1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

wywołanie 3roda i wymiana bebechów ?? czy przeróbka??

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez jacek9223, Grudzień 12, 2008.

  1. jacek9223

    jacek9223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    witam ja mam konsole z 2007.09.10 i mam z hdmi ale jeszcze z 203w posiadam także gwarancje do 12.07.2009 i nie wiem czy mam przerabiać i się nie bać czy zrobić roda i oddać na gwarancje i dadzą mi z falconem albo już z jasperem właśnie się zastanawiam konsola kupiona w lipcu tego roku i mam tez napęd Bequ, myślałem jeszcze ze jak mnie dopadnie rod po przeróbce to niedaleko mojego miasta jest naprawa za 150zł tylko nie wiem czy to się opłaca ile taka konsola potrzyma po takiej naprawie czekam na szybką odp
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barandek

    barandek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Moje zdanie jest takie ; po naprawie powinno byc lepiej niz przed, wkoncu wymienia Ci wszystko co bylo zepsute, na nowe, co z tego ze nie dostaniesz konsoli jak wymienia Ci na nowe, dziajace czesci. Ja bym wolal dostac naprawiona, a nizeli nowa; ktora byla by takim kotem w worku.
    Jezeli sie nie boisz ; to bym na twoim miejscu robil roda i wysylal na gwarancji.
    A po naprawie spokojnie bym przerobil. Ale wiecie ; mi latwo mowic bo to nie moja konsola.
     
  4. Qbala12

    Qbala12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ja złapałem RRODa i dzisiaj cofnąłem przeróbke , w poniedziałek wysyłam do Microsoftu(plomby oczywiście nieuszkodzone).Mam konsole z 2006 roku więc wolałem wysłać i dostać nową (o ile dostane):cool:
     
  5. jacek9223

    jacek9223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    ja nie chce nowej konsoli tylko nowe bebechy czyli płytę główna (napęd pewnie tez wymienia na liteona) chodzi mi o falcona albo jaspera bo ja mam jeszcze w 90nm i nie chce przerobić i po pół roku żeby mnie 3rod złapał i później tego żałował. do końca roku poczekam kupie sobie jakaś gierkę żeby przetrwać święta a potem owinę konsole w kocyk włączę ja na noc i Rod murowany i telefonik do MS:D tylko ciekawe czy po nowym roku dadzą mi już jaspera
     
  6. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Konsole z serwisu MS zawsze wracają z tej samej serii.

    Jeśli masz falcon dostaniesz nowy falcon z napędem liteon.
    Jeśli to zephryl dostaniesz płyte po regeneracji z napędem liteon.
    Jaeli jasper dostaniesz nowy jasper z napędel liteon.

    Nigdy z konsoli 90nm nie dostaniesz nowej 65nm!
    Dostaniesz inną 90nm po regeneracji.
     
  7. jakub1989

    jakub1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2007
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiesz co to jest opus ??( tak się to chyba pisze)
    Jest to płyta główna z prockiem w 65nm takim jak w falconie tzn. jest to ta sama płyta co w falconie tylko bez hdmi.

    Montuje się ja w starych zepsutych konsolach które nie posiadały hdmi.
     
  8. jacek9223

    jacek9223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    ale ja mam hdmi tylko jeszcze zephryl. ja słyszałem ze oni juz nie produkują zephryla tylko dają albo opusy albo falcony ale nie jestem pewny
     
  9. Qbala12

    Qbala12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    No właśnie o to mi chodziło.
     
  10. jacek9223

    jacek9223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    no tak ale ja mam wyjście hdmi wiec opusa nie dostane
     
  11. Qbala12

    Qbala12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jak chcesz być pewny to zadzoń do M$ bezpłatnie z telefonu stacjonarnego, pani Paulina wszystko ci powie:D
     
  12. jacek9223

    jacek9223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    Chyba się zdecyduje na przerobienie konsola ma 5 miechów wiec już trochę działa czyli żadnych wad produkcyjnych nie ma.konsola będzie stała na stoliku na klockach ze styropianu żeby było jeszcze lepsze dojście powietrza. nie będę grał bardzo dużo albo będę robił 1h przerwy aby się ochłodziła żeby mnie szybko rod nie dopadł :D
     
  13. jakub1989

    jakub1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2007
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Skoro masz już hdmi to dostaniesz płytę taka sama jak jest w falconach oraz napęd liteon do którego dopiero za jakiś czas ma wyjść flash. (jeszcze niedawno tak miało być ale obecnie nie jestem w temacie)
     
  14. jacek9223

    jacek9223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    ale jednak przerobie jak będę na nią uważał i nie grał 24h/dobę i jest w otwartym miejscu to powinna mi trochę posłużyć a teraz zbliżają się święta a co ja będę robił bez konsoli jak jeszcze kuzynki przyjeżdżają zanudzimy się mam 2 pady i live golda do końca roku wie można się pobawić :D
     
  15. jazin

    jazin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    apropos ile by kosztowala w serwisie pogwarancyjnym taka wymiana z technologi 90 nm na 65 nm
     
  16. jacek9223

    jacek9223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Głogów
    ja widziałem za 399zł zamieniają ci płytę na falcona
     
Wczytywanie...

Poleć forum