1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X-box Live konto

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez GaloGalo, Marzec 9, 2010.

  1. GaloGalo

    GaloGalo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Kupiłem przedłużenie usługi na 12 miesięcy i tak szczerze powiem nie wiem za bardzo gdzie wklepać ten 25-cyfrowy kod. Wpisałem go w ustawieniach konta, zaakceptowało, a potem kazało mi podać moje dane typu Adres, Kod pocztowy itd. Teraz pytanie: czy to jest konieczne? Muszę podawać swój adres zamieszkania?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. GaloGalo

    GaloGalo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jak pomoże ktoś? Dodam, że jako kraj mam podane USA, ale teraz chcą uzupełnienia danych tj. adres kod miasto. Mam wklepać dane z PL czy zmyslić jakieś z USA o to mi chodzi.
     
  4. GaloGalo

    GaloGalo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spox, dzięki :)

    Jeszcze mam takie pytanko czy jeśli mam NAT średni to może to mieć jakiś wpływ na ping w grze?
     
  5. SoTTeR

    SoTTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bytom
    Tak może mieć wpływ na ping
     
  6. TomalasPL

    TomalasPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wwa
    @GaloGalo/ Też miałem problem z NAT'em(na kompie) niemogłem sie do servów dołączać przez to. Jeśli chcesz sobie odblokować nat tak w 100% to wyłącz firewalla w antywirusie i w panelu sterowania. Ja po tym zabiegu wreszcie normalnie moge wbić na KAŻDY server ;]
     
  7. GaloGalo

    GaloGalo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ja mówię tutaj o X-Box. Swoją drogą kilka miechów temu na PC jak grałem w MW2 miałem NAT otwarty. Zmienił się na średni jak kupiłem Router Asmaxa, żeby podłączyć bezprzewodowo w domu lapa.

    Podejrzewam, że będę musiał pobawić się i pozmieniać co nieco w ustawieniach. Ktoś może ma na wierzchu link bo kiedyś widziałem tu gdzieś na forum jak to zrobić. Był taki tutorial... .
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W routerze otwórz porty dla xboxa 3074-3075 88
     
  9. GaloGalo

    GaloGalo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W ten sposób to chyba jakbym miał x'a podłaczonego nie przez router.

    Bynajmniej tak pisza chłopaki w tutorialu.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No masz router przecież piszesz o.0 lol.
     
  11. GaloGalo

    GaloGalo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Coś się nie możemy skumać :) .

    W tutorialu, który już znalazłem odblokowywanie portów proponują gdy, i tu cytuję: 2. Jak otworzyć NAT gdy łączę konsole z Internetem nie przez router.

    Przez router proponują poszperać w ustawieniach routera i powinno działać. No cóż spróbuję jak wrócę do domu :)
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
  13. GaloGalo

    GaloGalo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jesli bym postąpił tak jak piszą tutaj http://xboxforum.pl/online-xbl-f165/siec-zmiana-nat-na-otwarty-6912.html w 1 punkcie:

    Poradnik jest podzielony na dwie częsci:
    1. dotyczy osób łączących się przez router,

    ...to i tak by to nic nie dało i dalej miałbym NAT umiarkowany???
     
Wczytywanie...

Poleć forum