1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wywala blad przy nagrywaniu 50%

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Szymon198511224, Wrzesień 24, 2010.

  1. Szymon198511224

    Szymon198511224 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Boleslawiec
    Witam mam problem z imgburn wywalilem juz 10szt emtecow i zawsze ten sam problem-wywala przy 50% i wyskakuje blad! juz mam dosc tego czeo to moze byc wina?? prosze was o pomoc dzieki i czekam na info,nagrywalem juz tez clone cd i to samo przy 50% blad
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    To przedewszystkim wina braku umiejetności czytania z zrozumieniem i przegladania forum.Oraz lekcewazenia innych forumowiczów procz tego ze napisałes ze uzywasz atrapy płyt niepodałes zadnych konkretów zadnego loga nawet nazwy palnika którym to usiłujesz wysmazyc.
     
  4. Szymon198511224

    Szymon198511224 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Boleslawiec
    Jakiego braku i czytania ze zrozumieniem?? nie przesadzaj!blad jest ten sam co napisalem szukalem na forum ale nie znalazlem nic na temat mojego bledu poza tym ze ponoc nowsza wersja pomoze ale niestety nie pomogla nowa wersje imgburn mam i clone cd,wczesniej niemialem zadnego problemu a wypalilem ponad 100 szt,nagrywarka pioneer dvd-rw dvdr-k17a
     
  5. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Hmm a sprobuj jakiejs normalnej płyty ewidentnie palnik niechce przejsc na druga warstwe moze pionek brzydzi soie tego szajsu albo go trafił szlag spawarki laptopowe to nie jest zadna rewelacja.Kieszen plus 118 i nawet taka atrapa nasnika sie usmazy.
     
  6. Szymon198511224

    Szymon198511224 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Boleslawiec
    a tu jest moj log i fotka-czekam na wasze opinie co moge zrobic zeby bylo tak jak wczesniej dzieki

    I 10:02:53 ImgBurn Version 2.5.2.0 started!
    I 10:02:53 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Dodatek Service Pack 3)
    I 10:02:53 Total Physical Memory: 1*039*536 KB - Available: 609*916 KB
    I 10:02:53 Initialising SPTI...
    I 10:02:53 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 10:02:53 -> Drive 1 - Info: PIONEER DVD-RW DVR-K17A 3.52 (E:) (ATA)
    I 10:02:53 Found 1 DVD±RW/RAM!
    I 10:03:05 Operation Started!
    I 10:03:05 Source File: D:\Gry\xbox360\pobrane gry\F1.2010.XBOX360-COMPLEX\cpx-f12010.dvd
    I 10:03:05 Source File Sectors: 3*827*488 (MODE1/2048)
    I 10:03:05 Source File Size: 7*838*695*424 bytes
    I 10:03:05 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 10:03:05 Source File Volume Set Identifier: 356fc000MS UDFBridge
    I 10:03:05 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 10:03:05 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 10:03:05 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 10:03:05 Destination Device: [0:0:0] PIONEER DVD-RW DVR-K17A 3.52 (E:) (ATA)
    I 10:03:05 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: RICOHJPN-D01-67) (Speeds: 2,4x; 4x)
    I 10:03:05 Destination Media Sectors: 4*173*824
    I 10:03:05 Write Mode: DVD
    I 10:03:05 Write Type: Incremental
    I 10:03:05 Write Speed: 2,4x
    I 10:03:05 Link Size: Auto
    I 10:03:05 Lock Volume: Yes
    I 10:03:05 Test Mode: No
    I 10:03:05 OPC: No
    I 10:03:05 BURN-Proof: Enabled
    I 10:03:05 Write Speed Successfully Set! - Effective: 3*324 KB/s (2,4x)
    I 10:03:05 Advanced Settings - Optimal Writing Speed: No
    I 10:03:05 Optimal L0 Data Zone Capacity: 1*913*760
    I 10:03:05 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 10:03:31 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 10:03:43 Filling Buffer... (40 MB)
    I 10:03:45 Writing LeadIn...
    I 10:03:48 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 3827487)
    I 10:03:48 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 3827487)
    I 10:03:48 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 1913759)
    I 10:25:08 Writing Layer 1... (LBA: 1913760 - 3827487)
    W 10:25:28 Failed to Write Sectors 1914528 - 1914559 - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (1 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (2 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (3 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (4 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (5 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (6 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (7 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (8 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (9 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (10 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (11 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (12 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (13 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (14 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (15 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (16 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (17 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (18 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (19 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    W 10:25:28 Retrying (20 of 20)...
    W 10:25:28 Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write
    E 10:29:48 Failed to Write Sectors 1914528 - 1914559 - Reason: Invalid Address For Write
    E 10:29:48 Next Writable Address: 1913760
    I 10:29:48 Synchronising Cache...
    W 10:29:50 User opted to skip the 'Close Track/Session/Disc' functions.
    E 10:29:50 Failed to Write Image!
    I 10:29:51 Exporting Graph Data...
    I 10:29:51 Graph Data File: C:\Documents and Settings\Satellite\Dane aplikacji\ImgBurn\Graph Data Files\PIONEER_DVD-RW_DVR-K17A_3.52_25-WRZESIEŃ-2010_10-03_RICOHJPN-D01-67_2,4x.ibg
    I 10:29:51 Export Successfully Completed!
    E 10:29:51 Operation Failed! - Duration: 00:26:45
    I 10:29:51 Average Write Rate: 2*456 KB/s (1.8x) - Maximum Write Rate: 3*360 KB/s (2.4x)


    [​IMG]
     
  7. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Spróboj uzyc normalnej plyty i wylacz WMP niewiem czemu ale to gówno zawsze blokowwało mi dostęp do jednej z nagrywarek :).Chociaz tak na 99 to palnik sie skończył i tyle .Pomyśl tez czy w ostatnim czasie kombinowałes cos z systemem jakies nakładki ****relki.
     
  8. Szymon198511224

    Szymon198511224 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Boleslawiec
    ok ok 13 nagram na verbatim i dam znac,a jak wylaczyc WMP?i co masz na mysli nakladki z systemem?? a mozesz podac swoje gg tak byloby szybciej
     
  9. Mafia 2

    Mafia 2 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Miasto zła
    hehe co ty gadasz Emtecki sa z Japonii i sa bardzo dobre ...
    jak ktos ma lipna nagrywarke to nawet na verbatimah bedzie mial problem ...
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Moze i sa z Japoni ale s gówno warte .Co do WMP to widze na zrzucie ze masz w tle windows media playerka wlaczonego on mi zawsze blokował jedna z nagrywarek jak napisałem czemu niewiem :).Co do gg 1388959
     
  11. Szymon198511224

    Szymon198511224 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Boleslawiec
    Powiem tak ze nagralem na verbatim i wypalilo super bez zadneo problemu!!!! ale dziwne jest to ze wczesniej nagrywalem mnostwo plyt emtec i bylo super a teraz nie ale trudno pozostaje verbatim,tylko szkoda ze sa po 9 zl
     
  12. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Dobrze poszukaj to kupisz po 4 zeta :).Jesli chodzi o płyty Dl to sa Verbatimy a reszta to prawie jak płyty i tyle ,przerobiłem to na kilku spawarkach i kilkuset płytach.
     
  13. misieken

    misieken Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz/Turek
    Odświeżam temat. Otóż mam taki problem, że próbuje nagrać nagrywarką z laptopa grę na xboxa. Nagrywa poprawnie bez żadnych problemów ale zatrzymuję się na 50 % i dalej coś tam chwilę myśli a potem wyskakuje błąd. Mimo funkcji próbuj ponownie nic się nie dzieję. Aby wyjąć płytę z napędu muszę wyłączyć komputer i ponownie go włączyć. Nagrywam na płyty Platinum bo nie chciałem wydawać zbyt dużo kasy. Czy spróbować na verbatimach czy coś innego jest przyczyną. Nagrywarka nigdy nie była katowana. Ilość wypalonych na niej płyt to nie więcej niż ok 25 płyt zwykłych DVD.
     
  14. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    nagrywasz imageburn wylacz opcje OPC (zakładka write) oraz zwieksz bufor na 241mb(zakładka I/O page 2) nie weryfikuj na zwyklej nagrywarce, paliłem wcześniej na zwyklej nagrywarce i platinumiach i nic z tych opcji nie musialem robić :) gry smigaja nagrane do tej pory , teraz ihas.
     
  15. misieken

    misieken Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz/Turek
  16. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    tak
     
  17. dan14nr

    dan14nr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2012
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja nagrywam na zwyklej laptopowej nagrywarce poki co z predkoscia 3x (bo 2.4x i tak zwieksza bo tak nie nagrywa) i do tej pory 5-6 plyt wszystkie smigaja, czasem verify przy 50% blad wyskoczy a plyty smigaja. I Verbatimy i zwykle esperanzy biale
     
  18. misieken

    misieken Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz/Turek
    Zrobiłem wafel tak jak mówiłeś: wyłączyłem OPC, zwiększyłem bufor wyłączyłem verify i ustawiłem prędkość na 2.4 i nic. Kolejna płyta do kosza. Inne pomysły ? została ostatnia płytka ;/ Napęd jak dochodzi do 50 % zaczyna poważniej pracować. tzn rozpędza się na sekunde i zwalnia i kilka innych dźwięków. po ok. 2 min zatrzymuje się i wyskakuje błąd.
     
  19. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jeszcze masz clone cd 5.3.1.4 (metoda truncate oczywiscie forzy 4 , dirta nowego i dragons dogma nie wypalisz) do wypalania,zmien nagrywarke (ihas) i po problemie,spradź obraz gry ściągaj z dobrych stronek :) moze byl uszkodzony plik tez tak mialem ze 2 razy
     
  20. misieken

    misieken Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kalisz/Turek
    No właśnie się zastanawiam czy nie spróbować na ostatniej płytce w clone cd. Tylko nie chciałbym wyrzucić kolejnej płytki do kosza.
     
  21. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    no jak tyle juz zrąbałeś może coś z grą :p probuj w clone jesli wywali w tym samym procencie to sciagnij nowy obraz
     
Wczytywanie...

Poleć forum