1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X' kumpla i zabawa z nim - HARDWARE "0020"

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez WSZtm, Listopad 1, 2009.

  1. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam po długiej nieobecności :)
    Zacząłem bawić się hardwarem Xboxa.
    Wziąłem od kumpla konsole bo mówił że ma Rroda i zakupił sobie nową.
    Otóż podłączyłem ją sprawdziłem kod błędu i chyba to nic strasznego bo raptem " 0020 ".
    Konsola jest z roku 2006.
    Patrzyłem pod tymi badziewnymi " schładzaczami " z plastru na pamięci , ale one są ok więc myszki nie podkładałem zamiast tego badziewia.
    Chciałem rozkręcić " Xy " , jednak nie wiem jaki do tego dobrać klucz. ( oznaczyłem te miejsca białymi punktami )
    Możliwe że należy nałożyć nową pastę na CPU i GPU bo koło jednego radiatora jest na brzegach pasta porozrzucana do okoła, tak więc pewnie ta stara wyparowała.

    Nie ukrywam że chciałbym tą konsolę ożywić.

    Bo jak widać , ja ze względu na zmianę branży po****dłem w świecie konsol :)



    Kilka screenów.

    PS. Chyba że macie pomysły co może innego być nie tak..

    [​IMG]



    [​IMG]

    [​IMG]


    Za chwilę dodam film ukazujący kod błędu.

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. japanman1

    japanman1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tego nie rozkrecasz, to się podchacza najlepiej jakims haczykiem.
     
  4. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
  5. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Cóż, biorę się do roboty.
    Przy okazji obejrzyjcie DEMO na wrzucie.
     
  6. Jin Kazama

    Jin Kazama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tego nie rozkrecisz jest to tzw. X-clamp zdjecie ich jest wedlug mnie trudne (moze dlatego ze to tylko raz robilem) bawilem msie z 10 minut jak je zdjac poszukaj na youtube

    tez odwalili chyba specjalnie dla domownikow zeby tego zdjac nie mogly powinny byc tak jak w PC ;/

    EDIT:kurde tyle osob mnie wyprzedzilo :p
     
  7. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sądzicie że wyczyszczenie i nałożenie AS5 załatwi sprawę ?
    Oczywiście te X Clampy zakładam na te śruby co mam bo innych nie zakupiłem.
    Konsole przyniosłem jakieś 20 min temu.
    Wszystko robię na świeżo.
    Wg filmiku po włączeniu nie za szybko sygnalizuje Rroda aby mogła być to tylko pasta ?
     
  8. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
  9. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    On te x clampy dał na obudowę ?
    Pod normalne śruby ?
     
  10. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    tak tylko długie,
    podkladki pod CPU i GPU są niezbędne do usztywnienia płyty ;) - moze to być guma z kapci (0,5cm grubosci, wielkosci 4x4cm) :p ;)
    zamiast szpachlu wokół GPU i CPU mozesz uzyc grubej tasmy izolacyjnej ;).
    Śruby GPU skrecaj mocno i najpierw od strony CPU ;)

    P.S. Usztywnienie płyty spowoduje że po lekkim połączeniu się lutów niema szans na to żeby one się rozłączyły bo płyta się w ogole nie odgina. ;) - dlatego ten sposób jest najlepszy. ;)
     
  11. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A czy konsola uruchomi się bez pudła ?
    Czy jednak musi jakaś część płyty głównej stykać się z jakąś masą ?
    Bo każdo razowo nie chciałoby mi się wkładać jej do pudła :p jak jeszcze nie będzie działać
     
  12. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Nie musi no co ty, ale pudło jest potrzebne ;) Zaraz ci wysle fotki na PW :p Zle ci podalem dlugosc podkladek
     
  13. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok czekam , i kur.. nie mogę tego x clampa zdjąć ;/
     
  14. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    wez duży srubokret

    Edit: Zdjecia poszly

    Mozesz zrobic normalnie X-Clamp nie przez koszyk, tylko gdy bedziesz ja odpalal musisz miec plyte skrecana zeby sie dobrze trzymala.
     
  15. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Fotki usunięte z serwera są i nie mogę pobrać.
    W sumie gdybym odpalił tą konsole to bym pograł to póki co to jedyna konsola jaką kolwiek dysponuje.. a jestem teraz we Francji..

    A jak się miało dostęp do konsol to ile się upów robiło łojojojo.... byłem w czołówce Xlive
     
  16. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Fotki dobre i wyraźne.
    Bóg zapłać.
    Jednak najpierw te cuda zrobie jak zobacze że położenie nowej pasty coś da :E
    Ale ten RoD szybko coś zaskakuje.
    Od razu po włączeniu czerwień.. może to inne uszkodzenie albo te zasrane luty..
     
  17. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Cóż....
    Dałem sobie spokój.
    Wyczyściłem do okoła dokładnie ścieżki i na samej płycie z napędem i wentylem nadal RoD.. to mówię jeszcze prócz CPU , GPU i również do okoła wszystko łącznie z jądrem GPU... nadal RoD.. mówię w *****.. składam..
    Złożyłem poskręcałem pospinałem do końca.. odpalam... a tu ZIELEŃ ;|

    Nie wiem co , nie wiem jak, działa.
    Jak długo ? nie wiem.
    Boje się jej wyłączyć :E

    [​IMG]
     
  18. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    może kabel jest zwalony, oczywiście jeżeli nie jest to HDMI
     
  19. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    hehe, podziała dopóki płyta się nie odegnie, czyli kilka h gry ;) wylaczysz zostawisz i papa :p ;). Zrob to co ci powiedziałem to bedzie ok, dalem ci zdjecia co masz zrobic a ty ścieżki czyściłeś.


    Coo?
     
  20. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    niezrozumiałe kolesia, myślałem ze ma problem z wyświetlaniem kolorów.
     
  21. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No dokładnie nie robiłem tego co na fotce, bo bez obudowy był Rod.. to dałem spokój.
    Na siłe go skręcałem bo mówie i tak chyba nic z tego nie będzie.. a jednak po złożeniu w kupę , działa.
    Nagrałem demko na DVD bo jedynie tak go mogłem sprawdzić.To napęd działa bo pisze że dysk z różnymi materiałami.
    Brakuje mi pada...
    Dostanę pada i będę mógł powrócić do świata żywych.

    Ale i tak konsola obudzona, to jest sukces jak na pudło z 2006r.
    Ktoś kto ją flashował pozrywał nawet naklejki z napędu i wszystko trzeba było się domyślać samemu.
    Widać że niechlujnie zrobione.
    Ale poprzednik co miał to tylko grał i grał i nic go nie interesowało..


    Próbował ktoś flashowac napęd na chipsecie AMD?
    Wcześniej to robiłem ale na chipsetach nForce.
    Nie wiem nawet jaka w nim przeróbka siedzi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum