1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wyższe obroty - załamka...

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez mosakPL, Lipiec 2, 2010.

  1. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Witam, jestem strasznie zdenerwowany, mam Jaspera, ładowałem pada konsola chodziła 8h. I wskoczyły wiatraki na wyższe obroty. Kolega mówił, żebym szybko wył. bo się gpu czy tam cpu odkleja od płyty głównej. Czy to prawda? Aha dodam, że te obroty nie wskoczyły od razu. Ładowałem 8h było ok. Wyłączyłem Włączyłem i bach chodzi jak odkurzacz... Czy teraz konsola się popsuje? Czy Wam w Jasperze kiedyś na wyższe wskoczyła? Podziękuję!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. patryk147369

    patryk147369 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie znam sie zabardzo na xboxach ale wydaje mi sie ze to jets tak zrobione ze gdy konsola potrzebuje mniej chlodzenia to wiatraczki chodza ciszej a jesli sie juz nagrzeje czy cos to glosniej chodza tak mi sie wydaje ale niech wypowiedza sie specjalisci :d
     
  4. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Hehe to to ja wiem, ale czy gpu czy cpu zaczęło się odklejać od pł. gł. i konsola wskoczyła na wyższe obroty?
     
  5. Roger1022

    Roger1022 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nic się nie odkleja są upały więc tem. konsoli wzrosła. Wyższe obroty normalna sprawa.
     
  6. galeon

    galeon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    R-sko
    na ukladach masz czujniki temperatur, normalne ze sprzet sie grzeje, jak osiagnie wyzsza temp to wiatraki zaczynaja szybciej chodzic ale nie ma tu mowy o odklajaniu sie cpu lub gpu

    pzdr.
     
  7. Roger1022

    Roger1022 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mój stay xsenon cały czas prawie wył jak szalony. Działał rok! Miałem farta.
     
  8. Melkorn

    Melkorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Konin
    Sam bylem posiadaczem xsenon po rrod i naprawie w M$ smiga do tej pory u kumpla i wyje tak samo jak na poczatku czyli jak odkurzacz pozatym moj falcon tez czasami zaczyna glosniej chodzic wiec ja bym sie tym nie przejmowal
     
  9. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Ok. Wszystkim podziekuje później, bo teraz z komórki pisze. A czy to normalne, że 8h konsola chodziła normalnie, a wyl i włączyłem i zaczęła głośno chodzić?
     
  10. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    czlowieku a czy komputer nigdy nie zaczal ci glosniej chodzic? to jest sprzet ktory sie grzeje a wiatraczki moga chodzic szybciej (co jest rownoznaczne z tym ze glosniej) zeby lepiej schlodzic konsole jesli jest taka potrzeba. gdyby konsola sie od razu miala suc to wiatraczki by sie nie zalaczaly na wyzsze obroty bo po co skoro i tak juz po sprawie...
    troche logicznego myslenia nie zaszkodzi.
     
  11. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Posłuchaj, ja to rozumiem, nie rozumiem tylko, dlaczego jak chodziła 8h non-stop, to chodziła normalnie, a jak wyłączyłem i włączyłem to głośniej chodziła?;)
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    bo jak wylaczyles to chwile nie chodzily wentylatory a radiatory byly gorace, a jak wlaczyles to na dzien dobry konsola sprawdzila temeperature i byla wysoka wiec od razu dala na wyzsze obroty.
     
  13. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Dzięki, temat do zamknięcia.
     
  14. Cronos

    Cronos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 26, 2008
    Posty:
    477
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew, Poland
    Dokładnie, nie dałeś jej się ostudzić. A Twój kolega gada głupoty:D
     
  15. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    ja się dziwie jak można zostawić włączona konsole na 8h tylko po to żeby naładować aku.

    ja ląduję na wyłączonym ixie
     
  16. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Bo jak wyłączę x'a to aku ładuję się ok. godziny i jest zielona dioda...
    A Ty jak wyłączasz xa? Normalnie przyciskiem, czy jakoś naczej, żeby się naładował?
     
  17. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    normalnie X na padzie. potem podłączam aku. z tym Że mam zamiennik a nie oryginalny P&C
     
  18. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Trzeba było xboxa ze skrzynią manualną kupić.
    Kosz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum