1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wypalenie kopii zapasowej.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gentillo, Styczeń 15, 2012.

  1. gentillo

    gentillo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To mój pierwszy post na tym forum i nie wiem czy nie dostanę od razu bana:) ale muszę zaryzykować. Od paru dni przekopuję forum i próbuję dojść co i jak ale masa informacji mnie po prostu powala. Jutro dostanę Xboxa i jutro powinna też przyjść nagrywarka. Xbox to slim 4GB + HDD 250GB. Nagrywarka Lite-On IHAS 124B. Od czytania forum mam już mętlik w głowie a nadal nie jestem w stanie tego ogarnąć. Generalnie chodzi mi o wypalanie płyt. Konsolka będzie już przerobiona z lt 2.0. Do nagrywarki mam już firmware. Mam ogólne pojęcie co i jak. Poznałem abgx, xbc, ap25, wave, patche, tablice, imageburn, clone cd ale nie jestem jeszcze w stanie tego wszystkiego poskładać do kupy. Mam dość dużą wiedzę komputerową, ale jest to dla mnie zupełnie nowy obszar. Jest taka masa zmiennych od których zależy właściwy tok postępowania, że trudno od wejścia to wszystko przetrawić. Może więc pojawi się jakaś dobra dusza która będzie tak wspaniałomyślna i przeprowadzi mnie ten jeden jedyny raz przez ten proces. Please.
    Założenie jest takie, że nie interesuje mnie xbl. Konsolka ma być głównie dla moich córek które bardzo by chciały poskakać przed tv. Czyli kinnect.
    Mam ściągnięty obraz płyty "The.Black.Eyed.Peas.Experience.XBOX360-iMARS". W bazie abgx jest informacja że jest RF, że jest verified i że jest wave13.
    No i co dalej?? Czy to jest czysty obraz płyty? I wystarczy go wypalić? Czy potrzebne jest patchowanie? Jak się do tego zabrać? Czego jeszcze nie wiem?

    No i prośba. Jeśli mają się pojawiać tylko odpowiedzi typu: "szukaj", "było", "użyj google" to proszę administrację o usunięcie tego posta. Siedzę na kilku forach i zdaję sobie sprawę jak denerwujące potrafią być takie posty. Ale od kilku dni naprawdę staram się to zczaić, niestety potrzebuję jakiejś pomocy na początek.

    Dobra, to inaczej. Napiszę co robię. A ktoś niech mi przynajmniej powie czy robię rozumnie.
    1. Ściągnąłem abgx 1.0.5
    2. Instalacja abgx 1.0.5
    3. Ściągnięcie plików wave 13
    4. Wrzucenie do folderu
    5. Konfiguracja abgx wg poradnika z forum dotyczącego wersji 1.0.2
    6. Załadowanie obrazu do abgx i odpalenie.
    7. No i programik coś tam sobie teraz dłubie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Ściągasz abgx 1.0.6. Ten który napisałeś nie ma opcji dogrywania topologii. Ściągasz obraz gry, Po wypakowaniu masz plik dvd i iso. Przpuszczasz iso z ustawieniami takimi:http://img30.otofotki.pl/obrazki/aa596_ustawienia-abgx.jpg Po pierwszym sprawdzeniu dogra wszystko jednak bedziesz mial czesc na czerwono i zolto. Za drugim razem robi weryfikacje obrazu do którego dogral patcha. Najważniejsza opcja dotyczy topologii. W grach po pl bedziesz mial weryfikacje na zolto. Nie martw sie tak ma zostac., Jesli juz wszystko ok. odpalasz clone i nagrywasz zgodnie z instrukcją. Pt****e sie gry jedynie z ap 2.5 i xgd 3 o takie: abgx360 - Verified
     
    miro1980 lubi to.
  4. gentillo

    gentillo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. Ale gdzieś mi się obiło o oczy, że wersja 1.0.6 jest tylko w wypadku posiadania lt 3.0?? Czy to nieprawidłowa informacja? Albo brak mi wiedzy o czymś? Po rozpakowaniu mam tylko plik .iso.
     
  5. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    @Laki88 no ja niewiem do konca czy dobrze mowisz. Przez abgx patchowac trzeba gdy ma sie lt 3.0. Jesli bedzie mial konsole z lt 2.0 to jak spat****e przez abgx obraz to juz mu nie bedzie dzialal po nagraniu. Jak masz lt 2.0 to najlepiej przerobic do lt 3.0. wtedy bedziesz mogl sobie spokojnie przerabiac przez abgx gry. A jak masz lt 2.0 to najlepiej po sciagnieciu nagrac obraz bez zadnego grzebania w obrazie.
    Co do tego pliku .iso to przeciez plik .dvd mozesz zrobic w notatniku.
     
  6. gentillo

    gentillo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale na slima nie ma jeszcze lt 3.0 chyba? To co w końcu robić. Puszczać przez abgx czy nie?
     
  7. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Lt 3.0 Slim już jest dostępne.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  8. gentillo

    gentillo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzwoniłem do kilku firm zajmujących się przeróbkami i żadna z nich nie oferuje jeszcze lt 3.0 dla slim. Chciałbym wiedzieć jak się zachować przy tej wersji którą mam, czyli lt 2.0. Puszczać przez abgx czy nie? A jeśli tak to która wersja abgx będzie odpowiednia? Trochę szkoda płyt na testowanie chybił trafił.
     
  9. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    LT+3.0 już jest... :) Jutro pewnie będą już mieli w swojej ofercie.
     
  10. gentillo

    gentillo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. Jak tylko będę miał możliwość to sobie zrobię lt 3.0. Ale wracając do pierwotnego pytania, to jak wypalać płytkę w tym momencie. Zrobiłem sobie dwukrotny przebieg abgx 1.0.5. Za pierwszym razem coś tam dograło. Za drugim razem po sprawdzeniu wszystko ok. Wypalać ten obraz czy oryginalny ściągnięty bez przeróbek?
     
  11. Z0N1C PL

    Z0N1C PL Banned

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nagraj ten obraz który przeszedł na zielono w Abgx , ihasem możesz nawet nagrywać z prędkością x4.0 ,
     
  12. gentillo

    gentillo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra. Na trackingu mam, że nagrywarka jest u mnie w mieście. Tylko czekać na kuriera i spróbujemy. A idąc dalej, kolejna gra ma ap25 (AC Brotherhood). Jak ją przygotować do wypalenia?
     
  13. skeeteer

    skeeteer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kup płtyę DVD+R DL Verbatim ściągnij dobry obraz AC Brotherhood(sprawdzony tzn. czym więcej pobrań tym lepiej) jeżeli masz LT2.0 to poprostu wypal obraz programem ImgBurn v2.5.6.0 klikając na mały pliczek *.dvd, i graj do woli :)
     
  14. gentillo

    gentillo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sytuacja z frontu wygląda następująco.
    1. Black Eyed Peas Experience - działa (przepuszczone 2 razy przez abgx 1.0.5)
    2. Alan Wake - działa (nagrane prosto z obrazu)
     
  15. gentillo

    gentillo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szybkie pytanie w temacie. IHASa mam w pracy, bo w domu mam już tylko lapki. Czy jest możliwość poprawnego nagrania płyty w zwykłej laptopowej nagrywarce. Dodam, że chodzi mi o starą gierkę gdzie w opisie na abgx360 mam wave 9. Jeśli tak, to czy trzeba ją przepuścić przez abgx?
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Najlepiej tak, żeby zobaczyć czy nie jest skiepszczony obraz.
     
  17. szenkx

    szenkx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @UP, czy stare gry (XGD2 bez ap 25) wypalone wcześneij będą działać na lt 3.0?

    Bo reburning trzeba będzie chyba tylko dla gier XGD3 lub tych z ap 25?
    Mam rację czy nie ?
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. slewik
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    115
  2. dominik8
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    120
  3. kuba5229
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    154
  4. Sz0rTi
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    336
  5. Kretonus
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    302

Poleć forum