1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wzmacniacz i duży problem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez oliee0, Maj 30, 2010.

  1. oliee0

    oliee0 Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Witam,

    posiadam wzmacniacz i do niego mam podpięte 4 kolumny.
    Problem polega na tym jak podłączyć wzmacniacz do Xboxa.
    Jakimi kablami? Jak kupię kable to co dalej?

    Oto wtyki w moim TV:
    Yfrog Image : yfrog.com/5zdscn3309j

    Aktualnie mam Xboxa podpiętego pod TV przez kabel HDMI, a od TV idzie kabel do głośników (innych).

    Do Xboxa również dostałem kabel z trzema czinczami, o takie:

    http://images.bidorbuy.co.za/user_images/961/1121961_090811082736_XBOX_360_AV_CABLE.jpg

    Ale przez nie jak podłączę to będzie tylko stereo, bo dwa czincze są do kanału lewy i prawy, a trzeci do wideo...

    Mój problem polega też na tym, że nie chcę ucierpieć na jakości obrazu.


    Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Kup kabel z sygnałem na RGB + dwa kanały audio L i P (czerwony i biały). Obraz będziesz mieć w jakości HD, a końcówki audio poprowadzisz do wzmacniacza. Lub obraz za pomocą HDMI, a dzwięk poprzez kabel, ale musisz obudowe zdjąć.
     
  4. oliee0

    oliee0 Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tu są dwa żółty jest do obrazu( stereo lewy i prawy kanał) Nie osiągniesz dźwięku 4 kanałowego z tych przewodów jedynie może lecieć to samo z kolumn
     
  6. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Jak to jest wzmacniacz stereo podłączasz chinchami do AV IN odpowiednio lewy kanał do lewego i prawy do prawego
     
  7. oliee0

    oliee0 Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    A na aukcji jest napisane, że te kable obsługują przesyłanie sygnału audio Dolby Prologic System i Dolby Digital oraz DTS 5.1, więc jak to w końcu jest?
     
  8. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Tak pisze bo konsola obsługuje te standardy najlepiej jest jak masz podłączoną pod HDMI podłączyć wzmacniacz pod telewizor bo jak byś korzystał z HDMI i jeszcze AV chyba podwójnie by wykorzystywał się chip graficzny
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak bo przewód ma optyczne wyjście dźwięku.
     
  10. oliee0

    oliee0 Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    A jak to podłączyć?
    I, żeby był ten dźwięk na 4 to muszę dokupić optyczny kabel?
     
  11. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Podłączasz chinchami od strony wzmacniacza do aux a do tv tam gdzie pisałem wcześniej
     
  12. oliee0

    oliee0 Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Wzmacniacz kupuję raczej Pioneer SA 408.
     
  13. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Tak jak mówiłem najlepiej jest podłączyć wzmacniacz pod TV będziesz mógł korzystać nie tylko podczas grania ale także przy oglądaniu telewizji
     
  14. oliee0

    oliee0 Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Ok, już testowałem to z innym wzmacniaczem, ale na stereo.
    Wszystko było ok, ale skąd ja wezmę taki kabel, żeby dźwięk był na 4?
    Chciałbym uzyskać ten efekt, że np ktoś biegnie za mną itp.
    Bo wiem jak zrobić, żeby były 4 głośniki, ale będę grały jako stereo, a nie będzie ProLogic.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No to musisz mieć optyczne wejście w swoim wzmacniaczu. Jeśli masz łączysz z tv lub konsolą i włala
     
  16. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Tylko właśnie wejście optyczne musi być a w tym wzmacniaczu co wymieniłeś niestety nie ma takowego
     
  17. oliee0

    oliee0 Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    W takim razie kupię inny wzmacniacz, dla mnie to nie ma problemu.
    A co do tego wejści optycznego to ono wchodzi do wzmacniacza, ale skąd wychodzi?
    To jest ten taki otworek na tych kablach co podałem w linku?
     
  18. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    Na początek kupujemy taki kabel
    http://images.pcworld.com/news/graphics/131322-xbox_cable1_350.jpg
    no chyba że masz podobny w zestawie z konsolą plus wyjścia na video, wtedy trzeba wtyczkę rozkręcić żeby kabel HDMI się zmieścił.
    Do tego jest potrzebny taki mały szczegół jak wzmacniacz ;) obsługujący dźwięk 5.1 z wbudowanym wejściem optycznym.
    Jeżeli spełnisz te dwa warunki to będziesz się cieszył tak jak ja dźwiękiem przestrzennym w grach.
    O szczegóły pytaj w temacie albo na PW, z chęcią pomogę w sprawach audio.
     
  19. oliee0

    oliee0 Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    MaryGave doradził mi kabel component (5 chinchy).
    Wiem, że podłączę przez 3/5 obraz i 2/5 zostają na audio, ale skoro jeden chinch to jeden kanał to będzie tylko stereo, więc jak to jest?
     
  20. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    Jak chcesz mieć dźwięk 5.1 to optyk, na RCA tylko stereo będzie
     
  21. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    W TV nie ma wyjścia optycznego więc tak jak na gg podałem kabel component i audio podłączyć pod wzmacniacz
     
Wczytywanie...

Poleć forum