1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 HDMI w 65nm (FALCON)

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez punk, Styczeń 23, 2008.

  1. punk

    punk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy w konsoli w wersji elite jest w 65nm (FALCON)? czy inne maja?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    mysle ze ktos odpisze no ale juz trudno ja to zrobie. jest juz temat o tym, poczytaj uwaznie. pozatym powszechnie wiadomo ze falcony sa produkowane od wakacji 2007, jesli masz konsole z sierpnia jakos to masz 65nm. kazda konsola z wyjsciem HDMi ma chyba falcona.
     
  4. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    gdzies czytałem ale nie jestem pewny, że nie każda z HDMI jest w 65nm
     
  5. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    to prawda, no ale jesli po paru godzinach pracy nadal obudowa jest tylko ciepla i wylatuje cieple powietrze to raczej falcon, tak tego nie mozna powiedziec, bo jak ktos ma falcona i premiuma to ma zasilacz 203W, przynajmniej tak ja mam. no coz, najlepiej otworzyc obudowe i sprawdzic wiatraki :D
     
  6. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    dokładnie
     
  7. devil12

    devil12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2007
    Posty:
    183
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    Mylicie się - Falcon ma zasilacz 175W, bo pobiera mniej prądu i dla tego mniej się grzeje.
     
  8. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    nie nie mylimy sie - microsoft wyprodukowal za duzo zasilaczy 203 W dlatego daje je do wersji premium, do arcade daje 175W, bo tyle potrzebuje falcon, zasilacz tak wiec w premium ma 203 W a moze miec nawet 500 a i tak bedzie pobierac 175 W, no chyba ze tez jestes zdania takiego ze xboxy sprzed ostatnich kilku miesiecy to nie te nowe serie?
     
  9. punk

    punk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    czyli nie ma konkretnej reguly ktory to falcon a ktory nie ???

    częśc twierdz ze to kwestia wzmacniacz częsc ze nie. czym sugerowac sie zeby wybrac x360 z falconem
     
  10. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    Wszytstkie falcony maja wyjscia HDMI . Jezeli taki xbox ma hdmi - ma falcona . Jezeli nie ma tego wyjscia to nie ma falcona .
     
  11. punk

    punk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    czyli wersja elite ma falcona:]]

    wszystko jasne i dzieki
     
  12. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    nie do konca tak jest na innych forach wielu ludzi pisze ze sie spotkalo z 90nm z HDMI...jedynym pewniakiem z falconem w srodku od nowosci jest wersja arcade.
     
  13. punk

    punk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    HMMM czyli nie kazda werjsa elite ma falcona?????? to ja juz nic z tego nie wiem :(
     
  14. ADAMO

    ADAMO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2007
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    punk ma a widzisz inni fajnie zamotali hehehe
     
  15. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    popatrz z prawej strony konsoli (patrzac od przodu) w otwory swiecac latarka, jesli zobaczysz ze radiator na CPU ma miedziana rurke to znaczy ze nie jest to 65nm
     
  16. punk

    punk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  17. beavis

    beavis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    Powiem tyle falcon nie falcon i tak to nic nie da przecież problemem X360 nie jest CPU lecz GPU a najbardziej wpływającym czynnikiem na uszkodzenie konsoli jest za słaby lut (chyba wszyscu już wiedzą jak M$ robi Xklocki ;)) Urzywająć najtańszych części żeby iść po kosztach i jak najtaniej, oczywiście GPU jest bardzo dobry tylko płyta główna podczas nagrzewania się skurcza czego skutkiem jest wypchnięcie GPU lub RAM-u. GPU nadal jest robiony w 90nm więc nie ważne jest czy konsole masz Falcon czy nie Falcon, Falocn powstał po to zeby zamydlić ludzią oczy że już konsola jest idealna już!!! W czerwcu- śierpniu 2008 GPU terz ma być w 65nb w tedy nie będzie problemuw z 3rod!!! TO JEST MOJA OPINIA!!!
     
  19. Mariusz512

    Mariusz512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2007
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    bzdury gadasz ... , jak jest falcon to w srodku xbox'a jest mniej ciepla i konsola lepiej radzi sobie z chlodzeniem , w starych modelach co bylo 90 nm to konsola byla bardzo goraca i to powodowalo RROD
     
  20. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    STARY TO NIE JEST WINA CPU JUŻ CI MÓWIE 2 RAZ TO WINA GPU KTÓRY SIĘ NAGRZEWA I POWODUJE ODKSZTAŁCENIE MATERIAŁU PŁYTY GŁUWNEJ CO W KONSEKWENCJI KOŃCZY SIĘ WYPCHNIĘCIEM GPU I ODLUTOWANIEM OTO CAŁY PROBLEM X'A. JESZCZE GDY BY GPU BYŁ W INNYM MIEJSCU DALEJ OD CPU TO BY MOŻE TEGO PROBLEMU NIE BYŁO, PROBLEM JEST GRY CPU WYDAJE SWOJE CIEPŁO I GPU WTEDY SIE KUMULUJĄ.
     
  21. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: X360 HDMI w 65nm (FALCON)

    przeo_91 ma rację. To przez temperaturę GPU płyta się wygina i wyrywa podzespoły. Niekoniecznie samo GPU ale np. RAM.
     
Wczytywanie...

Poleć forum