1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyprowadzenia audio z konsoli na analogowy amplituner

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez krzys1190, Czerwiec 17, 2015.

  1. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Hej przymierzam się do kupna XO i nie jestem pewny jak wygląda sprawa z audio a na forum ciężko znaleźć konkretną odpowiedz gdyż większość ludzi podpina konsole pod TV.

    Mam monitor który posiada złącza VGA, DVI oraz HDMI(działa jak ma kaprys) ale nie posiada wyjścia audio a wbudowane głośniczki są słabe. X360 i PS3 podłączałem przez HDMI>DVI a audio puściłem poprzez kable Audio/Video>Chinch na analogowy amplituner Yamaha RX-550.


    Czy jest możliwe wyprowadzenie audio z XO ?

    Na allegro widziałem konwertery S/PDID > Chinch ~150zł są też kable HDMI z wyciągniętym jack-iem. Jeżeli dobrze zrozumiałem to do pada można podpiąć słuchawki ale czy jakość audio jest przyzwoita ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mgit

    mgit Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2015
    Posty:
    41
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chojnów
    Jak chcesz super jakość dźwięku kup sobie głośniki z wejściem optycznym z logitech Z906 i po problemie
     
  4. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1200zł ? Gruba przesada mam porządny analogowy amplituner Yamaha+ Altusy nie zamienię ich na taką zabaweczkę ;)
    Za 1200zł mógłbym kupić TV 32' a nawet używane 46' i nie martwic się dźwiękiem no tylko nie mam na to miejsca.

    Myślałem o takim rozwiązaniu.
     
    Ostatnia edycja: Czerwiec 17, 2015
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    mozesz sobie to kupic ale wtedy nawet ten Twoj porzadny ampli ktorego nie chcesz zamienic nic nie da bo jakosc bedzie taka mizerna ze uszy beda bolec
     
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Po co ta ironia ? Wiesz to z doświadczenia czy tylko słyszałeś ?
     
  7. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    po to ta ironia ze ktos Ci probuje pomoc a Ty tak odpisujesz jak powyzej, po drugie ta "zabaweczka" jak to nazwales to jedyne sensowne rozwiazanie ale co ja tam sie znam

    tak wiem z doswiadczenia ze zamienianie sygnalu cyfrowego/optycznego na analogowy konwerterem takiej jakosci czyli chinskim badziewiem nie przyniesie nic dobrego, porzadny konwerter kosztuje duze pieniadze
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Wydaje mi się że lepszym rozwiązaniem będą chyba słuchawki

    Wysłane z XPERIA T3
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jemu pewnie też nie zależy na jakości dźwięku a to chińskie ustrojstwo o ile bedzie działać będzie puszczać dźwięk z głośników. Ja osobiście także przesiadłem się na słuchawki, jednak ma się odcięcie całkowite
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie chcesz pomóc to nie pisz nikt cię do niczego nie zmusza. To żadne rozwiązanie kupić kolejne urządzenie przy okazji zmienię mieszkanie na większe by to wszystko trzymać :fp: Na końcu zdania dałem odpowiednią emotikon (mrugnięte oko) a słowo zabaweczka jest pieszczotliwie, każdy myślę zrozumiał oprócz ciebie.


    Słuchawki mają jedną wadę przy kilku osobach słyszy audio tylko ten co je ma w dodatku trzeba podłączyć ten moduł do pada to chyba nie jest zbyt wygodne ?
    Tak mi wpadła myśl ala Janusz kupić drugiego pada + przejściówka do słuchawek i podłączyć go to amplitunera :p

    Jasne że chodzi mi o jakość ale też komfort użytkowania, nie zakładałbym tematu i się pytał skoro wiedziałbym co mam kupić ? Kupić coś w ciemno i później wywalić w kąt to nie sztuka.

    >>>
    Tak na margniecie jestem zwolennikiem urządzeń audio marki Yamaha miałem już kilka wzmacniaczy i od kilku lat amplituner to solidny sprzęt audio i nie zamienię go na żaden inny, w przyszłości kupie model z wejściem cyfrowym na razie muszę jakoś to inaczej ugryźć.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A monitor nie ma gniazda sluchawkowego?
     
  12. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jedynie wejście.

    Myślałem jeszcze o karcie dźwiękowej do komputera z wejściem S/PDIF lub zewnętrznej karcie dźwiękowej.
     
  13. Damiano GTi

    Damiano GTi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2014
    Posty:
    105
    Polubienia:
    107
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Wiem że piszecie o czym innym ale dla przykładu mam monitor lg z funkcją tv są tam głośniki ale dźwięk z jacka nie wychodzi do głośników i pisze jack in przez co nie wydaje dźwięków w dodatku nigdzie tego zmienić nie idzie.

    ☆★☆ XPERIA T3 ☆★☆ - tapatalk
     
  14. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    To chyba zart z tą super jakością. Miałem z5500 i jedyne co można o nich powiedzieć to ze są głośne, bo grają średnio i nie zagrają nawet w połowie tak jak kolegi ampli z kolumnami.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
    krzys1190 lubi to.
  15. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    W ostateczności mogę zdemontować obudowę, odlutować kabelki od głośniczków i zamontować gniazdo Jack.
     
  16. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Usprawniłem monitor montując w nim dodatkowe złącze cinch, pistolet + klej w sztyftach, złącze cinch, lutownica, wiertarka i trochę chęci. 1200zł można wykorzystać w lepiej np. na gry :)

    problem rozwiązany, zamykam.
     
  17. mgit

    mgit Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2015
    Posty:
    41
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chojnów
    W porównaniu z głośnikami wbudowanymi w TV lub monitor dźwięk super będzie...
    Nie można ich porównywać z kolumnami i profesionalnym tunerem - ale to już inny przedział cenowy...
     
  18. mowe

    mowe Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2008
    Posty:
    70
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Chlopie kup sobie jakiegos taniego DAC'A, jest ich zatrzesienie na aledrogo na pewno cos wybierzesz.
    Potem rca do yamahy i bedzie pan zadowolony.


    SN
     
  19. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    619
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    albo zakup soundbara w przyjaznej cenie ok 450 zł z wejściem cyfrowym są nawet z hdmi
     
  20. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3486
    Polubienia:
    1243
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Chłopie jak odpisujesz w temacie to sprawdź datę ostatniego/ostatnich postu/postów a najlepiej go/je przeczytaj...
     
  21. Marcell_80

    Marcell_80 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam!

    Ja miałem podobny problem, naszczescie został rozwiązany.

    Swojego XO podpinam pod amplituner Harman Kardon HK3380 takim oto gadzetem : Fiio D03 Taishan za 130 pln.

    https://www.audeos.pl/pl_PL/p/FiiO-D03K-Taishan/235?gclid=CKG61-GmhcgCFYHNcgodo_AIrw
     
Wczytywanie...

Poleć forum