1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wysoka temperatura rgh

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pj371, Styczeń 9, 2015.

  1. pj371

    pj371 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeziny, Skierniewice, Poland, Poland
    Witam.
    Posiadam Xboxa 360 slim 250 gb z rgh. Ostatnio jak go włączam to mam temperature procesora około 90 stopni. Próbowałem zmieniać ustawienia wiatraków ale spada tylko trochę. Miałem wymieniane z dwa miesiące temu luty pod mostkiem północnym (czy jakoś tak). Tak wysoka temperatura może mieć z tym związek? Zaznaczam że po odbiorze z serwisu temperatura była ok.
    Jak zgrywałem gre z pendrive to w pewnym momencie się wyłączył iX i zapaliła się czerwona lampka, chyba przez przegrzanie? Macie pomysł co to może być, oddać go znowu do serwisu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zapewne uszkodzony jest czujnik procesora. Najprościej to go wyłączyć. Naprawiać tej konsoli to juz raczej nie ma sensu
     
  4. pj371

    pj371 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeziny, Skierniewice, Poland, Poland
    Czyli co konsola szmelc? A ten czujnik drogi? jego nie opłaca się wymieniać?
     
  5. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale zaraz, ta konsola Ci się nagrzewa do 90C podczas grania czy od razu po starcie pokazuje z kosmosu 90C?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie czujnik drogi a temp. Nie da sie go wymienić. Mozna go wyłączyć i nie będzie robił problemów
     
  7. pj371

    pj371 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeziny, Skierniewice, Poland, Poland
    Jak ostatnio włączyłem xboxa od razu pokazała sie taka temperatura. Przy wcześniejszych graniach nic takiego nie było.
     
  8. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Hmmm wiesz co to ja bym w dashlaunchu na stałe ustawił obroty wiatraka na jakieś 40-50%, w zależności od tego co uznajesz za możliwe do zniesienia i wyłączył całkiem czujnik temperatury tak jak akir mówi. Wtedy konsola będzie chłodna bo wiatrak będzie na stałe wiał a nie będzie RROD wyskakiwał z powodu błędnej pracy czujnika. Ja mam u siebie na 40% i nie dochodzi do 60C pod obciążeniem.
     
  9. pj371

    pj371 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeziny, Skierniewice, Poland, Poland
    ok. dzięki za radę. ale mógłbyś mi wytłumaczyć jak wyłączyć czujnik? jak u siebie zmieniam prace wiatraka to najpierw jest opcja auto a później jest 50%. hałas mi nie przeszkadza, najważniejsze aby konsola śmigała.
     
  10. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie w FSD tylko w dashlaunchu zmieniaj ustawienia

    A co do czujnika to akir ma tutaj większe doświadczenie
     
  11. pj371

    pj371 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeziny, Skierniewice, Poland, Poland
    rozumiem że dashlaunch to oryginalne oprogramowanie xboxa?
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jemu tu nic nie da dashlaunch
     
  13. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie, dashlaunch to konfigurator nieoryginalnych dashy. Ściągnij z neta i odpal przez xexmenu instalke to uruchomi się config.

    Da mu bo w FSD da się jedynie ustawić od 50% w górę a w dashlaunchu nawet 40% wiatraki a różnica w hałasie jest znaczna.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie da mu nic. Konsola ma uszkodzony czujnik i wyłącza mu się. Jesli ty zas ustawiasz ręcznie obroty wentylatora to GRATULUJE POMYSŁU
     
  15. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja mam ustawione ręcznie obroty na 40%, o co ci chodzi? Automat mi nie załącza wiatraków w ogóle więc musiałem dać ręcznie. Dzięki za gratulacje, może nie wiedziałeś o tej opcji i stąd te nerwy?
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak oczywiście masz rację :)...

    Jesli nie potrafisz ustawić automata, to nie polecaj innym ustawiać czegoś na sztywno... Jest to jedna z najgorszych dostępnych opcji dla newbi.
     
  17. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie chciałbym urazić twojego ogromnego ego ale po ustawieniu na automat wiatraki nigdy się nie załączają niezależnie od ustawionej temperatury. Mówię z własnego doświadczenia, u mnie po ustawieniu na 40% temperatura nie przekracza nigdy w stresie 60C i dla mnie jest OK, nie chcesz nie ustawiaj.
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Bo zależy jaki masz target ustawiony w dashlaunch. Jak konsola nie osiągnie ustawionej temperatury to nie ma sensu zwiększać obrotów wentylatora.
     
  19. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Serio uważasz mnie za takiego kretyna? Można nawet na 60C ustawić i nie działało i nie zadziała bo coś jest nie w porządku z eletroniką prawdopodobnie.
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    No to problem jest u Ciebie bo u mnie na każdej konsoli działa ;-)
     
  21. Ezio21

    Ezio21 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2013
    Posty:
    98
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale ja wiem o tym, że problem jest tylko u mnie przecież. Jak on ma zepsuty czujnik to jak ma mu regulować obroty w zależności od temperatury? Z własnego doświadczenia tylko powiedziałem, że u mnie na 40% działa dobrze i on może też sobie taką ustawić a akir na mnie naskoczył.
     
Wczytywanie...

Poleć forum