1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wywołanie RROD'a :)

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Litwin95, Luty 27, 2010.

  1. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Witam!
    Mam pytanie.
    1. Czy poprzez nie dociśnięcie kabla zasilającego do końca można wywołać RROD na chwilę?
    2. Czy wywołanie takiego RROD'a nie zaszkodzi konsoli?

    Pytam, bo chciałbym postraszyć brata, a boję się, czy naprawdę nie zepsuje konsoli. :D
    Dzięki za odpowiedź.
    Pozdro! :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. radzion18

    radzion18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    254
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    1. Tak można
    2. Nie, czym ma to zaszkodzić ?
     
  4. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Nie wiem, jakieś zwarcie, spięcie itp...
    A przez odłączenie kabla AV można wywołać 4 czerwone diodki?

    A wywoływał ktoś kiedyś już RROD'a w ten sposób?
     
  5. Benko

    Benko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moim zdaniem nie ma sposobu na nie szkodliwe wywołanie RRODa
     
  6. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Benko, czyli wg. ciebie lepiej się tym nie bawić? :)
     
  7. Benko

    Benko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie jestę jakimś wielkim znawcą x`a ale troche sie znam i wole sie tym nie bawić możesz jeszcze zatkać wyloty w konsoli i czekać ąż sie zjara
     
  8. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Ale mi nie chodzi o to, żeby ja przegrzać, ale żeby tylko wywołać RROD na chwilę, a przez nie dociśnięcie wtyczki da się to chyba zrobić bez żadnych konsekwencji, dobrze rozumiem?

    Czy wywołanie RROD'a poprzez niedociśnięcie kabla zasilającego może jakoś zagrozić konsoli?
     
  9. Benko

    Benko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    W tym poradniku pisze, że przez odłączenie kabla AV mogą wyskoczyć 4 diodki, to jest niebezpieczne?
    (oczywiście pochwale się w tym temacie, jak już wypróbuje te "sposoby" :D)
     
  11. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie znasz sie zupełnie na konsoli to sie nie wypowiadaj! To nie jest niz groznego niedocisniecie kabla lecz jest to trudno zrobic, jednym sie uda drugi nie... Jest prosty sposob na wywolanie aby jedna dioda swieciła, a mianowicie wyciagnij HDD i włoz go lecz nie dociskaj koncowki (tak aby ona wystawała) # E68: Hard Drive Error/Błąd dysku twardego. Odłącz dysk i podłącz jeszcze raz. Jeśli problem nadal występuje sprawdź czy konsola działa poprawnie bez HDD. Jak działa to najprawdopodobniej dysk/złącze jest uszkodzone. Błąd ten również może oznaczać uszkodzenie wentylatorów.
     
  12. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Niestety, odpada. Nie posiadam dysku. :)
    A odłączenie kabla AV spowoduje zapalenie się 4 diodek? To jest niebezpieczne?
     
  13. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Odłączenie AV to 4 czerwone diody i czemu to miałoby być niebezpieczne? Przecież każdy sprzęt musi być idioto-odporny, a poza tym może się zdarzyć, że ktoś zachaczy o wtyczkę i co wtedy? Bum? Nie!
     
  14. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Ok. Wielkie dzięki za odpowiedzi! :)
     
  15. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Jeszcze jedno, jak zrobić, żeby przy odłączaniu kabla AV wyskoczyły te 4 diodki?
    Gdy mam dashboard i gdy odłączam kabel nic się nie dzieje, a gdy odłączę kabel przed włączeniem konsoli i wtedy ją włączam, to nie włącza się. Zaczyna się włączać, dopiero, gdy podepnę kabel AV. Jak to zrobić? :)

    Ps. Sorry, że nie użyłem opcji "edytuj", ale jakoś zapomniałem....
     
  16. methos23

    methos23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.
    Najprostsze wywołanie RROD'a :
    - konsola z 2006 .
     
  17. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Hehe... No tak, mogłem kupić z 2006 zamiast 2009 i miałbym problem z głowy. .
    Zawsze mądry po szkodzie. .
     
  18. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    Boże ... Jak widzę niektóre komentarze to mi się nóż w kieszeni otwiera. JEMU CHODZI O FAKE RRODA !
    Mi przy odłączeniu kabla AV wyskakują 4 diody - jak mam włączoną konsolę. Jak zasilacz nie docisnę i włączę konsolę to też wyskakują 4 diody, jednak trzeba dobrze trafić, bo jak za słabo dociśniesz to się w ogóle nie włączy.
     
  19. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    %aroaro20022 a jak ja w czasie pracy konsoli odłączę kabel AV, to nic się nie dzieje, oczywiście tylko obraz ginie z tv. Konsola dalej pracuje tak jak wcześniej. Dlaczego? :)
     
  20. galeon

    galeon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    R-sko
    ponieważ ten ROD dotyczy kabla nie do końca wsadzonego(podłączonego) a nie odłączonego całkowicie;)
     
  21. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Aha, to by się zgadzało... :p
    Dzięki za odpowiedzi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum