mam pewnie mocno przestarzała przerobke ale czy rozwiaze problem jedynie przerabiajac ponownie konsole czy tez moze istnieje jakis program by ta przerobke zaktualizowac.
    Jezeli glupie pytanie nie bijcie
    pozdrawiam
     
  10. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Tak musisz zaktualizować przeróbkę - wstrzymałbym się z tym aż do wyjścia nowego LT 3.0 co nastąpi na dniach. Co do programów które aktualizują przeróbkę - tak istnieją takie ale problem w tym że nie wystarczy włożyć pendriva do xboxa, musisz rozłożyć xboxa na części pierwsze, podłączyć kablem SATA do komputera i aktualizować. Ale przed tym musisz zaopatrzyć się w klucz napędu. Jak jeszcze Cie nie zniechęciłem to zapraszam do działu Artykuły > Firmware napędów.
     
  11. bartoszczaku

    bartoszczaku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki piekne
    Zniecheciles :)
    ile teraz kosztuje przerobka i co oznacza na dniach (tydzien , miesiac?)
    pozdrawiam
     
  12. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    No właśnie trudno powiedzieć, ale myślę że maksymalnie miesiąc-dwa.
    Tutaj możesz obserwować status przeróbkiLINK Póki co jest "in progres" jak będzie "testing" to maksymalnie tydzień czekania :D Po za tym wszystko zależy od napędu, a szczególnie slimy - na nie zawsze dłużej się czeka.
     
  13. uszyneq

    uszyneq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2011
    Posty:
    753
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    cena od 30 do 50zl
     
  14. bartoszczaku

    bartoszczaku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki piekne
    pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum