1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 dziwny problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Anna Chruściel, Grudzień 14, 2012.

  1. Anna Chruściel

    Anna Chruściel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Darłowo, Poland
    HEy jestem tu nowa nie krzyczcie prosze ze nie przeszukałam forum lub ze pisze moze nie tu gdzie trzeba lub cos. Znalazłam na allegro usluge przerabiania konsol. dogadalam sie z facetem ze kupie u niego nowego slima on mi go przerobi i takiego wysle. czekałam prawie 2,5 tyg dzis sie doczekalam przyjechał. oczywiscie zmrozony na kość odczekalam zeby sie ogrzał podłaczam do tv i NIC. Zielona lampka sie swieci cos tam słychac ze pracuje. Przez " żeberka" widze ze w środku pali sie czerwona dioda. a tv zaden w domu jej nie wykrywa wszedzie jest brak sygnału. probowałam juz przez kabel w zestawie i przez hdmi i nic. Wiatrak niby chodzi ale co jakis moment słychac jakby stukniecie czy cos. Jest to slim 4gb PRZERÓBKA RGH. pomożcie miałam z tym kolesiem straszne przejscia i po prostu chyba na złosc wysłał mi spierdzielona konsole...

    Prosze pomózcie...nie mam juz sił na walke z tym "usługodawca" ani na czekanie na konsole..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. NiePoTwarzy

    NiePoTwarzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2012
    Posty:
    130
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz, Poland
    Jaka lampka sie swieci na zasilaczu od konsoli kiedy jest podłaczony? Napewno kabel wlozylas w dobre miejsce oraz dobrze go docisnolas?
     
  4. Anna Chruściel

    Anna Chruściel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Darłowo, Poland
    Czerwona dioda w środku w konsoli. nawet teraz jak konsola jest wyłaczona to ona sie świeci widac ja nawet jak sie patrzy przez zeberka tam gdzie jest wiatrak..
    A kable podłaczałam w kazdy mozliwy sposob i dociskałam. Konsola sie włacza ale zaden tv jej nie widzi.
     
  5. NiePoTwarzy

    NiePoTwarzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2012
    Posty:
    130
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz, Poland
    Podłączanie konsoli Xbox 360 do telewizora | Kabel HDMI do Xbox 360 | Kabel AV dla konsoli Xbox 360 podłacz tak jak tutaj jest pokazane i daj znac czy działa:)

    Edit: Zadam głupie pytanie Zmieniłas sobie na telewizorze jak podłaczałas przez kabel HDMI na typowe wejscie wideo dla tego kabla tzn na HDMI a jak przez kabel AV to na AV 1 lub 2?

    Kolejny EDIT: Kontrolki otaczające przycisk zasilania konsoli migają na czerwono.??
    Zazwyczaj oznacza to, że kabel audio-wideo (A/V) nie jest poprawnie podłączony lub jest wadliwy

    Dodam rowniez jesli jakis moderator lub administrator zobaczy ten post dostaniesz warna za Temat ktory nie opisuje problemu wiec lepiej zmien temat.
     
  6. Anna Chruściel

    Anna Chruściel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Darłowo, Poland
    Nie działa. Podłaczam kablem composite ktory był w pudełku i mam kabale hdmi od dekodera chwilowo odłaczony i nie działa ani to ani to...nadal brak sygnału..nie wiem czy ten hdmi to ma byc jakis specjalny do xboxa nie mam pojecia czemu nie widzi... Kontrolki nie migaja w przycisku zasilania jest tylko jedna mała zielona kropeczka w śrosku i ona sie swieci nie mruga. ustawienia tv zmieniałam odpowiedni kabel-odpowiednie ustawienie hdmi 2/3/4, component itd. nadal nic. jak wlaczam pada kołko na nim mruga na zielono to samo jest jak wcisne synchron na konsoli tez wtedy mrudaja diody zeby wykryc pada. ale nadal nie ma obrazu..
     
  7. NiePoTwarzy

    NiePoTwarzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2012
    Posty:
    130
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz, Poland
    kabel hdmi jak kazdy inny: )... moim zdaniem problem lezy w jedej z tych rzeczy ale jesli mowisz ze nie to sam juz nie wiem... byc moze cos z plyta głowna zapytam sprzedawcy czy sprawdzal czy xbox działal przed wysyłka
     
  8. Anna Chruściel

    Anna Chruściel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Darłowo, Poland
    Tyle sie od sprzedawcy dowiedziałam ze konsola trudna do przerobienia i ze uruchamiała sie dluzej niz powinna i nadal przy niej siedział powiedział ze jak zrobi to wysle. wysyał i teraz sie uruchamia i nie widzi. on zaglada na to forum bo w kartkach z tak jakby instrukcja jak "obsługiwac" rgh pod spodem napisał zeby tu zagladac...brak słow ne wiem co robic

    A ta dioda w środku czerwona co swieci to normalne?
     
  9. WerJar

    WerJar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódz
    Czy lampka na zasilaczu jest czerwona podczas uruchomienia czy zielona?
     
  10. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: X360 dziwny problem

    Podlacz normalni do tv ,wlacz i zostaw długo czy zaskoczy.
    Zobacz czy przyciskiem wysowania taki konsola się włączy.(nie działa przy coronie )
    Pewnie kable podczas transportu i dlatego botuje długo.
    Napisz jeszcze jaka plyta(datę produkcji podaj.)

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Anna Chruściel

    Anna Chruściel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Darłowo, Poland
    No to tak: Dioda na zasilaczu zielona. przyciskiem wysuwania normalnie moge właczyc konsole. skad mam wziac ta date podukcji? na pudelku jest napisane 16.08.2011 r. a co z tymi kablami podczas transportu? zamarzły? kabel hdmi mam z domu. wszystko niby działa ok tylko na tv jest brak sygnału po prostu nie przesyła obrazu

    A co do właczenia i zostawienia na dlugo to chodziła tak dobra godzine i nic
     
  12. YokaPL

    YokaPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2012
    Posty:
    204
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Może cos na płycie głownej poszlo jakis kondensator napuchł lub cos sie odlutowalo podczas robienia RGH. Piszesz ze sweici sie czerwona dioda a raz ze zielona to gdzie sie sweici ta czerwona dioda w ktorym miejscu ?
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: X360 dziwny problem

    O matko, ile teorii. Jeśli konsola nie wystartuje w ciągu 2 minut to rgh do poprawki. Nic tu nie da zmiana kabla.

    Jak włączasz konsole to w środku miasta Zielona dioda co 5 sekund?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja zrozumialem ze jak patrzy przez zeberka konsoli to widzi czerwona diode co przy rgh jest mozliwe. zielona dioda na zasilaczu i na przycisku power. po prostu nie bootuje i tyle. rgh do poprawki.
     
  15. Anna Chruściel

    Anna Chruściel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Darłowo, Poland
    jest tak jak napisal mlkgmk W SRODKU w konsoli czerwona dioda. na zasilaczu i przycisku power zielona. konsola niby pracuje ale sygnału do tv nie przesyła. czyli koles po prostu spierniczył konsole z tego co mowicie
     
Wczytywanie...

Poleć forum