1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wywala mnie z Live!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez patryk878, Marzec 21, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. patryk878

    patryk878 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    309
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Witam.

    Mam następujący problem. Od wczoraj jestem podłączony do Live i wczoraj wszystko było ok. Jednak kiedy dziś włączyłem PC zaczęło mnie wywalać z netu nie tylko na konsoli ale i na PC. Na krótką chwilkę tracę internet w PC i na konsoli pojawia się komunikat odłączono od komunikatora messenger i wywala mnie z Live. Mam internet Aster i łączę się przez kartę sieciową.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ryatzu

    Ryatzu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom
    Jest niedziele, największe szczyty w internecie, jak zwykle sieć jest przeładowana, w tygodniu powinno być ok. U mnie zawsze w niedziele nie da się grać.
     
  4. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Wiesz z twojego postu wynika problem, że masz coś w połączeniem sieciowym nie tak ale oczywiście nic nie napisałeś istotnego oprócz informacji ze jak włączasz komputer to pojawiają się te problemy z połączeniem sieciowym.Nie chce nikomu uprzykrzać ale napisz coś więcej o swoim połączeniu internetowym routerze sieciowym itp ;)
     
  5. kichu

    kichu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    k/Poznania
    radze kupić router :)
     
  6. patryk878

    patryk878 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    309
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Dobra chyba jest ok coś się z ip powaliło. A co do routera to jak on w sumie działa i czy coś usprawnia? Bo on chyba rozdziela neta to ja mam przez ethernet w swoim kompie z drugiego PC w którym jest modem a net w konsoli mam z kart sieciowej usb. To jakby tu z Routerem zadziałać?
     
  7. patryk878

    patryk878 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    309
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Dobra, problem jednak nadal jest więc teraz objaśnię wszystko dokładnie i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże się z tym uporać.

    A więc mam internet Aster 4mb. Jest on rozdzielony na 2 PC. PC numer 1 - ma podpięty bezpośrednio modem i z modemu do PC numer 2 (mojego) idzie kabel ethernet. Jako, że mój PC posiada tylko jedno wejście ethernet kabel od X360 podłączam poprzez kartę sieciową USB - karta za 20zł z Allegro nic wymyślnego. A więc mam wszystko podłączone i ustawione IP w PC i X360. Wszystko ładnie się połączyło, utworzyłem nowe konto w XBL i następnego dnia zaczęło mnie rozłączać. Pojawia się komunikat "Odłączono od komunikatora messenger", a następnie "Odłączono od XBL". Zauważyłem, że w momencie tego rozłączenia internet nie działa również w moim PC, a do XBL nie mogę się z powrotem zalogować. Kiedy wyłączam Xboxa internet w PC wraca, a kiedy włączam konsolkę znowu loguje się do Live'a. Firewall jest wyłączony, internet udostępniony w ustawieniach sieciowych. Zaznaczam, że przez tą kartę miałem już podłączonego starego Xboxa i takie akcje w ciągu 3-4 miesięcy zdarzyły mi się może ze 3 razy. Czy może to być wina tego, że stary Xbox był Premium, a teraz mam Arcade (kabel jest z wersji Premium)? Mam nadzieję, że ktoś zorientowany w temacie udzieli mi porady bo dziś mnie wywaliło podczas gry online w Bad Company 2 i się strasznie wkurzyłem.
     
  8. patryk878

    patryk878 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    309
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Dodam jeszcze, że jak wykonuję test połączenia z XBL w Xboxie to pisze, że DSN nie zmienia serwerów Xbox.com i XBL czy coś w tym stylu.
    //edit Drogi użytkowniku z ponad 200 postami i rocznym stażem na naszym forum. Uprzejmie proszę o zwrócenie wzroku na prawy dolny róg każdego pisanego posta tam jest taki mały niewinny przycisk edytuj którego bardzo bym prosił żebyś następnym razem używał. Pozdrawiam Moderator :)
     
  9. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Podaj szczegółową konfiguracje twojego połączenia z internetem Jakie masz ustawione adresy ip.Kabel jest tutaj najmniej istotny jeśli zrywa połączenie już nawiązane.Możesz jeszcze napisać jaki jest system operacyjny na poszczególnych komputerach.

    Pozdrawiam
     
  10. patryk878

    patryk878 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    309
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Problem zażegnany. Dzięki za chęci i wielkie podziękowania dla użytkownika Krisr77 po raz kolejny za pomoc :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum