1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 do komputera

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez EagleEye, Maj 8, 2011.

  1. EagleEye

    EagleEye Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Posiadam konsole i chciałbym zacząć nagrywać filmy z moich rozgrywek. Przeczytałem w internecie, że można jakimś sposobem podłączyć konsolę do laptopa by na nim odtwarzał się obraz i z laptopa programem do normalnego nagrywana poczynań na nim nagrać nasza rozgrywkę. Moje pytanie jest następujące.:
    Jakiego kabla potrzebuję by wykonać taką operację i ile może mnie to kosztować?
    Posiadam starego laptopa, który może nadać się do tej roboty, jeśli kabel będzie miał odpowiednią końcówkę. :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Mam laptopa i on ma gniazdo HDMI. Raczej tylko tak będziesz w stanie połączyć xboxa z laptopem. Tylko jeżeli masz starego laptopa, to możliwe, że nie masz gniazda HDMI.
     
  4. EagleEye

    EagleEye Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam niestety wejścia HDMI. Czytałem, że da się coś zdziałać z tzw. kablem krosowanym. Czy to prawda czy to zupełnie inna bajka (bo takie wejście laptop ma)?
     
  5. Gerrard845

    Gerrard845 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a jakie masz wejscia w laptopie?
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    To co mowisz o kablu crossowanym to kabel ehternetowy - czyli zupelnie nie od tego.
    Do nagrywania mozesz uzyc:

    1. Easy Cap
    2. Karta telewizyjna
    3. Dazzle
    4. HD PVR

    HD PVR zapewni ci najlepsza jakosc, ale kosztuje ok. 700-800zl, natomiast za easy capa zaplacisz 30zl.
    Jezeli nie stac Cie na HD PVR to polecam Dazzle - ok. 200zl.
     
  7. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Witam, podepne się pod temat bo ja posiadam gniazdo HDMI w laptopie i co dalej będzie potrzebne ?????????????
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Niczym Ci sie nie uda.
    W laptopie masz wyjscie, a nie wejscie.
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zaden z tych sposbow nie zadziala bo:
    1.masz wyjscie hdmi w latopie a nie wejscie
    2 krosowym to juz w ogole sie nie da

    Potrzebujesz video grabera cos w stylu Easy Cap -od razu ci powiem ze dobry kosztuje od 300 do 800 zl wiec wg mnie gra nie warta swieczek
     
  10. EagleEye

    EagleEye Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Laptop sprzed 10 lat więc starucny ale do podstawowych zadań znakomicie się sprawdza. Próbowałem podłączyć do projektora (gram na projektorze) kabel taki jak się używa do połączeia komputer-monitor (nie znam fachowych nazw!). Podłączyłem do monitora KOMPUTER OUT, i do laptopa w jedyne możliwe wejście. Grzebałem i grzebałem jednak nic nie wygrzebałem... czy to ewentualnie byłby jakiś sposób? W ogóle to czy się może jakoś da przechwycić obraz w oknie od monitora na laptopie?
     
  11. Moskwik

    Moskwik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na swoim lapku mam przypisane do przycisków od F1 do F12 drugie funkcje moze tam tez cos znajdziesz np Fn(przy ctr) + F8
     
  12. mrvvbanan

    mrvvbanan Banned

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    I po wciśnięciu tej kombinacji obraz z laptopa jest przekazywany po hdmi. Zrozumcie, że laptopy WYSYŁAJĄ sygnał*, a nie odbierają. Co ty myślisz, że jak laptop wysyła i xbox wysyła to coś z tego będzie? Coś musi odbierać

    *pewnie są jakieś modele za kilka(naście) tysięcy, które mają wejście.
     
  13. xboxmaniek

    xboxmaniek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie lepiej poprzez tuner ?
     
  14. adi139

    adi139 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    KURVA, JAKI TUNER?!
    Ciężko zrozumieć, że musicie mieć sprzęt do nagrywania taki, jaki został podany wyżej, a domowymi sposobami nic nie zrobicie?
     
  15. Piter95

    Piter95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sorki za odkop ale myślę że pomogę,kupujesz Easycap na allegro i ściągasz program "Magic Movie edit Pro 15", jak podłączysz konsole pod easycap przez kable component to otwierasz MMeP15 i naciskasz na "video remeber" a potem na przycisk "composite" który znajdziesz na dole programu.


    Jak pomogłem to się cieszę ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum