1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wysoki ping w Xbox One

Temat na forum 'Xbox Live' rozpoczęty przez P.O.D., Wrzesień 6, 2014.

  1. P.O.D.

    P.O.D. Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2012
    Posty:
    269
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Witam,przetestowałem swoje połączenie z internetem i oto co mi wyszło :

    [​IMG]



    jak widać wysoki ping i zaniżone prędkości pobierania i wysyłania... internet mam 10Mb/s więc trochę to wszystko zaniżone.

    W PSN i na PC wszystko jest ok i pingi są niższe...

    Internet w Xone podłączałem bez konfiguracji, po prostu sam mi wyszukał i podłączył...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dominik490

    dominik490 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Podłącz kablem i/lub zresetuj router. U mnie gdy mam lagi czy cos reset wystarcz
     
  4. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Prawdopodobnie znowu zrobili tak jak w x 360 czyli ograniczenie pobierania , posiadam łącze 40/20 i na speedtest w xboxie pokazuje 3/3 albo 2/3 i ani grosza więcej. I nie mam NATA.
     
  5. P.O.D.

    P.O.D. Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2012
    Posty:
    269
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Już sobie poradziłem, do zamknięcia...
     
  6. FLEX Jastrzebie

    FLEX Jastrzebie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2014
    Posty:
    150
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja mam Neta 120, a Forze 5 mi pobierało max 10
     
  7. sradkg

    sradkg Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    226
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    koledzy Wasz dostawca internetu podaje prędkość łącza w Mb/s, a konsola pokazuje prędkość w MB/s

    tak dla przykładu dla 120 Mb/s to jest 15 MB/s po kablu, jak idzie po Wifi to zazwyczaj jest mniej.
     
  8. FLEX Jastrzebie

    FLEX Jastrzebie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2014
    Posty:
    150
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No właśnie tak myślałem czyli w miarę w normie u mnie było.
     
  9. dolo

    dolo Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    zabrze
    ja mam 60mb/s i na godz ściągnę 16gb a szybkość neta pokazuje mi ok 55mb/s a ping wysoki servery widocznie ze stanow bo mam ok 190 nawet jak zmieniłem region na pl to tak samo było
     
  10. dolo

    dolo Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    zabrze
    na x360max sie ściągalo z szybkością 2mb/s to i tak jest dobrze teraz ale pomyśleć sobie zeby ściągać gry po 40gb z taką prędkością to masakra
     
  11. sradkg

    sradkg Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    226
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    ja załączam ściągnie wieczorem i wyłączam konsole w trybie instant on i rano są ściągnięte.
     
  12. ArassPL

    ArassPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2015
    Posty:
    183
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odkop roku ale można wiedzieć jak sobie poradziłeś z problemem? Zmieniłem dostawcę internetu i obecnie posiadam światłowód i sprzęt Dasan i ping waha się 170-200. W fifie nie możliwe jest spokojne pogranie, a z kolei w Rocket Ligue, BF4, itp nie ma problemu. Dodam, że na początku nie było takich problemów. Porty odblokowane (w tym do fify) a nat w zależności od humoru raz umiarkowany a raz otwarty (po ponownym uruchomieniu konsoli)
     
  13. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Bo FIFA rządzi sie własnymi prawami nawet gdybyś miał nie wiadomo jaki internet na Fifie i tak będą lagi bo to w dużej mierze zależy od przeciwnika z jakim gramy i jakie on ma połączenie, jeżeli słabe no to wiadomo będą lagi.
    PS. Ten ping co pokazuje w ustawieniach konsoli to Ping do serwera XBL który zakładam mieści się w USA, nie ma on żadnego wpływu na grę online ponieważ jeżeli łączymy się z dana grą to łączymy się z jej serwerami. Dam taki przykład mi w menu konsoli pokazuje 200 pingu, w bf4 w zależności od serwera około 60, w Rocket Lige 70 a w RS siege 90 więc każda gra inaczej w zależności od tego gdzie jest umieszczony dany serwer gry.
     
  14. omgnpon

    omgnpon Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Moze serwer do testu w USA ALE ma to jakies znaczenie bo przeciez te dwie uslugi sa powiazane ja mam w bf 4 ping 35-45 a zabijaja mnie za scian. Pingi po ostatnich problemach z live skoczyly z 180+ na 210+
     
  15. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    To że zabijają cię za ściana to wina kodu sieciowego gry i niskiego odświeżania serwera a nie pingu, z resztą bf4 od samego początku miał z tym problem pomimo wielu wprowadzonych poprawek i tak nie działa to tak jak powinno musieli by od nowa grę napisać by te błędy wyeliminować. Nie wydaje mi się by te dwie rzeczy miały jakiś wpływ na siebie ponieważ jeżeli by tak było to łącznie miałbyś około 245 co w zasadzie czyniło by rozgrywkę nie grywalną
     
  16. ArassPL

    ArassPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2015
    Posty:
    183
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    No tak fifa, ale jak wyszukuję gracza to przez 15-20 minut tylko jednego znajdę z 3 kreskami jakości połączenia. Większość to dwie a mecze zlagowane. Kiedyś tego nie było czy to po neostradzie czy na początku korzystania z światłowodu.

    Zrobiłem sobie test na speedtest i dla USA mam 130-150 to i tak mniej niż konsolowy odpowiednik testu.
     
  17. rychu8818

    rychu8818 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Moim zdaniem wina leży po stronie microsoftu, u mnie jest tak samo. Jeszcze miesiąc temu na konsolowym speedtescie pokazywało pełne łącze, pingi 180ms i np. w takim black ops 3 miałem ping 50-60. Teraz mam pingi 210-220 prędkość internetu pokazuje różnie i w black ops ping 90-110.
    Oczywiście na komputerze testy wyglądają w porządku.
    https://zapodaj.net/ba77ea631fb07.jpg.html
     
    Ostatnia edycja: Kwiecień 27, 2016
  18. omgnpon

    omgnpon Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam to samo plus jak jest jakis problem z xbox live to mi wskakuje ping w tescie 380+ i znajomi maja podobnie
     
  19. MaqerHD

    MaqerHD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 31, 2016
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pomóżcie mi tez w fife nie moge grac mam ogromne lagi i grac nie idzie NAT otwarty porty tez i nadal to samo na speedtest mam ping 15-20 a na xbox one mam 190-220 niech ktos cos doradzi :(
     
  20. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Na początek proponuję zrozumieć, że na speedteście domyślnie pingujesz najbliższą lokalizację, XO pinguje serwer w stanach. Dla testu zmień w speedteście lokalizację na wschodnie wybrzeże Stanów, następnie środek kraju, a na koniec wschodnie wybrzeże.

    Pingi z tych testów mają się nijak do jakości gry w fifę. F16 nie ma dedykowanych serwerów do gry. Z innymi graczami łączysz się bezpośrednio i to jakość połączenia pomiędzy tobą, a nim ma kluczowe znaczenie.

    Otwarty NAT nie zmniejsza pingu, a jedynie zwiększa pulę potencjalnych przeciwników ponieważ mając NAT otwarty możesz połączyć się z graczami z NATem otwartym, umiarkowanym i zamkniętym. Mając NAT zamknięty możesz grać tylko z NATem otwartym.

    Od siebie proponuję zaznaczyć opcję w fifce, żeby wyszukiwało rywali według lokalizacji. Z założenia opcja ta powinna wyszukiwać graczy z odpowiednim pingiem. Bez tego łączy z kim popadnie z całego świata. Oczywiście wydłuży to czas oczekiwania na przeciwnika, ale chyba warto.
     
Wczytywanie...

Poleć forum