1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wysyłka konsoli na gwarancję

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez lukasso44, Wrzesień 25, 2010.

  1. lukasso44

    lukasso44 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam nadzieję, że swój temat umieściłem w odpowiednim dziale, jeśli nie, proszę o przeniesienie.
    Otóż ostatnio zepsuł mi się Xbox 360 Core (2006r.). Wyskoczył 3ROD. Kupiłem go na allegro z "drugiej ręki". Faktura była wypisana na pierwszego właściciela, ale krótka zabawa z photoshopem i są na niej moje dane. Nie oto jednak chodzi.
    Konsola została przerobiona Ix 1.51. Zrobił to poprzedni właściciel. Razem z konsolą dał mi także tzw. Backup. Z racji tego, że chciałbym ją wysłać na gwarancję, (która powinna być do 2011), chciałbym skorzystać z owego Backupa i wgrać oryginalny firmware. Tak dla pewności. I tu moje pytanie: Jak to zrobić?? Czy będą jakieś przeszkody, jeśli konsola jest uszkodzona? Czy dałbym radę zrobić to sam? Mój napęd to Hitachi 78.
    A teraz jeszcze pytanie z innej beczki:
    Czy mogą być jakieś problemy, skoro mam bana na live i zbanowany dysk?? Czy w środku konsoli są zapisane jakieś informację o tym fakcie?? I czy oni mogą to wykryć??
    Z góry dziękuje za odpowiedź
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Musisz mieć plomby w idealnym stanie, inaczej nie przejdzie.

    Jeśli masz bana na live - nie masz gwarancji.

    Oni zobaczą, że zdjęcie / skan jest przerobiony. Jak dla mnie nie przejdzie :).
     
  4. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Xbox Core z 2006 r. i Ty chcesz go na gwarę wysłać? Życzę powodzenia...
     
  5. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Gwarancja jest na 2 lata na pewne błędy 3 lata. Przerobienie konsoli wiąże się z otwarciem jej i naruszeniem plomb nawet jeśli byś nakleił nowe plomby i zrobił lock napędu aby nie było przerobienia nie przejdzie, szkoda czasu i zachodu poszukaj gdzie i za ile możesz naprawić konsolę.
     
  6. Pawel1924

    Pawel1924 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czemu nie przejdzie??

    Jak by miał plomby bez uszkodzeń i wgrał oryginalny firmware, i oczywiście nie miał bana. To czemu miało by nie przejść??

    W ms mają jasnowidzów ??
     
  7. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Po pierwsze:
    ms patrzy na oprogramowanie w napedzie gdy awaria dotyczy napedu.
    Po drugie:
    jak sie ma bana-koniec gwarancji.
    Po trzecie:
    jak plomby beda nienaruszone to gwara nadal obowiazuje

    ps-plomby mozna zdjac za pomoca suszarki.
     
  8. salwador

    salwador Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ja mam pytanie mam klocka na ktorym konczy sie gwarancja na roda moje pytanie jest takie
    Czy jak przeloze obudowe zmojego klocka na innego i wysle na roda to to przejadzie
     
Wczytywanie...

Poleć forum