1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 Falcon - update z 9199 do 12625 - e79 - pomocy!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez C3giel, Kwiecień 13, 2011.

  1. C3giel

    C3giel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    -Chelsea-
    Witam,

    Posiadam konsole Falcon z wgranym xbr 8955. Postanowiłem zrobić aktualizację do najnowszego freeboot na dash 12625. Nanda tworzyłem poprzez BestPig tool oraz poprzez JTAGtool by coolshrimp. Oba nandy po wgraniu wywalały mi e79 - kable sprawdzałem kilku kroktnie, na xbr działa bez problemu (aktualizacja do 9199 działa). Przeszukując neta w nadziei na znalezienie odpowiedzi znalazłem tutorial o AUD_CLAMP fix. Rozlutowałem starego JTAGa, założyłem audclamp i stworzyłem obraz przez JTAGtool z zaznaczeniem opcji AUD_CLAMP lecz i ten obraz nanda wywalał mi e79.... Macie może jakieś propozycję albo porady z których mogę skorzystać? Siedzę nad tym juz 2 dni i brakuje mi pomysłów...Jak narazie to wgrywam pierwsze 2mb nanda z Xellousem i robie aktualizację poprzez pendrive, potem znów e79, znów 2mb nanda, aktualizacja i tak w kółko....byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

    Pozdro!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    Możesz mieć problem z badblockami. Wgraj całość przez nandpro , odczytaj i porównaj czy są takie same.
     
  4. C3giel

    C3giel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    -Chelsea-
    Wydaje mi się, że mam problem z badblockami tylko nie kumam tego za bardzo... w degraded 1.1 wywala mi coś takiego

    [​IMG]

    Czyli mam rozumieć, że na nandzie są 2 bad blocki 272 i 28f z tym że tylko 28f znajduje na 3e0 czyli mogę śmiało przenieść do ręcznie na 3e0 ale co z 272 w takim razie?? Gdy robię update przez xell teoretycznie je przenosi lecz to nie zmienia faktu iż e79 dalej wywala...... Czyli mam rozumieć iż najlepiej będzie gdy : z obrazu xbr 8955 zrobię freeboota 12611 poprzez bestpig i wrzucę go przez nandpro?? (zaznaczę tu iż AUD_ClAMP został odlutowany i z powrotem założony normalny JTAG)

    Pozdro
     
  5. C3giel

    C3giel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    -Chelsea-
    Wgrałem freeboota 12611 zrobionego z xbr 9199 przez nandpro... skończyło się to czarnym ekranem po normalnym power on, po wysunięciu tacki xell ładował się bez problemu... jakieś sugestie?? bo odchodzę już od zmysłów...
     
  6. exmorf

    exmorf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Spróbuj zrobić remap bad blocków ściągnij program JtagTool tam masz wszystko :) w necie są filmiki co i jak więc powinno pomóc.
    powodzenia

    aha, wgrywaj sposobem xell+xellous (bo jak wgrywam całego nanda przez nandpro to mam czarny ekran)
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    obraz normalnie przygotowujesz z oryginalnego nanda i z niczego innego, można bestpigiem. Później przepuszczasz wygenerowany obraz przez remappera i wpisujesz że masz badblocki w 272 i 28f. Przeniesie je w odpowiednie miejsce w obrazie. Wrzucasz przemapowany obraz do nand.
    Aud_clamp lepiej zostawić bo konsola się zawsze bootuje, ale musisz przygotować obraz z odpowiednim SMC (w bestpigu jest chyba jakaś opcja)
     
  8. C3giel

    C3giel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    -Chelsea-
    Panowie dalej zmagam się z tym e79..... już nie wiem co może być z tym... nie posiadam niestety oryginalnego nanda xboxa kupiłem z xbr8955. Próbowałem już chyba wszystkiego... robiłem freeboota z xbr8955- e79, z freeboot9199 - e79, przez jtagtool, przez bestpiga - e79!! Może byłby ktoś tak miły i pomógł mi zrobić obraz freeboota 12611 lub 12625 - bez różnicy. Zrobię upload nandów które posiadam i może komuś się uda.... moża ja coś pomijam... sam już nie wiem pomocy!!!
     
  9. exmorf

    exmorf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    U mnie problem był trochę inny bo nanda miałem źle zgranego, ale też działałem na nandzie xbr, wszystko zakończyło się pomyślnie korzystałem z tego poradnika :PORADNIK przerobiłem xbr na freebot 0.032 a następnie z 0.032 na 0.04 wszystko śmiga sprawdź

    a nanda xbr zczytujesz przez lpt czy programem Flash360 z poziomu konsoli przez xexmenu?
     
  10. C3giel

    C3giel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    -Chelsea-
    aktualnie zgrywam poprzez flash360.... to może być problem, zobaczę z rana i dam znać jak poszło. dzięki!
     
  11. C3giel

    C3giel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    -Chelsea-
    ech... przez lpt nie działa...czarny ekran zmodyfikowałem także smc.bin, podmieniałem go na smc.bin z xbr'a, przerabiałem wszystkimi możliwymi programami do nanda remappowalem bad blocki z tym że nie wiem czy dobrze to robiłem bo remapowałem je na 3ff i 3fe...remapper jakoś nie daje rady z tym.... jakieś sugestie?
     
Wczytywanie...

Poleć forum