1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X1 traci połączenie z siecią bezprzewodową

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez agentwp, Sierpień 10, 2016.

  1. agentwp

    agentwp Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam,
    Mam problem polegający na tym że, po włączeniu konsoli z trybu oszczędzania energii tj. długie uruchamianie konsola nie chce połączyć się z zapisaną siecią bezprzewodową. Ręczne łączenie z siecią i ponowne wpisanie hasła też nie pomaga. Zasięg sieci jest bardzo dobry, poza Xbox pozostałe urządzenia mają połączenie. Konfiguracja sieci na Auto. Zwykle pomaga poczekanie kilka/kilkanaśnie minut i się połączy ale to dość upierdliwe że trzeba czekać. Jeśli ktoś zna przyczynę lub rozwiązanie to z góry dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3285
    Polubienia:
    1880
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Podłącz na kabel i problem zniknie. XO na Wi-fi ma coś problemy. Mnie też rozłączało podczas użytkowania. Podłączyłam konsolę na kabel i problem znikł.
     
  4. agentwp

    agentwp Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Heh, to musiałbym przez dwa pokoje ciągnąć kabel. Trochę mi się to nie uśmiecha.
     
  5. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3285
    Polubienia:
    1880
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Ja też mam długi kabel i też przez 2 pokoje :p U mnie wyszło 15m kabla :hilarious:
     
    agentwp lubi to.
  6. agentwp

    agentwp Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ok, dziś jeszcze pomęczę inne sposoby i google. Jak nic nie zdziałam to pozostanie kabel. 21 wiek :)
     
  7. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Użyj opcji szukaj na forum. Klepanie tego samego N- ty raz nie napawa przychylnością :D
     
  8. agentwp

    agentwp Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Użyłem opcji szukaj już wcześniej. Jedyne co znalazłem to porada dotycząca X360 które się wcale nie łączyło to aby spróbować przypisać w routerze stałe IP do MAC konsoli. Spróbuję. Nie dotyczy to jednak XO ani dokładnie mojego problemu. Po kilku latach każdy problem się powtarza ale zamiast pisać ile to razy było to na forum może wskażesz gdzie jest rozwiązanie że XO nieraz się łączy od razu a nieraz po kilku minutach a nieraz przez dłuższy czas nie chce. Dosłownie KAŻDE urządzenie działa na moim routerze OK tylko nie Xbox.
     
  9. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3285
    Polubienia:
    1880
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    @agentwp@agentwp no, ale ja mam dokładnie ten sam problem :D Wszystkie inne urządzenia nie mają problemu poza XO i jednego TV w domu. Ale tam gdzie TV akurat jest słaby zasięg i dużo sprzętów, więc pewnie coś się tam zakłóca i musi być kabel. Ale tu gdzie mam XO laptop radzi sobie bez problemu, telefony także, a XO ma tylko 2 kreski, kiedy reszta sprzętów ma full...
     
  10. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Cos słabo ehhh.
    Poczytaj http://xboxforum.pl/threads/lagi-w-grze-online.159642/
     
  11. agentwp

    agentwp Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Przeczytałem. Temat o lagach i wolnym łączu. Nic na temat że nie chce się połączyć. Zresztą jak już się połączy to mam max zasięg i max prędkość. Sprawdziłem router i już wcześniej miałem zarezerwowane IP dla MAC Xboxa. Zmieniłem zasilanie na Instant On i zobaczę przez parę dni czy coś się polepszy.
     
  12. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja pitolę, jaki masz router 5G, 2,4G?, mieszkasz na osiedlu czy w domu?. Ściągnąłeś Wifi Analyzer jak jest tam napisane, sprawdziłeś obłożenie kanałów wifi dla 2,4G bo obstawiam że 5G nie masz? Wszystko jest tam napisane. Wbrew pozorom od lagów do zrywania niedaleka droga.
     
  13. agentwp

    agentwp Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2016
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Wifi Analyzerem bawiłem się już dawno zanim nabyłem konsolę. Ok, widzę że się uparłeś na swoją radę. Dzięki, ale na serio - to nie wina kanałów, słabego sygnału itp.
     
  14. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sygnał możesz mieć i 100% a i tak Ci rozwali połączenie z zakłóceń, podłącz kabel i sprawdź. Skoro wszystkie rady beee, nie zadawaj pytań. Twoja sprawa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum