1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wzmacniacz sygnału Wifi

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez Ibra, Kwiecień 26, 2015.

  1. Ibra

    Ibra Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, mam internet z Orange (do10mega) i Liveboxa 2.0 i chciałbym polepszyć zasięg Wifi, bo mam dość spory dom i u siostry dobrze nie ściąga jej SmartTV (a nie chciałbym ciągnąć kabla przez 30 metrów)...
    Planuje zakup wzmacniacza, tylko nie wiem czy to jest opłacalne?
    Na allegro znalazłem coś takiego:
    1. http://allegro.pl/wzmacniacz-sygnalu-repeater-wifi-300mbps-w24h-fv-i5161754896.html
    2. http://allegro.pl/wzmacniacz-sygnalu-wifi-tp-link-tl-wa854re-300mb-s-i5052669164.html
    3. http://allegro.pl/wzmacniacz-sygnalu-repeater-wifi-300mbs-aw8-i4982563249.html

    Zastanawiam mnie czy to coś pomoże i czy będzie to działać z Liveboxem...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    A masz możliwość kupienia nowego routera z AP i go wrzucić w tryb klienta ??? Bedzie odbieral z live boxa i rozsiewał dalej
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tylko to dość mocno ograniczy ruch w sieci. Najlepiej łączyć urządzenie kablem nadawanie dalej wifi
     
  5. Ibra

    Ibra Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam jeszcze w domu stary Router od Orange Sagemcom Fast 2704, czy z czegoś takiego też dało radę by wzmocnić sygnał ??
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Router jak pisałem opcja Bridge bardzo spowalnia działanie sieci. Jesli ma odbierać wifi to nadawanie LAN lub odwrotnie. Odbieranie i nadawanie to masakra dodatkowo routery muszą być kompatybilne
     
  7. Kyron

    Kyron Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    363
    Polubienia:
    206
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    To wszystko to połśrodki, jak trochę lubisz siostrę i nie chcesz żeby jej obraz ciął, ewentualnie żeby do Ciebie z "mordą" nie przychodziła że tnie, to odżałuj te 30 m kabla a będziesz miał świety spokoj.
     
  8. Ibra

    Ibra Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2011
    Posty:
    195
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Połączyć kablem będzie problem, dlatego się zastanawiam nad tymi wzmacniaczami...
    To nie chodzi o cenę kabla, tylko o to że musiałby być ciągnięty przez 3 pokoje :/
     
  9. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to zrób to na tym Sagem'ie na próbę i zobaczysz jak pójdzie. Nie musisz szukać w opcjach - podpowiadam: menu "Sieć bezprzewodowa" potem wybierz "Mostek" i ustaw tryb na "Bezprzewodowy mostek", potem skanuj, wybierz swój AP, wpisz hasło i powinno działać.
    Edit: nie wiem z czego masz ściany, ale ten Sagem zasięgiem też nie grzeszy, więc i tak może będziesz musiał skorzystać z kabla.
     
Wczytywanie...

Poleć forum