1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 -> hdmi->lcd

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez zokel, Styczeń 1, 2009.

  1. zokel

    zokel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
    Witam mam pytanie jak podłączyć x360 aby bylo najlepiej teraz mam tak xa przez hdmi do lcd full hd ale jeszcze bym chcial sobie podlaczyc dzwiek przez kino domowe 7.1 w kinie niemam hdmi prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A twoje kino jakie ma wejścia?
     
  4. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Zokel yno bez optyka to połonczysz :) i wincyj o takie banalne gupoty niy pytej.
     
  5. zokel

    zokel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
    dzynki INCUBUS jo jest nowy i chciolech sie popytac o pora rzeczy ale widza ze tu bany za byle g..o dowajom
     
  6. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie rób ot, tylko napisz jakie masz wejścia w kinie domowym, jeżeli oczywiście chcesz uzyskać pomoc :)
     
  7. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Musisz posiadać amplituner w wejściem HDMI IN oraz wyjściem HDMI OUT. Łączysz w szeregowo. X>>Amplituner>>TV

    W każdym innym wypadku dźwięk przestrzenny jest nieosiągalny a podłączanie pod zestaw stereo mija sie z celem gdyż to masz w TV.
     
  8. zokel

    zokel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
  9. johnyw77

    johnyw77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Są trzy sposoby wszystkie wymagają wyjścia optycznego:
    1)Najdroższy z nich kupno gotowej przejściówki M$ standardowo dołączana jest do wersji ELITE masz wtedy 2 wyjścia: optyczne i chinch a obraz idzie po HDMI - czasami na allegro można ją kupić
    2)Rozłupanie wtyczki tej grubej plastikowej która utrudnia włożenie kabla HDMI trzeba zdjąć górną plastikową część żeby ją odchudzić
    3)Zrobienie samemu wtyczki do wyjścia optycznego

    No i czwarty jeśli masz kino domowe z wejściem i wyjściem HDMI wtedy kabel z konsoli do kina a z kina do TV
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Chyba zapomniałes o tym ze z 360 fonia wychodzi po optyku i wystorczy ze obraz pusci sobie po hdmi a fonie wypusci jakim kolwiek kablem który bedzie miał wyjscie optyczne.
     
Wczytywanie...

Poleć forum