1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wywalanie gier do ekranu głównego

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pieroog90, Marzec 26, 2016.

  1. pieroog90

    pieroog90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema, wywala mi gry do dashborda po nie określonym czasie w dowolnych momentach. Problem zaobserwowałem w Falloucie 4, Battlefield Hard Line, Wiedźmin 3. W dwóch pierwszych szału nie ma, bo da się grać, craszuje raz na godzinę albo dalej. Ból się zaczął przy Dzikim Gonie. Pierwszy etap w Białym Sadzie spoko, przeszedłem cały(ze wszystkimi pobocznymi misjami, wszystkie miejsca odkryte) i ani razu mnie nie wywaliło, dopiero po przejściu do Velen zaczął się problem. Raz pogram dłużej, a raz wysypuje po chwili. Zauważyłem, że gra wywala też przy zbliżaniu się do określonych lokacji. Próbowałem całkowitego wyłączenia konsoli, nawet zacząłem grę na czystym koncie od początku, zmieniałem język, częstotliwość auto-save.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  4. pieroog90

    pieroog90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne w konsoli
     
  6. pieroog90

    pieroog90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuję, ale po kontakcie z pomocą techniczną i przejściu wszystkich kroków zleconych mi przez obsługę, zaczynam sądzić, że to wina gry. Wywala mi w różnych miejscach, ale są to zawsze te same lokacje. Zgłosiłem na stronie CD Projekt raport z tego błędu(czekam na odpowiedź), a na forum nie mogę się zalogować. Czy ktoś ma może też problem z logowaniem? Wiadomo coś może o nowym patchu ?
     
  7. Biały406

    Biały406 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2015
    Posty:
    275
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wiem jak wygląda sprawa z obecną wersją Wiedźmina, ale mnie nie wywaliło do menu ani razu podczas przejścia całej gry. Z Falloutem też nie miałem żadnych problemów a gram z najnowszym patchem więc to niekoniecznie wina gry.

    Pewnie to strzał kulą w płot, ale może konsola jest w miejscu gdzie za bardzo się grzeje i stąd błędy. Z własnego doświadczenia wiem też, że niestabilny internet również potrafi 'psuć' grę.
     
  8. pieroog90

    pieroog90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na pewno nie wina łącza, uruchamiałem konsolę offline oraz testowałem połączenie. Co do przegrzewania także w to wątpię, ponieważ wysypuję mi tylko grę, konsola działa dalej sprawnie. Poza tym przy innych grach np. Rainbow Six Siege ten problem nie występuje. Jak już wspomniałem wywala mi zawsze w tych samych okolicach, może wina dysku ?
    Btw. Fallout 4 śmigał ładnie, wywalało bardzo rzadko, raz na 2-3 godziny grania, tu problem jest trochę inny ponieważ jakby błąd zależał od lokacji, a nie od czasu. Czy istnieje możliwość, aby konsola nie wyrabiała z Wiedźmakiem ?
     
  9. Biały406

    Biały406 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2015
    Posty:
    275
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Konsola daje radę, ale pewnie najnowszy patch coś zepsuł i wywala Cię w tych samych miejscach. Wieśka skończyłem dość dawno i na jednym z wczesnych patchy, ale nie miałem żadnych problemów. Zdarzyło mi się, że wywaliło w innych grach, ale u mnie zazwyczaj była to wina niestabilnego łącza a jedynym wyjątkiem było Ori, które miało ten problem podczas uruchamiania gry. No i po dłuższym posiedzeniu konsola potrafiła złapać zwiechę, ale to bodajże z dwa czy trzy razy gdy było dość gorąco a Xbox był włączony ponad dobę (co akurat zdarzało się dość często).

    Nie mam więcej pomysłów co może stać za tym wyrzucaniem do menu, ale jeśli tu nikt nic nie podpowie to spróbuj spytać na profilu Xboxa na fb. Może ktoś tam będzie wiedział.
     
  10. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3258
    Polubienia:
    1851
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Nie nie jest to możliwe, żeby konsola nie wyrabiała z Wiedźminem skoro każdemu wyrabia, a Twoja nie jest inna. A próbowałeś przeinstalować grę?
    Albo spróbuj jeszcze kombinacji takiej żeby przy włączonej konsoli przytrzymać logo Xboxa na konsoli przez 10sek. konsola Ci się uruchomi ponownie i może akurat problemy przestaną istnieć ;) Nic Ci się z konsoli nie zgubi.
     
  11. pieroog90

    pieroog90 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeinstalowywałem. Robiłem to pełne uruchomieni i 10 innych rzeczy, które zlecił mi koleś z obsługi. No trudno, poczekam na nowego patch, przynajmniej będę miał czas na nadrobienie zaległości w lekturze Wiedźmina :D. Dzięki za pomoc. :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum