1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X A stary monitor

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Zernat, Październik 29, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam. Posiadam Xbox 360 Premium. Czy istnieje możliwość podłączenia takwoego Xboxa pod Monitor ? Jest to stary monitor kineskopowy. Z tyłu tego monitora żadna z wtyczek nie pasuje. Z tyły komputera co prawda są czincze żółty czerwony i chyba biały. Ale jak je włożyłem to i tak się nic nie stało ... Czy się da i jeżeli tak to jak można podłączyć X pod stary monitor (kineskopowy) ? Dodam iż nie posiadam kabla HDMI.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jorgus

    Jorgus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    Kabel HDMI w tym wypadku chyba by nic nie pomogl :D

    Napewno sie jakos da podłaczyc. Widziałem tutaj na forum ktos mial podpietego klocka pod starszy monitor.
     
  4. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    No tak ale jak ? .

    Niby w komuterze mam miejsce na czincze. Ale jak w stawiam je to nic się nie dzieje. W TV mam takie różne kanały AV1 AV2. Na 1 mam normalną telewizję a jak odpalam X to włączam 2 i mam widok Xboxa. W PC nie ma czegoś takiego ?
     
  5. Jorgus

    Jorgus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
  6. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Nie mam ani tego z Allegro Ani tego ze spryciaże. No nic dzięki ;p
     
  7. Jorgus

    Jorgus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    Pozostaje kupienie kabelka takiego jak na allegro ;] 15 zl to nie majatek ;]
     
  8. Pabis

    Pabis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pisz
    Musisz kupic kabel vga do xbox'a i zapewne przejsciowke vga ;p :) bo pewnie nie mozesz odkrecic kabla od monitora ?:)
     
  9. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Zdecydowałem się jednak dokonać zakupu tego kabla z allegro. Rozumiem że jak będę go miał to będzie wszystko ok tak ? Po prostu podinam i jadę ? Nie będę musiał nic rozkręcać/wiercić/zakręcać/lutować ?
     
  10. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Ja tak miałem podłączony stary CRT. Kupujesz kabel VGA (BigBen lub inny), dwie przejściówki: żeński-żeński VGA i żeński cinch na żeński mini jack 3,5mm. Podłączasz i eta wsje :cool:
     
  11. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    kupić kabel VGA i przejściówkę i możesz na monitorze CRT pykać.
     
  12. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    No przecież napisałem wyżej. Sama przejściówka VGA nie wystarczy bo jak dźwięk podepnie? Chyba, że bezpośrednio do wzmacniacza czy amplitunera.
     
  13. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Ta przejściuwka konieczna ? Ja w kompie mam takie miejsca gdzie pasuję te wtyczki ;p Rozumiem że jak to nie wystarczy i nie będę miał przejściówki to brak dzwięku tak ?

    Czy jak podłączę już X'a do monitorka który jest ustawiony na 85 HZ odświeżanie to w XPudle też będę mógł ustawić 85 hz ?
     
  14. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Litości człowiekuuu...!

    Patrz... W kompie masz takie miejsce gdzie ten kabel sobie możesz... wsadzić, ale co Ci to da? Komp sobie będzie na X'ie grał? Potrzebna jest przejściówka, żeby połączyć kineskopowy monitor z kablem bo te kable w CRT są nieodłączane. Co innego w LCD. To nie w monitorze ustawia się ile Hz ma mieć odświeżania tylko w źródle obrazu. W x360 niestety nie można tego ustawić więc trochę wali to po oczach przy monitorze CRT. Z przejściówką na dźwięk chodzi o to, że tam w kablu wychodzą dwa męskie chinche. Jeśli masz amplituner czy wzmacniacz to możesz sobie to podłączyć, ale jak chcesz np. słuchawki to musisz mieć przejściówkę. Rozumisz? :)
     
  15. Zernat

    Zernat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Rozumi. I przepraszam za literówkę zwykle się staram pisać po Polskiemu ale nie zauważyłem :p A ta przejściówka jak się w praktyce nazywa ? Jak mam to nazwać w sklepie żeby mi dali ? .
     
  16. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Ja mam przykładowo ten kabel KABEL VGA+AUDIO XBOX 360 GOLD Sklep PROPLAY W-wa (792354441) - Aukcje internetowe Allegro
    Przejściówka wygląda tak:
    [​IMG]
    Z drugiej strony wygląda tak samo. Prosisz poprostu o przejściówkę żeńsko-żeńską do kabla VGA. Jeśli chcesz do audio to prosisz o cinch-żeński mini jack 3,5mm. Za pierwszą przejściówkę dałem w Łodzi 5 zł, a za drugą 2 zł.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum