1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X-box 360 LT 3.0 + Monitor LCD - lista zakupów

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez hulk_smash, Kwiecień 7, 2012.

  1. hulk_smash

    hulk_smash Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupuję X-Boxa Elite Jasper

    Czytając dziś cały dzień forum doszedłem do wniosku, że do bezproblemowej offline'owej gry będę potrzebować:
    - konsolkę przerobioną LT 3.0
    - nagrywarkę LiteOn IHAS124B z wgranym Burner Max + oczywiście płytki DVD+R DL
    - adapter SATA/IDE na USB, by podłączyć nagrywarkę do laptopa
    - kabel VGA by podłączyć go do monitora
    - adapter 2x chinch audio na minijack, by podłączyć głosniki

    Proszę o oświecenie mnie, czy dobrze sobie to poukładałem :)

    Czy to będzie już wszystko?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Raczej wszystko , oczywiście konsola kompletna z padem i kablami.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  4. _Nike

    _Nike Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak dla mnie IHAS dla gry offline nie jest tak bardzo wymagany, oczywiście jeśli nie posiadasz żadnej nagrywarki i masz zamiar kupić to tylko IHAS, będziesz mógł kopiować płytki na dysk twardy i mniej "szumu" będzie koło TV. Poza tym nagrywarka Liteon Ihas jak narazie służy tylko do tego aby zgrywać gry na dysk twardy i nie męczyć lasera od xboxa, bo na początku ludzie obawiali się banów nagrywając gry XGD3 zwykłymi nagrywarkami, jednak narazie wielka cisza, a producenci gier przed piractwem jak narazie zabezpieczają się przepustkami sieciowymi.
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    taaa tylko potem bedzie placz ze cos nie dziala albo wywala gry bo jest nie nagrana do konca, lepiej kupic te nagrywarke i miec swiety spokoj, nie kosztuje nie wiadomo ile, a co do kabla to sprawdz czy masz w monitorze wejscie DVI, wtedy osiagniesz lepsza jakosc obrazu niz na VGA
     
  6. omega_pl

    omega_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2011
    Posty:
    269
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    PRG
    Po co robic LT jezeli chce sie grac offline, nie lepiej w RGH zainwestowac?
     
  7. hulk_smash

    hulk_smash Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    słuchajcie, jeszcze jedna sprawa :)

    czy wszystkie gry są albo XDG2 albo XDG3? chodzi mi o metodę nagrywania... czy są jeszcze jakieś inne formaty?

    jak zrozumiałem gry XDG3 to wszystkie o rozmiarze 8,13GB... poza tym często w nazwach mają to wyszczególnione

    gry XDG2 to zapewne wszystkie mniejsze obrazy... czyli jeśli mam grę bez podanego żadnego XDG ale ma 6GB to nagrywam klasycznie tak jak XDG2?
     
  8. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  10. hulk_smash

    hulk_smash Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wszystko działa jak należy :) dzięki również za poradnik - tytuły xdg2 i xdg3 odpalają bezproblemowo

    mam tylko pytanie jeszcze do Was - czy jest jakaś strona, gdzie jest napisane do którego dashboardu LT 3.0 będzie działać bezproblemowo? chciałem zupdate'ować sobie przez USB dasha, ale boje się, że MS znowu wymyśli jakiś trick, by obejść flasha [tak jak w przypadku LT 2.0 i cichej aktualizacji] i będę miał pograne
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakiego masz teraz Dash'a?
     
Wczytywanie...

Poleć forum