1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyskakuje 3rod, jak naprawic?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Szopen_007, Grudzień 30, 2010.

  1. Szopen_007

    Szopen_007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wadowice
    Mam kod błedu 0110, wyskakuja mi 3 czerwone diody na ixie, diody 1,3 i 4.Mam xboxa elite 120gb czarna obudowa.
    Znalazłem w necie filmik gdzie podgrzewaja luty pod GPU,ja to zrobiłem suszarka do włosow.
    Udalo sie i sprzet zaczal normalnie funkcjonowac, ale wlaczylem dzis znowu xa i wyskoczyl mi ten sam blad zrobilem tak jak wczesniej i teraz znow mam na chwile dzialajacy sprzet.
    Jest jakis sposob zeby zrobic z tym porzadek?
    Czy jest cos nie tak z pamiecia u mnie czy z chlodzeniem?
    Bede wdzieczny za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    0110 to przegrzanie pamieci.
    Skutecznym rozwiazaniem bedzie X-Clamp.
     
  4. xbox rrod

    xbox rrod Banned

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  5. Szopen_007

    Szopen_007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wadowice
    Jesli zrobie ten x- clamp to pewne ze bedzie chodzilo normalnie bez zawiasow?
     
  6. cezeusz

    cezeusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    powiem tylko tyle: 110 = 102 a 102 to zimne luty pod układem GPU
    XBOX 360 - prawdopodobnie wywalił się wsad pamięci flash
    Proponuję wysłać do serwisu.
    Tak się składa, że pracuję w takim serwisie i jeśli jesteś zainteresowany naprawą to pisz gg 8362295
    Robimy Reballing nie bawimy się w poprawianie spoiwa jak to bardzo często pisze na Allegro.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Dziwne, bo ten blad to w 99% przypadkow ram. I wiem to bankowo bo kiedys przecinalem sciezki od pamieci i konsola wywalala wlasnie 0110

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  8. Szopen_007

    Szopen_007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wadowice
    Jak cos mam niedaleko do serwisu, ale sadzilem ze sam to moge zrobic.
    Dobra post mozna zamknac bo jednak wyjscie nie mam jak tylko oddac do naprawy;/
    dzieki z gory za oswiecenie chlopaki
     
  9. kisiel5577

    kisiel5577 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sam możesz x-clampa zrobić. Błąd 0110 to właśnie najczęściej pamięć RAM. Jeśli nie boisz się, że coś zepsujesz - spróbuj, nie zaszkodzi. A suszarką na drugi raz nie podgrzewaj - jeśli jedną stronę płytki podgrzewasz, możesz ją wygiąć i uszkodzić.
     
  10. PoPierwszeZwiększMase

    PoPierwszeZwiększMase Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nasielsk
    Jeśli pierwszy raz naprawiasz konsole to odpuść sobie i daj do serwisu ;)
     
  11. Szopen_007

    Szopen_007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wadowice
    Wiem, ze mozna uskzodzic jakis element.Mialem juz do czynienia z elektronika wiec jakies pojecie jest:D
    Jednak jeszcze chce pouzywac konsoli, oddam do serwisu:D
     
  12. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    Dobrze zrobiłeś bo po którymś domowym podgrzewaniu w serwisie nie naprawią.
     
  13. xluki

    xluki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli miałeś już jakaś styczność z elektroniką to ja sam bym spróbował naprawić.
     
  14. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    Lepiej nie bo po samowolce mogą nie uratować konsoli.A gdy oddasz do serwisu zostanie naprawiona,a domowe sposoby nic ci nie dadzą a co najwyżej chwile grania.
     
  15. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Umiecie czytac ?
     
  16. wezyk20

    wezyk20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Lepiej kup nową konsole i sprzedaj graty z uszkodzoną. Będziesz trochę stratny ale przynajmniej będziesz miał pewności że to nowa konsola. To jest moje zdanie zrobisz jak uważasz.
     
  17. tomiq2

    tomiq2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Knurów
    Lepiej się z tym nie bawić jak się nie znasz.
    Najlepiej do serwisu jak kolega mówi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum