1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X-Box 360 Przerobka?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Cibif, Grudzień 28, 2008.

  1. Cibif

    Cibif Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hi mam problem nie od dawna mam X-a i czytam o tych przerobkach flashach itp..
    moje pytanie jak bym na piratach chcial grac to co mucze zrobic?
    wystarczy cos sciagnac i wgrac albo musze caly naped wymieniac?
    sorry jestem nowy w swiecie X-a;) :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wisba

    wisba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2007
    Posty:
    126
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Krk
    jesli masz naped liteon to musisz kupic nowy a jezeli masz jakis inny to wystarczy go flash mu zapodac
     
  4. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Musisz sflashować napęd, cena takiej usługi to 50-80 zł. Obecnie każdy napęd można flashować również LiteOn'a więc napędu nie musisz wymieniać. Konsole najlepiej oddać w ręcę kogoś kto przerabia profesjonalnie konsole, można to zrobić samemu ale nie jest to proste i potrzeba chociaż minimum doświadczenia :)
     
  5. mistrz_dawid

    mistrz_dawid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wisba brawo za inteligencje wymienic liteona hahha synek masz ty pojecie co sie dzieje w swiecie?
     
  6. cage900

    cage900 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    faktycznie wisba dezinformacje siejesz tylko, lepiej sie nie odzywaj
     
  7. Cibif

    Cibif Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czyli wystarczy wgrac flash a jak konsola sie spie***i ;) to moge ja odeslac z tym flashem albo musze wgrac orginala?
     
  8. manfred

    manfred Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Możesz zostawić flash, chociaż wtedy po oddaniu do serwisu MS ci odeśle konsolę nienaprawioną + 500 zeta do zapłaty za kuriera. Jeśli wgrasz oryginalny to jest ryzyko, że sprawdzą datę flasha napędu. Wtedy znowu 1300 zł w plecy (nowa konsola + przeróbka + kurier).
     
  9. sk0wr0n

    sk0wr0n Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale czy znowu sprawdzają date wgrania flasha ? Jakoś jeszcze mi sie nie obiło o uszy, a kilku moich znajomych już tak wysyłało konsole(po wgranie ixtreme i spowrotem) i ładnie wszystko było naprawione.
     
  10. manfred

    manfred Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napisałem że jest ryzyko, tym z MS raczej się nie chce tego sprawdzać, ale mogą to zrobić.
     
  11. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Wysyłasz na ryzyko,
    wtf? Skąd te kosmiczne kwoty?^^ aż 500 zł za przejażdżkę kuriera?
     
  12. manfred

    manfred Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ogólny FAQ by PIRI & Laska:
    Stąd.
     
  13. cage900

    cage900 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    horrendalne są te kwoty bo wysyłka do USA nawet tyle nie kosztuje
    Znacie kogoś kto poniósł takie koszty? czy to domysły tylko?
     
  14. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    O ile mi wiadomo to konsole nie idą do USA tylko do Czech...
    I faktycznie te sumy przegięte, może się wypowie ktoś kto już miał taką przygodę?^^
     
  15. pampex

    pampex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja miałem....
    Tylko było troche inaczej...
    Kupiłem konsole roczną zfashowaną i z 22 grami i 2 padami. Po 2 dniach siadł napęd. Konsole wysłałem do osoby która mi ją sprzedala.(koszt wysyłki 50zł w jedną stronę) On wgrał oryginalnego softa i oddał do naprawy gdzieś w polsce(tak sądzę gdyż nie chciał odemnie więcej niż tylko zapłaty za wysyłke konsoli). Xbox360 został naprawiony (wymieniony naoęd), został wgrany flash i kosola została wysłana do mnie. Wróciła cała i działa już rok. Ale miałem szczęście bo konsola zepsuła się 28 stycznia a gwarancja kończyła się 31 stycznia. Do tej pory tylko miałem jeszcze jeden problem(ROD)ale został naprawiony w niautoryzzowanym serwisie..

    I mam pytanie czy wam też przerobione konsole niw wczytują gier za 1 razem??
     
  16. jareek

    jareek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam pytanie dotyczace przerobienia konsoli a nie chce zakladac nowego tematu bo nie ma sesu zakladania 100 tematow o przerobkach. moje pytanie brzmi czy przerobienie konsoli grozi szybszym padnieciem konsoli czy jest to bez roznicy ??
     
  17. manfred

    manfred Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bez różnicy.
     
  18. pampex

    pampex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A wam też sie gry na przerobinych napedach nie wczytują gier za pierwszym razem
     
  19. manfred

    manfred Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pewnie i wczytują, na mnie nie licz, nie kradnę (nie wykręcaj się kopiami zapasowymi...).
     
  20. pampex

    pampex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wykręcam się....

    A pytanie zadałem do osób które mają przerobione napędy!!!
     
  21. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    Ten MIT ze konsola szybciej pada po flash'owaniu stworzyly osoby ktore maja nieprzerobione konsole i stac je na kupowanie nowosci jak tylko sie one pokaza,i osoby ktore mialy 1 wersje x'a,przerobily ja a za jakish czas im konsolka klękła bo im RRODa wywalilo a jak powszechnie wiadomo core byly bardzo awaryjne.No i wlasnie m.in dlatego rodzi sie mnustwo takich pytan"czy jak przerobie to mi szybciej wysiadzie".
    A odpowiedz brzmi NIE!
     
Wczytywanie...

Poleć forum