1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X-Clamp naprawa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez razor19111, Marzec 22, 2010.

  1. razor19111

    razor19111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam Konsole X360 Pro (Zephyr) miałem 0102 a teraz mam 0110 czy stosując metodę bonza , ona zadziała. Oraz jak wysoki ma byc ten odlew z szpachli? w milimetrach. od srodka miejsca na X-Clamp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
  4. razor19111

    razor19111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem ten fix metodą Bonza i mam 0020.Czy to wina różnej siły docisku?
     
  5. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Spróbuj dać erraser mod (gumki pod pamięci). U mnie xclamp i erraser mod usunął 0020 (tyle, że konsola najpierw musiała się "wygrzać" przez jakieś 20min, później ochłodzić drugie tyle no i po podpięciu do tv działała normalnie (bez włożonych wszystkich wtyczek do tv u mnie nadal był rrod, dopiero po włożeniu wszystkich normalnie odpaliła i działa, nie wiem dlaczego .).
     
  6. razor19111

    razor19111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie Pomogło. a pozatym jak zakrece mocno to mam 0020 a jak poluźnie to 0110 i 2RLOD (0012). Wiec mysle że to różnce nacisku.
    Przegrzanie następuje po 30 sekundach i wentylatory przestają się kręcić.
     
  7. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Tak xclamp to bardzo dobry pomysł. Ale na całkowite zarzniecie konsoli.
     
  8. razor19111

    razor19111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    potrzebuje porady a nie ostrej krytyki.Co mogę jeszcze zrobić?
     
  9. razor19111

    razor19111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Najlepszy byłby reballing :D ale ostatecznie możesz zrobić reflow. Zawsze to lepsze niż x-clamy i inne fixy :D
     
  11. popo601

    popo601 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Najlepiej kupić nowe X'pudło bo jemu już nic nie pomoże ja tak zrobiłem wszelkie reanimacje x360 są chwilowe tydzień , no może 2 tyg. góra jak komuś mieniąc pożyję a potem to sobie można zupy nagotować M$ tak zrobił że co 2 lata trzeba x360 wymienić i na tym zarabiają co z tego że w nowych Jasperach dali 2 lata gwar. jak poo dwóch latach i tak padnie a konsole które żyją już 5 lat np. to jakiś ewenement w skali światowej no chyba że ktoś gra tylko w weekend po godzinie to może mu nawet 10 lat wytrzymać ;) także odpuść sobie kolego to ratowanie bo i tak nie uratujesz dobra rada to kupić nowego i pocieszysz się znowu 2 lata
     
  12. bonzo

    bonzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    ewentualnie kupic w jakims salonie gdzie sa teraz promocje ze np za 50zł mozna wydluzycz gwarance do 3-4 lat
     
  13. xbox_360

    xbox_360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gwarancja na RROD to 3 lata, jeżeli masz Zephyra to prawdopodobnie jeszcze go obejmowała, no ale nawet jeśli tak to już za późno. Pożycz (no chyba że masz) opalarkę, termometr (pirometr) na podczerwień, laserowy albo taki z "bolcem" do żywności, kup topnik w płynie- użyj go tak: YouTube - Fluxing an Xbox 360
    następnie zabezpiecz wrażliwe na temp elementy w taki sposób: Xbox-experts.com - Tutorial - Heatgunning with Isolation i podgrzej GPU opalarką według takiej krzywej:http://www.okisemi.eu/images/reflow.jpg a najlepiej skołuj jakiś grill elektryczny i podgrzej od spodu wstepnie całą płytę główną do jakis 150C żeby zapobiec odkształceniom przy tylko miejscowym grzaniu. Nie bój się, jeżeli postąpisz zgodnie z info w linkach nic nie zepsujesz a naprawę zrobisz lepiej niż wiele pseudo-serwisów
     
  14. razor19111

    razor19111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kod błędu zmienił się na 0021.Czy jest możliwe ,że to jakies zwarcie czy może stopione razem kule??
     
  15. xbox_360

    xbox_360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oczyść dokładnie płytę, popatrz czy nic nie zwiera, poszukaj uważnie czy nie brakuje jakiś elementów np tu brakuje rezystorków pod CPU: http://img171.imageshack.us/img171/4236/20100308192450.jpg
    Konsolę testuj z wypiętym napędem dvd i dyskiem. Z tego co widze to errory zmieniają Ci się w tej konsoli jak w kalejdoskopie to już chyba piąty z kolei- możliwe że masz już taki syf pod GPU że pomoże tylko reballing
     
  16. razor19111

    razor19111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam uszkodszonych lub brakujących kondensatorów ,ale z tego co wiem to wszystkie błędy dotyczą GPU oraz SouthBridge także tam poszukam usterek. A na dodatek Xbox teraz ma tylko 1 błąd 0021.Czyli problem z South bridge. Bo naped mam odpiety także flasha wina to nie jest.
     
  17. kwas

    kwas Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Wygrzej procesor suszarka i bedzie dzialac.
    nie wiadomo ile, ale bedzie. I tak Ci nic nie zostalo, a do serwisu mozesz oddac zawsze.
     
  18. razor19111

    razor19111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    suszarka nie pomoże to przeciez za mała moc.A opalarka tez nie pomogla.
     
  19. neus3zp

    neus3zp Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    mam pytanko, czy ktos z Was wysylal do naprawy swoją konsolkę do firmy ( lub osób ) ktore oglosily sie w necie?
    jesli tak to kogo polecacie i przed kim mnie przestrzegacie?
    prosiłbym o jakies rady
    z góry dzięki.

    p.s. Profesjonalny serwis xbox 360 czy ktos wysylal do nich? co mozecie powiedziec o ich pracy?
    --> http://serwisxbox360.com/
     
  20. razor19111

    razor19111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zamierzam zaryzykować i samodzielnie podłubac w konsoli.
    Załatwiłem stacje Hot-Air i sita. czekam na topnik i kule PB.
    Robię amatorski Reballing.
    Mam zwarte luty pod Ram (te 2 kosci pod radiatorkiem) , GPU i SB (chyba)
    Powiedzcie jak zdjąć te układy z płyty, oraz wyczyscic pozostałosci po starych lutowaniach??

    @edit Ramy w porządku.
     
  21. razor19111

    razor19111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @up
     
Wczytywanie...

Poleć forum