1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wywołanie 3ROD - wymiana konsoli przez serwis

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez lukiuki, Październik 13, 2008.

  1. lukiuki

    lukiuki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam jak w temacie, mam konsole nową 3 miesięczną, wyprodukowaną w końcówce 2006, chciałbym ją uśmiercić i wysłac do serwisu żeby dostać nową konsole z nowszym chłodzeniem.

    Więc o to moje pytania:
    Jak ja uśmiercić żeby MS ją wymienił bezproblemowo??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Jak najprościej wywołać 3ROD

    Zablokuj wyloty powietrze,przez co będzie miała bardzo gorąco, co powinno spowodować RODa po kilku razach
    Możesz nawet spróbować zadzwonić i powiedzieć że się zawiesza i też wymienią raczej, M$ wie jak wadliwy jest ich produkt dlatego wymieniają od razu płytę i napęd zazwyczaj
     
  4. lukiuki

    lukiuki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Jak najprościej wywołać 3ROD

    Czyli nikłe szanse że dostane wersje z hdmi??, napęd to napewno będzie lite-on, szkoda ale coś za coś.
     
  5. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Jak najprościej wywołać 3ROD

    Z HDMi nie dostaniesz na 100%!

    Dostaniesz nową płyte z procesorem wykonanym w 65nm, prawdopodobnie LiteOna Ci włożą.. Ta płyta jest bardzo podobna do płyt z HDMi ale jednak HDMi brak, ale jakość na HDMi nie jest jakoś widocznie lepsza, wiec się tym nie martw:)

    LiteOn nie taki straszny, wkrótce powinien zostać złamany całkowicie:) To kwestia tygodnia mi się wydaje i będzie można flashować:) Więc poczekaj troszkę jeszcze...
     
  6. lukiuki

    lukiuki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Jak najprościej wywołać 3ROD

    ok rozumiem, ale jak dostane w technologii 65nm, to zasilacz powiniem też mieć nowy?? o tym słabszym napięci??,jak wogóle rozpoznam że mam inną płyte główną?? po przez zasilacz??
     
  7. Capibarez

    Capibarez Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Odp: Jak najprościej wywołać 3ROD

    Nie no, nowa płyta pójdzie spokojnie na zasilaczu 203 W, także się nie martw 8)
     
  8. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    Odp: Jak najprościej wywołać 3ROD

    W, których konsolach najczęściej pojawiał się 3ROD? Bo ja mam wersje premium z hdmi (konsola kupiona w 2007r.) i słyszałem, że w nich nie ma już tych problemów z chłodzeniem? Czy to prawda?
     
  9. Andrewww1991

    Andrewww1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chrzanów
    Odp: Jak najprościej wywołać 3ROD

    Ja też mam taką wersje z tego samego roku i to prawda że już jest to ulepszona wersja. W sklepach pisało nawet XBOX360 v2 POPRAWIONE CHŁODZENIE
     
  10. Robciq

    Robciq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Far Far Away
    Odp: Jak najprościej wywołać 3ROD

    ...Eh, dopiero teraz się zorientowałem , że jednak ta moja konsola jest z 2006 r, a kupiona została w 2007. Kurcze nie wiem co robić bo denerwuje mnie ten brak HDMI ;(. Musze grać na componecie i to w dodatku z możliwością spalenia się!! :( Ale czy na pewno na 100% M$ nie daje nowej konsoli? ;p
     
  11. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Odp: Jak najprościej wywołać 3ROD

    Nie , poniewaz im sie to nie oplaca . Naprawia ci stara i to tyle e strony m$
     
  12. jazin

    jazin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam ostatnio odałem konsolkę do naprawy core rysował mi plyty i dzisiaj mi przywiezli i mam pytanie jeżeli mi wymienili napęd z hitachi na liteon to mogli mi tez wymienic chlodzenie. z góry dzięki za odpowiedz
     
  13. djkamilos2

    djkamilos2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale konsolke miales w serwisie microsoftu czy jakims innym ??
     
  14. Barteek10

    Barteek10 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tak to bardzo możliwe , że wymienili bebechy klocka :)
     
  15. cubone666

    cubone666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    w starych wersjach proste było

    widzialem filmik na youtubie jak koles mial plytke jakas wsadzona albo i nie i klikał cały czas na guzik wysuniecia tacki napedu i po chwili migały diody na zielono i po jakichs kilkunastu sekundach rod ale nie wiem jak znalesc ten filmik bo bym ci pokazał
     
  16. jazin

    jazin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak djkamilos2 dałem do microsoftu
     
  17. DragonFly

    DragonFly Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2007
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska-Wrocław
    ja naszczescie pozbylem sie technologi 95nm osoba ktora nabyla ode mnie ta konsole juz dawno wylapala 3Roda :) Rowniez myslalem ze m$ wysyla nowe konsolki:)
     
  18. smrodorodek

    smrodorodek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Najlepiej wywołać RROD poprzez oderwanie chipu graficznego od płyty głównej przy użyciu śrubokręta płaskiego i młotka. Jednak takiego uszkodzenia raczej nie obejmie gwarancja. :confused:
     
  19. jacek9223

    jacek9223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    witam ja mam konsole z 2007.09.10 i mam z hdmi ale jeszcze z 203w posiadam także gwarancje i nie wiem czy mam przerabiać i się nie bać czy zrobić roda i oddać na gwarancje i dadzą mi z falconem albo już z jasperem właśnie się zastanawiam konsole kupiłem w lipcu tego roku i mam tez napęd Bequ, myślałem jeszcze ze jak mnie dopadnie rod po przeróbce to niedaleko mojego miasta jest naprawa za 150zł tylko nie wiem czy to się opłaca ile taka konsola potrzyma po takiej naprawie czekam na szybką odp :D
     
  20. Maciek797

    Maciek797 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    Nie wiem co ty mowisz piri ja wyslalem konsole z RROD z 25.08.2006 bez HDMI a mi przyslali nowego falcona z liteonem i HDMI z data produkcji 16.06.2008 co ty na to ?? duzo osob na forum dostalo calkiem nowa konsole
     
  21. scooby_3

    scooby_3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Zastanawiam się ostatnio czy wywołać RRODa na mojej konsoli. Ma problemy z czytaniem płyt a nie chce mi się bawić w kalibrację lasera itp. Konsola jest przerobiona i z tąd moje pytanie: Czy serwis jest w stanie rozpoznać czy konsola była przerobiona jeśli przywrócę firmware a plomby nie były zerwane tylko sciągnięte suszarką? Czy ktoś już odsyłał taką konsolę? I jeszcze jedno, mam wersje premium z HDMI czy jeśli wymienią mi konsolę muszą dać mi również wersje HDMI? Czy nie koniecznie?
     
Wczytywanie...

Poleć forum