1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wzmocnienie zasięgu Wi-Fi

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez ...:::Anarkad:::..., Styczeń 7, 2012.

  1. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    zakupiłem router ale ma strasznie mały zasięg wi-fi, tu jest mój router TP-Link Router WiFi ADSL TD-W8901G NEOSTRADA NETIA (1985834484) - Aukcje internetowe Allegro , czy gdybym dokupił taką antenę TP-Link TL-AN2405c - Antena dookólna 2.4GHz, 5dB (1988210652) - Aukcje internetowe Allegro poprawił by się zasięg sieci wi-fi?? a może da się coś zrobić nic nie dokopując ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    ja do swojego routera TP-Link dokupiłem podobna antenkę też z TP-Linka nie pamiętam jaki model ale w każdym bądź razie zasięg mam w całym domu. Dom 2 piętrowy, grube mury, router na samym strychu zaraz pod dachem. Przebywam na samym dole i zasięg mam na full. Wyszedłem na zewnątrz jakieś 25 metrów od domu i zasięg nadal był bez problemu pobierałem pliki. Nie było fulla jakieś 2-3 kreski ale i tak pobierało się bez żadnych problemów. Necik jak na razie skromne 2 mb/s, w tym miesiącu zmieniam na 8 mb/s.
    Dodam że przy oryginalnej antence w routerze zaraz po wyjściu z domu było zaledwie 2 kreski.

    Najlepiej udaj się do sklepu komputerowego i zapytaj sprzedawcę o dobrą antenę do twojego routera.
     
  4. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  5. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Te antenki to pieniądze wyrzucone w błoto. Polecam zakupić piwo w puszcze (koniecznie) marka już od upodobań, wypić ze smakiem, rozciąć po długości tak byśmy mieli dwie połówki. Wybieramy ładniejszą, na dole w podstawce robimy dziurkaczem dziurkę nakładamy na antenkę od routera i cieszymy się zwiększoną siecią WiFi.
     
  6. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    To działa? :D
     
  7. aker2

    aker2 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    297
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    POLAND
    wejdz w ustawienia rutera i zmień kanał na 6 jest najmniej obciążony
     
  8. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Draiger no jaha, że działa. Jakby nie działało to bym o tym nie pisał. Testowane u mnie i śmigało :)
     
  9. piotruczelli10

    piotruczelli10 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowa Jastrząbka
    Ja mam router i 3 kreski zasięgu a co do tematu to taka antenka dużo ci nie da dokup kabel RJ-45 10 metrowy i ustaw router wysoko jak najdalej od ścian.
     
  10. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  11. michal9125

    michal9125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    209
    Polubienia:
    162
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Edinburgh (uk) Chełm (PL)
    Jak masz Kanał (channel) Poland to zmien na Anglie czy Wielką Brytanie .
     
  12. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  13. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Kingdom a i anglia i wielka brytania to jedno i to samo, tak prawidłowa nazwa to United Kingdom czyli zjednoczone królestwo,Anglia ma dalej Króla w tej chwili królową.
     
  14. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    czyli tej antenki nie opłaca sie kupować ?? zmieniłem ten kanał, i nic nawet próbowałem z tą puszką co kolega mówił ale też lipa ;/
     
  15. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Mi ta puszka minimalnie pomogła, prawie wcale :< może nawet gdyby ktoś mi tą puszkę nałożył bez mojej wiedzy to nie zauważyłbym różnicy... ale może Tobie zadziała ;P
     
  16. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Ta antenka mało da dopłać trochę i kup coś lepszej klasy to wyciągniesz zasięg około 100m jak dasz z 200/300 zł to nawet około 3/4km tylko na takie trzeba mieć zezwolenie.
     
  17. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    no właśnie 200/300 zł ale mnie jako ucznia gimnazjum niestety nie stać mnie na to ;/ tzn nawet nie wiem czy dał bym tyle kasy za jakiś router... więc szukam rozwiązania w czymś innym
     
  18. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Wiem o co ci chodzi ale właśnie takiego rozwiązania do 30 zł nie ma za bardzo możesz jeszcze poszukać używek może coś się trafi ale to też będzie zasięg rzędu 100m na otwartej przestrzeni, miałem ten sam problem ba nawet z tym samym routerem i ja rozwiązałem to tak że w pokoju w którym najczęściej korzystam z sieci tam mam router, spróbuj jeszcze oddalić router od wszelakich urządzeń bo każde z nich zagłusza coś tam.
     
  19. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  20. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Spróbuj się przewodowo połączyć i sprawdzić czy działa.
     
  21. Fiszó

    Fiszó Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Reszów
    Nie możesz kupic kabla i podłączyc kablem ? Miałem taki sam problem, strasznie długo szukałem rozwiązania, w końcu przewierciłem ze 2 ściany, przeciągnąłem kablem i podłączyłem, wszystko śmiga :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum