1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

x360 i monitor hp w2207h + HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez gremlin112, Styczeń 7, 2012.

  1. gremlin112

    gremlin112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam problem z Xboxem 360 i monitorem HP w2207h - połączonych przez hdmi.

    Obraz na monitorze skacze, miga, nic nie widać, jest czerwony - ogólnie kibel.

    Gdy monitor podłącze do laptopa przez HDMI - ok.
    Gdy xboxa podłącze pod telewizor kolegi przez HDMI - ok.

    Mam 3 kable, na każdym xbox z monitorem nie działa, ale monitor + laptop, xbox + telewizor na każdym kablu działa.

    xbox jest po przeróbce (LT-1.91 - kinect ready), jest to wersja elite 120gb jasper.

    Jak to zgrać?


    http://www.youtube.com/wa...feature=related

    Podobnie, jak u mnie, tyle, że u mnie jeszcze obraz lata po całym ekranie jak wściekły żyd po pustym sklepie..


    Ah, raz pochodziło to bez problemu przez 2 godziny i przestało...

    I jeszcze jedno... W zależności od rozdzielczości obraz widać bardziej lub go w ogóle nie widać, bo lata po całym monitorze z prędkością światła.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jojo_sct

    jojo_sct Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jedyne co mi przychodzi na myśl to przestawić w opcjach na PAL 50 bo może monitor nie obsługuje tak wysokiego odświeżania jak PAL 60
    A druga rzecz może xbox domyślnie chce pracować w rozdzielczości full hd 1920x1080 (bodajże) a twój monitor tego nie obsługuję.
     
  4. gremlin112

    gremlin112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Opcja z PAL 50 i 60 przerabiana - nie działa...
    Zmieniałem rozdzielczości na 1680x1050 - nic, 320p - nic, 480p - nic, 720p - nic, 1440x900 - nic. Cały czas wariuje lub nie wyświetla nic. Czasem pokaże się na ekranie, że nic nie jest podpięte.

    Możliwe, że to przez przeróbkę tudzież soft?

    Pozdro i dzięki za odpowiedź.

    Ps. mój monitor pracuje w 59.5/60/75hz i ma ekran w stosunku 16:10...
     
  5. Meridius7

    Meridius7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie to na pewno nie wina przeróbki. popróbuj jeszcze coś w ustawieniach telewizora i konsoli
     
  6. gremlin112

    gremlin112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2011
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja chyba przerobiłem wszystkie konfiguracje i nie mam koncepcji.
    Co można jeszcze zmienić aby było gut?
    Przypomnę, że wcześniej na początku był taki sam problem, dotknąłem wtyczki hdmi przy monitorze i działa! Tylko, że po 2h problem powrócił sam z siebie i nie mogę tego ogarnąć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum