1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X 360 black, 250GB slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez aliense, Czerwiec 9, 2012.

  1. aliense

    aliense Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, niedawno kupiłem w/w konsole.
    Problem polega na tym, że jakbym sam wprowadzał zmiany krok po kroku to pewnie wiedziałbym o co chodzi, a tak nie wiem na jakim etapie jestem ;)
    Konsola którą kupiłem była już przerobiona (LT2). Jak? Nie mam pojęcia. Wiem jedynie, że było to robione w sklepie gdzieś w Opolu, i z tego co widzę, kosola była otwierana. Sam nie wiem czy czegoś nie zwaliłem, ponieważ po zakupie pozwoliłem jej połączyć się z netem, nie rejestrowałem się nigdzie, nie grałem w gry, nie robiłem aktualizacji (choć okienko z prośbą o aktualizacje wyskoczyło). Nikt mnie nie uprzedził, że tak nie można. Wcześniej miałem doczynienia z PSP (sam przerabiałem) i PS3 (nieprzerobioną) i tam nie było żadnych przeciwwskazań po przeróbce. Podłączona z netem była może przez parę h i w sumie w tym czasie niewiele się działo, bo ja w tym czasie czytałem o niej na necie (na lapku). Nie wiem czy to ważne, ale gry jak forza czy fifa 2012 chodzą i chodziły (dostałem je już przy zakupie) długo po akcji z podłączaniem jej do neta, ściągnąłem i wypaliłem jeszcze GTA4 i Tekkena 6 i obie gry zainstalowały się normalnie i śmigają. Problem zaczął się przy prototypie dwójce. Do instalacji był dodani tutorial, i zrobiłem tak jak było w nim napisane. Płytką się wypaliła, i jak chcialem odpalić grę z płyty to wyskoczyło, że nie rozpoznano. Gre dało się normalnie zainstalować, tak też zrobiłem i nadal lipa. Pojawia się na ułamek sek czarny ekran i wraca do głównego menu i pojawia się okno z błedem i jakieś porady typu wyczyść płytę szmatką czy coś. Naczytałem się trochę i proszę o pomoc bo nie dojdę z tym do ładu. Gdzieś oglądałem, że można poznać napęd po tacy itd. Więc wysyłam zdjęcia tacy napędu, i naklejek jakie się ostały na odwrocie kosoli. Czy do gier typu prototype2 będę musiał robić jakieś aktualizacje? Jeśli jak to jakie i jak przy mojej konsoli.
    PS: gra ma jakieś XGD3, to chyba typ zabezpieczenia z tego co rozumiem.
    PS2: Oprogramowanie kosoli to "Interfejs główny: 2.0.13604.0". Nagrywarka którą była nagrana gra to: Slimtype DVD A DS8A5SH.
    Myślę, że będziecie w stanie powiedzieć mi o niej więcej niż ja wiem :p
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jaka data na konsoli?
     
  4. Fikus Andronikus

    Fikus Andronikus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. przerob konsole na lt 3.0
    2. kup nagrywarke ihas i wgraj lt max
    3. nagraj gre na verbatimie
    4. graj
    5. to wszystko jest na forum.....
     
  5. aliense

    aliense Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na jednym ze zdjęć widać 2011-01-11: MFR Date (o to chodziło?)
    Co do wypowiedzi @Fikus Andronikus, czytałem, że nie zawsze opłaca się przerabiać na LT3, mogą przestać działać gry które wcześniej działały, dlatego liczyłem na opinie ekspertów którzy powiedzą co i jak. Co do kupowania napędów, powstrzymam się z tym jeszcze do momentu aż ktoś jeszcze się nie wypowie. Nie chce mieć później problemów typu: pogram sobie w Prototype, ale nie pogram sobie już w...
     
  6. Fikus Andronikus

    Fikus Andronikus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z tym zestawem pograsz we wszytko (na obecną chwile) co bedzie za 3miesiace..tego nie wie nikt:)]
    Lub jesli nie zalezy ci na xbox live to zrób sobie RGH (zaoszczedzisz na plytach i nagrywarce)
     
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wiadomo jaki masz napęd, bo tylko jedyny model w Slimach jest przerabialny - Liteon DG-16D4S.

    Cofnąłeś "Topologię" jak w poradniku? ISO --> Artykuły --> Przyklejone tematy

    Później dogrywasz TU: http://xboxforum.pl/artykuly-206/po...-gry-xgd3-dzialaly-po-cichej-aktualce-109975/

    Po wgraniu LT 3.0 od nowa będziesz musiał nagrać gry XGD3 i XGD2_AP2.5.
     
Wczytywanie...

Poleć forum