1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 HDMI -> DVI-D problem z obrazem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lukzel, Maj 6, 2010.

  1. lukzel

    lukzel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam

    posiadam telewizor Philips 26" (model:26PF9956/12) z wejsciem DVI-D 25 pinów i podłączyłem pod niego x360 elite jasper, (HDMI->DVI) problem polega na tym, ze tv dostaje sygnał ale obrazu praktycznie nie widac, tylko sa "skaczące" białe paski jak by czestotliwosc byla niedopasowana do TV....(dalem fabryczne ustawienia tv ale nic nie pomoglo)..głos podłączylem przez chinche i normalnie, go slysze....

    Gnizado DVI jest napewno sprawne poniewaz podlaczylem laptopa (HDMI -> DVI) i obraz wyswietlal sie bez problemu

    Jakies pomysly ??

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Sprawdź xboxa pod normalnym tv kablem EURO albo Component.
     
  4. lukzel

    lukzel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    działa bez problemu
     
  5. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    To może kabel HDMI walnięty?
     
  6. lukzel

    lukzel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podlaczylem laptopa pod tv tym kablem i wszystko dzialalo.... jutro bede mial ponownie kabel euro i zastanawiam sie czy aby nie zmienic rozdzielczosci?? chyba ze podlaczajac pod hdmi i euro ukazuja sie zupelnie inne parametry w ustawieniach ??
     
  7. drag_op

    drag_op Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milicz
    Jak podepniesz pod Euro to tam gdzieś powinny być ustawienia dla HDMI/HD COMPONENT. daj wszystko na najniższe.
     
  8. lukzel

    lukzel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dopiero zrobie to jutro, to dam znac czy pomoglo...
     
  9. lukzel

    lukzel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam podłączylem poc euro przeanalizowalem juz rozne opcje i dalej nic.... brak obrazu na DVI
     
  10. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam kabel HDMI - DVI i do monitora podpinałem i miałem artefakty = wina kabla. Masz przejściówkę HDMi - DVI?
     
  11. lukzel

    lukzel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ostatecznie możesz podłączyć konsole pod vga.
     
  13. lukzel

    lukzel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mataman.....port vga powiedzmy ze mam chwilowo niedostępny i pozostał mi tylko dvi
     
  14. fazarro

    fazarro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    182
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    musisz miec w monitorze wejscie dvi-hdcp
    jezeli masz dvi-d to nie bedziesz mial obrazu normalnie bo ten port nie obsluzy hdmi
     
Wczytywanie...

Poleć forum