1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyskakuje błąd e64??co to oznacza!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez WULKAN13, Styczeń 2, 2011.

  1. WULKAN13

    WULKAN13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    dąbrowa górnicza
    Witam!nie mogę znależć tego tematu w wyszukiwarce więc pisze posta i proszę o pomoc?mam nowego x boxa slim od miesiąca i po raz drugi wyskakuj mi błąd e64 lub e65 ostastnim razem poryszałem kabelkami i błąd znikł.a dziś wyskoczył i od rana nić dalej to samo!!!czy ktoś wie o co kaman...dzięx.pozdro :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Zalecam serwis, da się to samemu naprawić ale stracisz gwarancję. Problem leży w kablach podłączonych do napędu dvd.

     
  4. oskar119

    oskar119 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Ten błąd jest od napędu DVD tutaj podaje wyjaśnienie E64: DVD Drive Error.... Błąd napędu DVD - występuje gdy firmware jest uszkodzony, błędny lub brak kości z fw

    jeżeli nie masz na gwarancji to na allegro kosztuje to jakieś 40 dyszki
     
  5. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    @up
    Edytuj posty to po 1 , po 2 na 80% wystarczy kupić kable do podłączenia dvd do płyty głównej. 20% zostawiam gdyż interpretowanie czegokolwiek przez internet jest głupie i nigdy nie daje 100% pewności.
     
  6. Hosee

    Hosee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    oddaj na gwarancje i tyle - m$ musi ci ją przyjąć chyba że już gware straciłeś
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    moze byc uszkodzona elektronika w napedzie. Mialem taki przypadke ze konsola nieprzeorbiona, nieotwierana po jakims czasie wywalila e64 a naped zmarl ze nie mozna bylo nawet keya wyciagnac.
     
  8. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Dostałem od niego PW że konsole ma przerobioną i na serwis nie ma co liczyć. Pozostaje najpierw spróbowanie kablami ( ekonomicznie może to ich wina ) , jeżeli to nie pomoże to wymiana napędu.
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jak przerobiona to trzeba ponownie wgrać flasha
    lub sprawdzić kabelki i połączenia
    jak problem bedzie się powtarzał to wykasuj napęd i wyślij na gwarancję jak ją masz
    i plomby są całe to ci go wymienią ...dzieje sie też tak gdy konsolę sie w zimie przenosi
    i zbyt szybko włączy bez ogrzania elektroniki do temp. pokojowej tj. uszkodzona termicznie elektronika napędu
     
  10. WULKAN13

    WULKAN13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    dąbrowa górnicza
    dzięki koledzy za pomoc.Ja mam ta konsole dopiero miesiąc , jest przerobiona ale na gwarancji!!! jutro gość mi ją przywróci do pierwotnego stanu i ją wyśle na serwis.Lecz mam nerwa ponieważ grałem na niej przez chwilkę tylko a tu taka sytuacje.przykro mi to stwierdzić ale zaczynam żałować ze wybrałem XBOX-a a miałem wziąć PS3 LECZ NIE BYŁO JESZCZE PRZERÓBKI!!!JUŻ JEST...POZDRAWIAM WSZYSTKICH.
     
  11. WULKAN13

    WULKAN13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    dąbrowa górnicza
    Po drugie kolega Qazimodo ma rację ...dzieje sie też tak gdy konsolę sie w zimie przenosi
    i zbyt szybko włączy bez ogrzania elektroniki do temp. pokojowej tj. uszkodzona termicznie elektronika napędu!!!A ja po przywiezieniu X przez kuriera (jest zima) odrazu ZAŁĄCZYŁEM BO BYŁEM CIEKAWY :( ale ważne że gwarancja jest!!!dałem d..y.pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum