1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyświetlanie gier na 29"CRT PROBLEM!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Ego_______, Czerwiec 4, 2010.

  1. Ego_______

    Ego_______ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wolne Miasto Nowa Huta
    Witam!!! Problem polega na tym że w niektórych grach "obcina" mi brzegi po bokach obrazu /np. w Red Dead Redemption lub GOW2/. Ustawienia wyświetlania konsoli mam na TV Normalny PAL 60. Wie ktoś może czy da się na to jakoś zaradzić???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XxAdriaNXx

    XxAdriaNXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Spróbuj Podłączyć Konsole Do Innego Telewizora
     
  4. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bo ten telewizor jest 4:3, a gry 16:9.
     
  5. SebeekS

    SebeekS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    471
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Teraz gry robi się już głównie tylko w 16:9 poszukaj na necie tych, które obsługują 4:3, wypal i zobaczysz czy w takim przypadku będzie działać dobrze :)
    Pozdrawiam
     
  6. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zaradzic temu mozna tylko przez kupienie nowego tv panoramicznego 16:9 :p
     
  7. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Albo poprzez kupno panoramicznego monitora ;)
     
  8. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie ma na to jakiejs innej rady aby grac normalnie na zwyklym tv ;/?
    Nie dawno zakladalem temat o starym tv i napisano mi ze bedzie wszystko chodzic normalnie , a teraz dowiaduje sie zupelnie czegos innego, to jak to w koncu jest?


    A moze wogole myle normalny tv z crt moze ktos mi to wyjasnic :D?
     
  9. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odswiezam, dodam tez ze moj tv to stary daewoo 21' i czytalem ze na starych tv ucinana jest wytrzymalosc konia w grze.Czy to prawda? Gral ktos na normalnym tv w ta gre?Nie wiem nadal czy moj tv to crt czy moze kazdy jest crt poniewaz jak ogladam powiedzmy mecz to mam obslugiwany format 16:9 ale nie wiem czy to ma sie cos do formatu w xboxie.
    Chcialbym w miare normalnie pograc na xboxie bez ucinanego obrazu.

    Prosze o odpowiedz na moje 2 posty. Z gory dziekuje.
     
  10. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nic nie ucina -przynajmniej z szerokości - najwyżej będą pasy u dołu i góry ekranu, chyba że tv jest bardzo kiepski i rozkalibrowany.Trzeba potestować z różnymi ustawieniami , zaczynając od konsoli, w tv też powinna być opcja formatu obrazu- letterbox , panscan itd -chyba że tv nie ma takich możliwości-zostaje menu serwisowe , ale można zepsuć tym więcej , a jak ktoś nawet nie wie co to jest crt to lepiej tam nic nie ruszać.CRT w skrócie to wszystkie "grube " tv:).I to jest naturalne ,że koń ma mniejszą wytrzymałość na małym tv crt -im mniejszy obraz tym mniej siana ...hahahhaahaha
     
  11. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    No to jak masz panoramiczny TV to w ustawieniach obrazu konsoli przestaw na panoramę(16:9) a nie normalny(4:3).
     
  12. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wlasnie o to chodzi ze mam ten "klasyczny" tv.Nie jest to panoramiczny , a na tym forum np w tym temacie co pisze i na innym zagranicznym forum pisalo ze wlasnie w RDR ucina obraz i w penych momentach moze to przeszkodzic w normalnej grze.

    I teraz pytanie do ludzi co maja stary/klasyczny tv :

    Czy u was tez obcina obraz tak jak autorowi tematu , czy autor tego tematu to wyjatek i to zalezy od telewizora?
    A moze jednak to w kazdym tv obcina obraz ? Prosze o opinie.
     
  13. MrKilljoy

    MrKilljoy Liga XboxForum.pl Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wlkp
    Ja gram na CRT i w roznych grach mam poucinany obraz. W RDR nie widac kondychy konia, w PESie tez jest uciety ekran. Ogolnie w duzej ilosci gier tak mam ale nie przeszkadza mi to jakos w rozgrywce.
     
  14. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Ja też mam telewizor kineskopowy 27'' i nic mi nie ucina.
     
  15. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wlasnie o takie odpowiedzi mi chodzi , prosze tez innych o opinie jak im sie gra na tych starych tv , poniewaz widze ze u kazdego jest co innego.Szkoda tylko ze nie wiadomo czym to jest spowodowane ;/
     
  16. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    Ja długi czas grałem na zwykłym crt 21'' nie panoramicznym. Ucinało fragmenty ekranu np. w PGR4 to akurat pamiętam bo było znaczące ale nie przeszkadzało w rozgrywce.
     
  17. aerO^

    aerO^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    258
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Może niektórzy mają CRT panoramiczny ? Ja uruchamiałem raz Halo Wars na 29" sony tritonie i wyglądało bardzo dobrze jak na CRT , nic nie było ucięte , ale mój kolega mówił , że mu GTA IV ucinało na jakimś starym CRT , więc to zależy od wydawcy też , a RDR jest od R* , więc na 99% będzie ucięte.
     
  18. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    spowodowane to jest pozycjonowaniem obrazu.Jak juz koniecznie chcesz , to możesz spróbować ustawić aby nie ucinało jak inne opcje zawiodły- nie wiem jaki masz model tv- piszesz ,że daewoo 21 , w daewoo tryb serwisowy jest podobny dla modeli, więc spróbuj :ustaw program na 91,w menu ustaw "Sharpness" na minimum, wyjdź z menu i naciśnij szybko( nie dłużej niż 5 sek) po kolei przyciski: czerwony, zielony i menu, potwierdź przyciskiem OK jak zapyta SERVICE, steruj po menu strzałkami góra - dół , zmieniasz ustawienia przyciskami od głosu vol+, vol -,radziłbym najpierw zapisać orginalne ustawienia!!!!!możesz tam ustawić obraz jak ci się spodoba , zwłaszcza jak tylko do xboxa to możesz tak zostawić:).Uważaj tylko , zmieniasz na swoją odpowiedzialność!!!
     
  19. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak ,tylko ze to sluzy do zmiany polozenia czy do rozmiaru ekranu?
    Jesli do zmiany polozenia to nic to i tak nie da bo w koncu jesli przestawie obraz w lewo czy prawo to pojawi sie to co uciete , a utnie z drugiej stony.
     
Wczytywanie...

Poleć forum