1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 Flashowanie - to prawda ?

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Jakub Gajewski, Listopad 6, 2012.

  1. Jakub Gajewski

    Jakub Gajewski Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,posiadam konsole xbox 360 data produkcji 2011-04-10.Napisałem do gościa w sprawie sflashowania napędu .
    Zadałem mu pytanie czy jest możliwość sflashowania napędu na miejscu...
    On napisał : " To tutaj nawet na miejscu bylby problem bo jezeli jest to chip WinBond w napedzie to wiercenie w chipsecie - jedyna opcja,chyba ze bedzie to naped 16D5S to na chwile obecna nie do ruszenia.
    Czy to prawda co ten pan napisał ? czy po prostu jest to jakiś lajik ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Odp: X360 Flashowanie - to prawda ?

    Napisal prawde...najprawdopodobniej odwiert

    Wysyłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Jakub Gajewski

    Jakub Gajewski Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli pozostaje wiercenie lub nie będę mógł sflashować napędu.. ;/
    Aby sprawdzić jaki mam chipset w napędzie to pozostaje mi tylko rozkręcenie konsoli ?
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Otworzyć konsole, wyciągnąć napęd rozkręcić go i zerknąć na czip na PCB
    [​IMG]
    Winbond = wiercenia
    MXIC = cięcie
     
  6. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ja osobiście nie zaniósł bym chyba konsoli do niego.... a to z jednej prostej przyczyny skoro on taki "spec od przeróbek" to powinien wiedzieć że przy tej dacie 2011-04-10 - nigdy nie było napędów 16D5S tylko są 16D4S... Owszem możesz trafić na HITACHI LG ale to mało prawdopodobne, zresztą czy LiteOn czy Hitachi rozpoznasz po wysuniętej tacce napędu.
    A czy odwier czy ciecie ścieżki to sprawdź po chipie - tak jak podał Ci #ESLORD
    A jak chcesz mieć dobrze zrobiona przeróbkę to poszukaj na forum w "odpowiednim dziale" i oddaj konsole któremuś z kolegów z forum (co tym się trudni)
     
  7. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Heh jestem ciekaw jaki to dla niego problem skoro łącznie z rozkręceniem i skręceniem konsoli trwa to 30min...
     
Wczytywanie...

Poleć forum